Skocz do zawartości

Pojawił się nowy TK-3 !

Arado

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To pewnikiem ten z Grafenwöhr,z tego co wiem to mial wyladowac w jakims museum (Sinsheim)??Widziales go Live, ma jekies plakiety??
Napisano
Przywędrował z Angli do Niemiec. Inne zdjęcia jeszcze opublikuję. Posiada całą gamę części i orginalne działo hochkiss 7,9mm. Motor kompletny,skrzynia biegów i most jak i również siedzenia w originale !
  • 2 months later...
Napisano
No prosze - zegluje sobie po cieplych wodach, a tu pojawia sie ten legendarny, drugi C2P!
I to w dodatku bardzo, ale to bardzo ciekawy.
Tyle, ze zdjecie podle.
Moglbym prosic o wiecej?I moze w lepszej rozdzielczosci?
Arado - czy mozliwe sa jakies namiary na aktualnego wlasciciela?
Pozdrowienia
Grendel
P.S.
Ciekawy jest ten otworek instalacyjny po prawej stronie przedniego pancerza.Nieco, ze tak powiem - niestandartowy.
Bardzo, bardzo ciekawy.
Napisano
W zasadzie chodzi mi o jego pochodzenie, okoliczności odnalezienia i dalsze plany obecnego właściciela (odbudowa?). O dokładną lokalizację ze zrozumiałych wzgledów nie proszę.
Napisano
Czarek, jeżeli JanW robił zdjęcie w tym roku, to oznacza, że wanna stoi nadal w tym samym miejscu pod tym samym eternitem :)))
I nic się nie zmieniło.

A z tej wanny to juz nic chyba nie będzie, za bardzo zjedzona przez czas.
Napisano
Aha, Arado, różnie to mozna nazywać, ale na twoim zdjęciu jest wanna od C2P, a nie TK. (Chyba, żeby ktoś znalazł wannę od jednego z dwóch TK-SB)
Więc skąd tam u licha hotchkiss?
Poza tym, tak mi się coś widzi, że pudełko", nieźle dostało po boku, więc -siedzenia w orginale ????????? chyba, że samy ramy........
Napisano
Oczywiscie , ze nie bylo tam oryginalnego Hotchkiss'a" ;o)
Nie jest to tez TKS-B - inna plyta przedniego pancerza - wlasciwa dla C2P.Jak juz pisalem - dla mnie intrygujacy jest ten otwor instalacyjny po prawej stronie.Nie chce tym nic sugerowac - rzecz jasna.
Acha - o jakich ramach siedzen w C2P mowisz?One mialy siedziska i oparcia z wytloczek.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Do Kolegów Polmos i Wielebny i do innych też. Fotka była zrobiona jesienią ubieglego roku. Pan P. i ile dobrze pamietam przywiózł to z południowo-wschodniej Polski. Do tego jest jeszcze ze dwa komplety gąsienic. Co do planów właściciela to z pewnościa jest choć częściowe oddtworzenie pojazdu. Ale z tym róznie bywa. Zezwala robic fotki na jego terenie pod warunkiem nie podawania lokalizacji , nazwiska , telefonu itp. Miał kilka kradzieży min. włamnie do stodoły- magazynu poprzez wybicie dziury w ścianie. We wrześniu będe u Niego i zrobie wiecej szczegółowych fotek. Bo jestem juz szczęśliwym posiaaczm cyfrówki :) Prosze o cierpliwośc.
Napisano
JanW, fotki to ja czy wielebny mamy, z tym samy zastrzeżeniem, które podałeś - nie publikować, nie podawać adresu, etc.
Po prostu jestem ciekaw jak ty wygląda teraz, bo dwa lata temu stało pod tym samym eternitem, który jest na twoim zdjęciu.
Napisano
Tak jak pisałem wcześniej bede tam we wrzesniu. Ale istotnych zmian nie ma się co spodziewać. Jedynie co się zmnienilo przez dwa lata , to zagospodarowanie posesji, segragacja wielu części, i ulokowanie mniejszych gabarytowo pod dachem . Ale facet jest ciekawa postacią, ma sporo wiedzy np. o detalach. Ma tez trochę literatury. No i talent w rekach. Warsztat dobże wyposażony więc ostatnio robił kilka kopii osłon do k.m. do STUG-a. Bo orginal tego akurat ma.
Napisano
Hm, z południowo-wschodniej Polski... Moje tereny. Szkoda, że na razie tym sprzętem zajmuje się tylko korozja :(
Czy ten człowiek ma jeszcze jakieś ciekawe rzeczy polskiej produkcji (niekoniecznie militarne)? Jeśli to tajemnica to proszę o jakąś informację na priv.
P.S.
Zbieram wszelkie informacje o samochodzie PZInż. Lux-Sport". Za jakiś miesiąc uporządkuję to co mam i wrzucę na forum.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie