K4CZOR Napisano 14 Sierpień 2005 Napisano 14 Sierpień 2005 Jeśli ktoś posiada maszynę powiększającą to mamy do zaoferowania np. takiego Panzer III w skali 1/10 oczywiście zdalnie sterowanego :D Model kolegi z Bydgoszczy, ale mamy jeszcze Tygrysa I, Panzer IV, 2 T-34/85 i trochę innego złomu" ;) Szkoda że za małe dla rekonstruktorów, bo gdybyśmy chcieli zrobić jakąś itwę" potrzebowalibyśmy chyba krasnoludków...
kozakk88 Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Napisano 26 Sierpień 2005 witam wydaje mi sie ze mozna pójść troche na łatwzine i poszukac informacji o wykorzystywancyh sprzetach zdobycznych np moze gdzies tam zwykła piechota ułatwiła sobie zycie zdobycznym oplem blitzem albo nawet transporterem opancerzonym ;)
kozakk88 Napisano 27 Sierpień 2005 Autor Napisano 27 Sierpień 2005 tak w 1939 na innym forum zatytułowanym sprzęt niemiecki w WP" http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=215244 jest kilka wątków dotyczących uzywania zdobytych na niemcach sprzętów np czołgów, ciągników artylereyjskich, a takze ciekawa informacja o tym ze płk Maczek korzystał ze zdobytego mercedesa :]
szero Napisano 28 Sierpień 2005 Napisano 28 Sierpień 2005 w przeciągu 2 lat zapewne polacy bedą dysponowali taką ilością tks-ów jaką chcieliby mieć żołnierze w 1939 dlatego uważam że opelki maniaku .. to zostaw \\ iemcom\\" bo to jeszcze w miarę osiągalny sprzet jak na polskie portfele ;] PozdrawiamPost został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 10:59 29-08-2005
Grzebiuszka Napisano 28 Sierpień 2005 Napisano 28 Sierpień 2005 Szero-jesteś tu nowy więc chyba nie wiesz ,że na tym forum nie używa się takich słów.Mam nadzieję ,że napisałeś to w amoku i tak wogóle to jestes spoko facet.Pozdrawiam,Krzysztof Mrówka-Grzebiuszka
kozakk88 Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Napisano 28 Sierpień 2005 szero.... sądząc po intelignentych wypowiedziach.. musze stwierdzic ze nie jestes chyba znawcą tematu... :/ a skoro tak zazdroscisz polakom" tks-ów to zrób sobie panzer 1 lub 2 przeciez nikt ci nie broni.... zaraz pewnie powiesz ze ta jedna pancerka którą narazie dysponują polacy to wiecej niz ich we wrzesniu było... :/ a tak wogole to według ciebie ile tych tks-ów sie teraz remontuje bądź buduje od podstaw??
szero Napisano 28 Sierpień 2005 Napisano 28 Sierpień 2005 na temat polskiego sprzetu i jego ilościach wiem tylko to co ty mi mówisz drogi kozaku ...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 11:04 29-08-2005
kozakk88 Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Napisano 28 Sierpień 2005 aj szero szero szkoda tylko ze twoja propaganda zupełnie w innym swiwtle przedstawia dane które ci udostępniam do wglądu.. twoja postawa jest spowodowana tylko zazdroscią... najpierw o mój bagnet a pózniej o to ze polacy zaczeli robic TKS-y a chlopaki z 7 AA raczej nie myslą o budowie Panzera...
Hartmann Napisano 28 Sierpień 2005 Napisano 28 Sierpień 2005 Rzadko teraz zaglądam bo nie mam czasu , ale jak czytam wypociny co niektórych to po prostu robi mi się niedobrze / zawiedzionych moim stylem , a przyzwyczajonych do starego Harta , pragnę poinformować iż zdaję sobie sprawę iż powinno się użyć zwrotu \\ żygać mi się chce \\" ,ale nie w tym rzecz / .Jak słucham że można kupić sobie armatę w AMW . Ludeczkowie - armatę w AMW sprzedaje zakład obrotu specjalnego , jako iż owa jest PEŁNOSPRAWNA - i nikt nie dekuje takich rzeczy . Po drugie - akademickie dyskusje w wykonaniu gołowąsów / może i w dobrej wierze / , przyprawiają mnie o mdłości , a już święte oburzenie wyrażane przez w/w - czy warto coś odtworzyć czy nie słabi mnie całkowicie.Poza kilkoma osobami w tym kraju , które coś zrobiły dla sprawy i wiedzą o co chodzi reszta pisze głupoty i mądrzy się co niemiara.Może by ktoś ruszył się i pogrzebał za jakimiś papierami , a nie opowiadał pierdoły . W imieniu własnym jak i prawdopodobnie jeszcze kilku osób:Leszek Kusiak - Hart - Hartmann.P.s. - dla niekumających - ten wariat co wyłożył 5 lat temu 30,000 i rok roboty by stworzyć replikę samochodu pancernego wz.34 i w nagrodę za to został prawie zjedzony przez rozmaitych DUPKÓW internetowych , których plany sięgały nieba - a tymczasem mineło 5 lat i cisza.Tak więc kto miał rację ????Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 11:06 29-08-2005
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.