beny Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 Trafiłem łuskę mauzerowską z nietypowymi biciami FN32Z góry dziękuje za pomoc.Beny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 FN-Fabrique Nationale d'Armes de Guerre Herstal ,Belgia - 1932 r.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr J. Bochyński Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 Prawdopodobnie chodzi o łuskę kalibru 7,65x54 jeśli się ją przyłoży do łuski 7,92x57 to widać różnicę na pierwszy rzut oka, nie jest to wizualnie do rozpoznania jeśli nie posiada sie odniesienia. Tylko właśnie po znakowaniu bez porównywania możan stwierdzić że jest to najprawdopodobniej ten kaliber. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 Dzięki za szybką pomoc.PozdrawiamBeny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2005 Pisane osobno.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 FN pisane razem czy rozstrzelone?Ja też mam FN-kę, z 1931, z tym że na pewno typowa 7.92 x 57. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
beny
F
N
32
Z góry dziękuje za pomoc.
Beny
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.