nashorn Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 Oj Sajmon zagalopowaleś sie w swoich przemysleniach...Zydzi sa tworem pozbawionym jakotakiej ojczyzny.Ktorej ojczyzny zydki bronily?Chyba nie Polski...Pozdro!Nashorn.
sajmon18 Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 Ok:D sorry juz wiem o co chodzi źle odczytałem to,ale to nie jest...bo takie zachowania trzeba napietnowywać ,i nie powinno sie obnosić z takimi opiniami wzbudzającymi niechęć wobec jakiejkolwiek nacji więc to trzeba rozgraniczyć bo tolerancja to wyraz szeroko pojęty a dla mnie to co pisze człowiek z tak butnie brzmiacym przydomkiem tfuu herwolf zakrawa na totalną kpine ,ośmiesza sie tylko pisząc nie stawiaj w jednym szeregu Polaków i Żydów moje oburzenie wynika ze swiadomosci że tak samo jak ja nie chciałbym być postrzegany we Francji ,Anglii,Niemczech jako złodziej z Polski tak samo należy sie szacunek narodowi zydowskiemu wszystko w tym temacie .
sajmon18 Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 napisałem nierzadko bronili ojczyzny chodziło mi o Polske wiele było przypadków w których wykazywali sie męstwem większym niż Polacy walcząc z okupantem,Co do tego co napisałes Herrwolf ze dlatego Polska jest taka jaka jest to troche inna sprawa-bo nie doceniasz tego co oni zrobili dla kraju(Polski)mieszkali tu z ojca na syna od kilkuset lat ,swą mozolną pracą doszli do tego co mieli i musisz zauważyc tez to ze nie da sie ukryć ze dawali pracę ,Polakom a co za tym idzie chleb...P.S Hmmm imie żydowskie ale nazwisko niestety niemieckie jak chcesz wnikać to wpadnij mam rozrysowane drzewo genealogiczne rodziny do około 1750 roku więc przekonasz-moi przodkowie przybyli do Lwowa z Austrii, więc bardziej powinienem miec poglądy takie jak ty no cóz niestety nie mam bo inaczej mnie wychowano,uwazam sie za człowieka trzeźwo patrzącego na świat niezaślepionego przeczytanym mein kamf jak ty.
HERWOLF Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 gdzieś ty sie uchował człowieku twierdzac że żydzi byli wspanialomyślnymi żywicielami polskich rodzin a co do moich poglądów to ty ich zupełnie nie rozumiesz nie jestem nazistą ale polskim patriotą pajacu !
sajmon18 Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 masz za niski poziom intelektualny ''polski patrioto''zeby sie do niego zniżać..mysle ze pajacami byli ci ludzie którzy cie wychowali w tak pojmowanym patriotyzmie ,i nastawieniu do innych narodowosci,a gdyby tak sięgnąć to myśle ze prawda o twoim pochodzeniu by cie zabolała..
HERWOLF Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 CIACH TEMAT - nudzisz mnie idz płakac po Szymonie Wiesenthalu
pik78 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Ogolnoswiatowy lament na temat zydow mnie drazni,ja mam cywilna odwage sie do tego przyznac,siee nie boję,jeszcze raz piszę panie kolego Fiodor nie jestem zadnym antysemitą,czy jezeli sie nie zgadzam z twoimi wpisami lub mi sie nie podobają to muszę od razu ciebie nienawidziec!!!Fiodor proszzę nie mieszaj tu zadnej polityki,nie jestem zadnym tam narodowcem itp wsszechpolakiem !!!!!Drazni mnie tylko ze na tyle mln ofiar2 wojny swiatowej of placze sie tylko po zydach !!!!A obrazki w tv izraelskich czołgow przeciwko palestynskim chłopcom z kamieniami bedą tylko umacniać mą niechęć do nich!!!Na koniec dla imbecyli napiszę NIE JESTEM ANTYSEMITĄ / tak jak kazdy austriak,niemiec ktory nie lubi polakow nie jest antypolakiem ,tak ja mam prawo nie kochać zydow ( zydowki to co innego )...heheehpzdr & nie dajmy sie ogłópiać mediom piku
pik78 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 i zakonczmy ten temat, bo nie wiele ciekawego wnosi na forum ,a tylko nas dzieli....
kruku Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Szymon Wiesenthal z pewnoscia byl wielkim czlowiekiem i acy ludzie" jak tutaj mu tego nie zabiora. A ze byl Zydem to juz tylko i wylacznie jego problem. Liczy sie to co zrobil, pokazal ze mozna dazyc do sprawiedliwosci. Dzieki niemy wielu zbrodniarzy mialo wiele nieprzespanych nocy.Pytanie do HERWOLF - co oznacza Twoj nick ?? jestes niemcem ?? czy ich milosnikiem ?? Pytam dlatego, ze tak jak Ciebie drazni temat tego postu mnie draznia nicki czy nazwy POLSKICH miejscowosci pisane po niemiecku. Dlaczego i po co tak pisac - czy jezyk polski jest za ubogi na to aby wybrac fajny i ciekawy nick?? czy polskie nazwy miejscowsci sa zle ze podaje sie ich niemieckie odpowiedniki??Kudi masz racje moj drogi - kazdy post powinien byc podpisany zebysmy wiedzieli z kim mamy do czynienia.Pozdrawiamkruku - Kruk Rafalwww.poszukiwania.pl
pni Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Szkoda, że my Polacy nie mieliśmy kogoś takiego jak Wiesentlal bo by paru zbrodniarzy niemieckich z np. powstania warszawskiego tafiło na stryczek a nie w RFN żyło w dostatku i poszanowaniu. Ponadto szacunek dla człowieka obojętnie jakiej był narodowości za to, że ścigał SS za ich zbrodnie popełniane także na polakach. Wydaje mi się że niektórzy zapominają, że to my wraz z żydami szliśmy do obozów i my jako nastepni mieliśmy iść do komina. Niektórych na tym forum dostająn amnezji.
