Skocz do zawartości

Zmarnowany sprzęt....

Anielskooki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przeslalem je pewnej Zyczliwej duszy ktora napisala do mnie maila z oferta pomocy w tej sprawie bowiem w komputerze publicznym w ang.bibliotece nie posiadam mozliwosci zmniejszenia pojemnosci zdjecia.jak narazie bez odzewu..Pzdr kolege Krzysztofa
  • Odpowiedzi 99
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Z tego co ja widzialem to ten sprzet raczej jest zadbany. Jest w duzo lepszym stanie nie trafil do wlasciciela. Tyle ze sluzy jako wystroj terenu i podejscie do niego jest nieco inne niz bysmy chcieli.
  • 10 months later...
Napisano
Witam.
To nie jest BTR-152 po przeróbkach tylko najprawdziwszy
Sdkfz 247 Ausf A, gdyby zdjęcie było wykonane z boku to lepiej by było go widać.
Napisano
Byłem tam i go widziałem, jestem pewien ze to jest Sdkfz 247.
W wolnym czasie pojade tam i zrobie więcej fotek by pokazać na forum.
Jeśli nie jest to Sdkfz 247, to niby co to jest?

Pozdrawiam
Napisano
W kwestii ostatnio zaprezentowanej serii zdjęć stwierdzam, że podwozie owego iemieckiego" pojazdu jest w rzeczywistości podwoziem od radzieckiej ciężarówki ZiŁ-157. Widać to po charakterystycznym ogumieniu i osiach kół.
Zapewne w/w pojazd stanowi jedynie współczesną replikę (rekonstrukcję). Trzeba przyznać, że wizualnie ładnie wykonaną.
Napisano
Suchy...:) garnki z tego co pamietam sa orydynarnie przyspawane do wehikulu.Takich i podobnych reliktow jest tam cala masa.Ubolewam ze nie udalo mi sie wtedy spotkac wlascicieli tego przybytku.Podobno w sklepie jest tez niezly hardcore.Napewno warto sie przejechac a jak juz ktos wyjasni sprawe tego sdkfz Lub czeskiego 'cegustam'niech da cynk pod postem.Pzdr
Napisano
To pojazd zbudowany na podwoziu Praga V3. Najprawdopodobniej to przerobiona Praga M53/59.
Dla porównania:
http://www.tanksforsale.co.uk/M53/M53.htm
Pozdrawiam
wars98
Napisano
Co do marnowanego sprzętu... W wielu muzeach jednak dobrze się dzieje. Np w Muzeum Uzbrojenia na poznańskiej Cytadeli, systematyczne remontuje się zbiory. Przykładem mogą być samochody (studebaker us6 z wyrzutnią BM 13, dwa zisy 151, zis 5, gaz 63) z których już 4 są ponownie na chodzie po 30 latach garażowania pod chmurą. Jako przykład zdjęcia.
Napisano

prosze porównać zdjęcia - to ził 157. Mosty identyczne jak w oyginalnym" niemieckim transporterze. Pewnie ruskie podpatrzyły i skopiowały.... A że w iemieckim transporterze" są amortyzatory teleskopowe na przedniej osi - to przypadek....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie