Tominew Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Witam wszystkich!!! Dziś razem z kolegą A.K. wybraliśmy się nad Bzurę. Aura i fakt że dziś mija rocznica tej wielkiej bitwy dodała nam dodatkowego smaczka w poszukiwaniach. I naprawdę mieliśmy udany wypad. Najpierw wyszedł taki oto zapalnik. P.S. Może wiecie od jakiego pocisku jest ten zapalnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 A to zbliżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 a to końcówka sygnatury. Przypuszczam że jest to zapalnik od polskiego możdzierza, czy mam racje??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Póżniej wyszło coś takiego. Czy to też jest jakiś zapalnik??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 A po chwili moje znalezisko dnia, leżało pod ściółką i tylko czekało na swojego znalazcę. Prawda że piękny i nadaje klimat wyprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 A to w całej okazałości, koło niego leżały Lebele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 A na koniec wyprawy takie cudo sie pojawiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 A to druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Macie niesamowite szczęście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 No i Panowie!!!!! Uwaga, To mnie zwaliło z nóg. Kiedy chciałem się umyć w rzece , moim oczom pojawiły się części jakiegoś wraku pojazdu, lub przodka.Leży bardzo płytko, w okolicy jest sporo innych części. Wygląda mi to na podwozie.Ale to są moje domysły.Może wiecie co to jest? Wszytko leży na głębokości od 50cmm do 1,5m. Wszytkich chętnych do wyciągnięcia tego podwozia zapraszam, może uda sie wspólnymi siłami wydobyć te części za nim zainteresują sie nim złomiarze!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 A to zbliżenie !!!! Dzięki Bjar!!! Może był byś chętny!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 i jeszcze jedno ujęcie!!!! Nie chce zapeszać ale może jest to pozostałość polskiego sprzętu!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamAndy Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Dodatkowo-jak podało radio Erewań" wyszło trochę guzików, kilka monetek, jeden odważnik (5 gr) i sporo wojennego już tylko pyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jadzia Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 O żesz ja...Tomi jak zwykle masz zaje***tego farta! Sredecznie gratulacje!!! Jadzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 A wiesz dlaczego ? - bo ze mna nie pojechal.jak ze mna jedzie to tylko smieci nakopie. Dla zmyly wlasnie w takie miejsca mnie wozi ;-)pozdrawiam - kocur ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 A co do tego zatopionego fanta ... Da rade tam podjechac ? podepniemy Golfa, batem po garach i wyskoczy ;-)pzdr . farciarzu ... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Nie dzięki - złomu nie chcę :) Ale na poważnie możecie kogoś tym zainteresować ,warto sprawdzić.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Może to jest kawałek autka wojskowego?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 Tominew Obawiam się, że to co znalazłeś tam w rzece to połówka karoserii od jakiegoś w miarę współczesnego samochodu (nadwozie samonośne). Widać tam jakby dwie podłużnice i miejsce na silnik. Jednak nie przestawaj szukać bo w Bzurze jeszcze wszystko może czekać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 popieram Polsmola.To bedzie przód od fiatolota 125 obrócony dogóry podwoziem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumiś Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Witam, ciezko powiedziec, najlepiej zalozyc kalosze i zbadac namacalnie. Miałem kiedys fiacika 125, i jakos zadnej czesci mi to nie przypomina.Ale moge sie mylic.Pozdrawiam. ps: ładny mauserek Tominew:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 zapalnik to ryglowy zapalnik do garnatów polskich zapalnik wz 18 do działa 75mm a co do blaszki co bys za nia chcial w zamian:]duzo niemczyzny mam:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.