paulus76 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Wtrące się:do pik78 i HERWOLF Polaków, Żydami, Cyganami, Austriak, Niemiec zaczynamy pisać WIELKIMI literami. Nieznajomość tej podstawowej zasady lub jej specjalne łamanie, świadczy oprimo: mizernym wykształceniu (zakończonym w okolicach III klasy szkoły podstawowej), secundo: mizernym wychowaniu...nie pozdrawiamPaweł Paulus76 Szczegodziński
Rso Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Witam. Dobre wielki tropiciel i łowca Niemieckich zbrodniarzy no ale cóż Mosad musiał mieć jakaś przykrywke dla opini publicznej zawsze to innaczej brzmi. Pozdrawiam.
pik78 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Czy jeszcze jakas mniejszosc etniczna /religijna czuje sie urazona moimi wpisami ??? Pozdrawiam wszystkich kozikiem chrzczonych z forum odkrywcy he he hepzdr Tomasz Pikun
01111977 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Paulus..w/w dysputa( klotnia) byla w pewnym sensie zalosna.Ale nie tak jak Twoje argumenty z zakresu edukacjii i gramatyki..Profesor Miodek z cala pewnoscia bylby z Ciebie dumny...Milego dnia nad 'gramatyka dla uszczypliwych'
Lokomotywa Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Najciekawsze jest to że najwiekszymi POLAKAMI i njagorliwszymi katolikami są ludzie ktorych rodzice lub dziadkowie jeszcze nie tak dawno nosili nazwiska o czysto polskim brzmieniu np. Aprikozenkranc,Apfelbaum Rozencwajg- tak że pik i HERWOLF zapytajcie rodziców lub pogrzbcie w domowych archiwach abyście byli pewni że jsteście aryjczykami w co najmiej 10 pokoleniu
Seb Blatter Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Panowie, dajcie na luz :)Obrzucanie się mięsem, używanie sformułowań typu masz za niski poziom intelektualny ''polski patrioto''zeby sie do niego zniżać" i innych na tym poziomie jest żałosne i do niczego nie prowadzi. Zero argumentów...Przekonanego nie przekonasz :)Pozdrawiam
01111977 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 O Boze....Rasizm,antysemityzm,nazofilizm..co jeszcze? Brak szacunku dla kogos kto cale zycie poswiecil zemscie za zabicie calej swojej rodziny?Rodziny ktora najpierw wyzuto z godnosci ludzkiej,majatku..wreszcie tozsamosci a na koncu zycia?? Czy panowie aryjczycy w conajmniej 10tym pokoleniu zdaja sobie sprawe chodzby w znikomym procencie z ogromu znaczenia rzeczy takiej jak Holocaust? Nie zapominajcie moze kto w jednym rzedzie szedl z 'Zydkami' do gazu??Litosci!!!
pik78 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Fiodor kolego szanowny z forum po co wciaz piszesz o jakis partiach bojowkach itp organizacjach,czytaj dokładnie tekst ze zrozumieniem bo pisalem ze do zadnej tam org nie naleze ,wszelkie ideologie sa mi obce.Piszesz ze nie znosisz wpisow w tym stylu ale to wlasnie jest istota demokracji ,za taka demokracje gineli Polacy niewazne na jakich frontach,bylo pare systemow w ktorych ludzie musieli zgodnie z linia partii myslec !!Ps. pik78 - nigdy nie byl,nie jest i napewwno nie bedzie antysemitą -tylko nie darze ich sympatią chociaz armię maja boską( wnioski z historii potrafią wyciagac).
pik78 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 ... i do pana kolegi Lokomotywy -jak nauczyles sie rozbierac juz zamek systemu mauser,panie mysliwy z wieloletnim stazem hehehe???szalom z Białegostoku pik78
Mariusz Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Pik 78 istotą demokracji jest wolność słowa i jej poszanowanie. Uszanuj więc wolność słowa tych, którzy mają szacunek dla LUDZI obojętnie jakiej rasy, wyznania, itp. i nie wtrącaj się.Ja szanuję twoje zdanie, ale przestanę je szanować, gdy ty nie będziesz szanował mojego. To też domena demokracji.Żyj i pozwól żyć innych.PozdrawiamMariusz Stróżyński
jacek1 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 WitamTen człowiek pokazał co w innych językach znaczy przebaczam. Trzeba się takiego przebaczenia uczyć.
mike110 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Prawda, koledzy 01111977 i Fiodor! Pluć jest łatwo, szkoda tylko, że plujący nigdy niczym innym sie nie wyróżniają. Pozdrawiam normalnych....Po co mi mózg jak mam naszywkę 88"...(z ironią)
pik78 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 wycofuję sie z tego tematu nie ma o co sie klocic ,niech kazdy pozostanie przy swoim zdaniu a 88 kojarzy mi się z kalibrem legendą 2 wojny światowej a nie z nasszywkami (???)
das_reich Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 ponoć żydzi zabijająsiędla sportu...... też ich nie lubi ale szacunek dla zamrłego nie dla żyda;;';;
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.