Skocz do zawartości

Czołg w stawie z II Wojny Światowej

Wasal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może to zainteresuje ludzi z Warszawy i okolic, wiem że w jednym ze stawów, jest czołg ktory grzecznie sobie tam spoczywa już ładnych pare latek :) , A wiem to bo Moji rodzice tam się wychowywali,więc to pewne. Jak by ktoś był zainteresowany to moge troszke powiedzieć , ale jaki to czołg to nie mam pojęcia.
Napisano
Cześć hmm.. ostatnio syn kolegi z pracy mówił mi że z kumplami znaleźli w lesie niedaleko mojego miasta pół czołgu, chyba muszę to sprawdzić bo jeśli to prawda to złomiarze go rozbiorą na kawałki. pozdro
Napisano
W tym stawie wiem że nawet zasieki są :) i nikt nie ma odwagi tam nurkować,kiedyś w tym stwiku utopił się chłopak przyjechali nurkowie by znalesc zwłoki ale szybciej wyszli ze stawu jak tam weszli co się kryje pod wodą .
Napisano
No wiesz miasto , osiedle,bloki a między nimi stawik ,w którym jest czołg - zapewne zapomniany :) - takich miejsc napewno wiele nie ma ,ale spoko .
  • 2 months later...
Napisano
w mojej miejspowosci slyszalem o 2 zatopionych czolgach ale czy to prawda?? sam nie wiem, ale w radio mowili ze SABADACH znalazl czesci czolgu(nie wiem jakie a moze caly?). muszere sie dowiedziec od niego.
  • 2 weeks later...
Napisano
z tego zdjecia moge z pewnością stwierdzic iż jest to radziecki czołg średni T-34/85....:D W mitariach i ogolnie w tych sprawach siedze od 5 roku życia ( mam teraz 13 lat...;D) wiec moge to stwierdzic na 100% gdy ten czołg zostanie wydobyty prosiłbym o wiecej fotek to może uda mi sie ustalic cos wiecej....
Pozdrawiam
  • 4 months later...
Napisano
mi tam się zawsze marzył podziemny garaż pod moim domem ..a w nim .....pantera ;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D
Takie marzenie z dzieciństwa .... ;D;D;D;D;D;D
Napisano
he he.... a gdie ten czoł jest?? ha ja to mam szczęście za moim domem rozciągał się front nimiecko-radziecki! na wiosne wypadam w łowy moze i ja znajde jakiśokopik albo fajną panterke he pOzDrO ale czoł rzeczywuście niezły z tych zdjęc to przychodzi mi tylko jednen czołg na myśl t-34 chyba 85 albo kv-1 chociaż nie bardziej mi to wygląda na t34 bo na kv-1 ma za długą lufę. zresztąna 100% nic nie moge stwierdzić bo zdjęcia w wodzie różnie wychodz dajcie znać jak wygrzebiątego fanta przez duże ,,F''
Napisano
Wiem gdzie jest ten czołg... na wprost Miejscowości Bronisławka pomiędzy Modlinem a Pomiechowem .....no w tym rozlewisku na łąkach......Wiem wiem nie powinienem pisać
tego typu tekstów ale skoro post dotyczy tego tematu.
  • 3 weeks later...
Napisano
Historia podobna do mojej....jak byłem małolatem kąpaliśmy się na Kotułach na oś Słonecznym w Szczecinie, tam był własnie zatopiony czołg, a na Bartoszach kilka km. dalej był zatopiony samolot, oczywiscie Niemiecki...........i też się chłopak utopił. Straszne sa te historie :)
Napisano
Skumin - teraz tam jest zamarznięte. Umówimy się z wykrywkami i możemy przejść się spawdzić czy wyje. Taki tank napewno daje sygnał, że ho ho

pozdro ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie