Skocz do zawartości

GRUPA KALISKO-OSTROWSKA cz.V

Passy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 368
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam
Wraz z Mariuszem i Piotrkiem jestem po wizycie w sobotę w Grzegorzewie. Przez kilka godzin obserwowaliśmy poczynania ekipy chcącej wydobyć Stuga.Wizyta była myślę dobrą lekcją!!!!wars98 to bardzo miły i sympatyczny gość, to tyle o akcji na forum z mojej strony :-))))

Romo,czy mógłbyś przesłać mi na maila zdjęcia tego grotu w lepszej rozdzielczości,rysunek z podanymi wymiarami oraz informację,czy było znalezione w warstwie ornej.Postaram się coś dowiedzieć odnośnie datowania.
Pozdrawiam.
Passy

Cześć,
Zgadzam się Wars, to całkiem w porządku gość. A co do akcji. Eh, czytając jeszcze wątek na forum głównym... jak widzicie wszystko dokładnie przewidzieliśmy i skończyło się tak jak wykrakaliśmy. Szkoda. Ale to była naprawdę dobra lekcja. Trzeba tylko wyciągnąć z niej wnioski.
Pozdrawiam
Mariusz

Cze sorka ale prędzej nie mogłem odpisać, podaję wymiary grotu :
długość całkowita 380 mm
szerokość ostrza 30 mm
otwór pod drzewiec 25 mm przekrój kwadratowy

Został znaleziony na małym piaskowym wzniesieniu
(nie kurhan)prawdopodobie ktoś go tam zakopał celowo
lub w tym miejscu zagubił, penetracja pobliskiego terenu
wykrywaczem nie wykazała zalegania innych metalowych
przedmiotów.

Passy jak dam radę to jutro prześlę Ci zdjątka w lepszej
rozdzielczości.

Ojoj, to niestety temat nie dla mnie. Myślałem że masz coś do DKW. Ale tak z ciekawości mógłbyś mi podesłać fotki na maila? Chętnie rzucę okiem. Swoją drogą to i tak ładnie Ci się trafiło. W R35 był chyba EAS 150?

Pozdrawiam
Piotrek

Witam.
Jestem znów zmotoryzowany,więc wracam do czynnej działalności.Muszę przyznać,że bez samochodu to rzeczywiście jak bez ręki,i to w dodatku prawej.Piotrek,gratuluję dyplomu.Oczywiście oblejemy przy najbliższej okazji.Popieram Mariusza co do konieczności spotkania członków Stowarzyszenia.Czekam na propozycje gdzie i kiedy,tak abyśmy mogli spotkać się w jak najszerszym gronie.Ze swej strony proponuję Ostrów,a termin proponuję dostosować do możliwości przyjazdu Naszych Kolegów przebywających poza granicami kraju.
Pozdrawiam Wszystkich.
Passy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie