berdan Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 cześć R51 widzę, że szczęśliwie dojechałeś.Obiecane fotki wrzuć na mojego priva Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 chlopaki utworzcie nowy watek bo ten sie otwiera godzine pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Masz rację dalszy ciąg przenoszę do wątku R51.Pa, pa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Usiłowałem przed chwilą przesłać zdjęcie większe niż 100 kb, ale mi je odbiło. Z tymi resztkami tarczy za Krym wiąże się dziwna przygoda; otóż w nocy poprzedzającej jej znalezienie śniło mi się (rzadko śni mi się że coś znajduje, z reguły są to koszmary, w których goni mnie gajowy Marucha) że wykopałem tarczę za Krym, przepoławiając ją przy tym szpadlem. Obudziłem się, poszedłem w swe tajne miejsce 132/6 no i wykopałem pół Krymu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Rany, przepraszam przesłało mi do starego wątku, sam nie wiem, jak to się stało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard Ochucki Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 hehe! Panie Forster to w koncu kto trafił ten kordzik? Stefan czy Pan?? ;)) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin14 Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 Zdobycze z fortu w Poznaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin14 Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 Czy wie ktoś od czego są te pociski wyżej.Za odpowiedź dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jadzia Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 Marcin14 nie rób bałaganu, raz: to jest wątek o Mierzeji Wiślanej, do Poznania kawałek, dwa: jest dział Identyfikacja", trzy: załóż własny wątek ze swoimi znaleziskami, cztery: jak dajesz foto to mogłoby być większe, bo na tym nic nie widać.pozdroJadzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cross Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 5. Nie zbieraj niewypałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 @ R51:Pokazany przez Ciebie przed 3 laty znaczek, który nazwałeś pamiątką z Malborka", to odznaka honorowa na czapkę oddziałów pomocniczych RAD zgrupowanych w ramach Arbeitsgau I Ostpreussen", czyli z batalionami na terenie dzisiejszych Mazur i Kaliningradskiej Oblasti.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 Ganz genau, patrz: Badges & Insignia of the third reich1933-1945, Brian Leigh Davis, Blandford press, Plate 61, picture 17, page 193-194.W 1943 roku została wydana seria trzynastu odznak na czapki do noszenia w poszczególnych Arbeitsgau-ach . Noszono je po lewej stronie czapki RAD.Znaczek prezentowany przez ze mnie to symbol I Arbeitsgau Ostpreussen.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 A swoją drogą to odgrzaliście",całkiem ciekawy temat..;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 @R51:Nie 13, lecz 14 odznak. I nie w 1943, lecz w latach 1938-1940. Tak mówi jedno z moich źródeł. Kiedy indziej sprawdzę w drugim, teraz mam pożyczone.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Za oknem śnieg wiec trzeba nabrać ciśnienia oglądaniem fantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2009 rety wątek sprzed prawie 4 lat... chyba z samego dna archiwum:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2009 na lepszy apatyt jak śnieg puści( na Mierzeji dzielą nas od tego minuty:)kto ma większą??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Fanty tak podgrzały atmosfere ,ze snieg juz pewnie puscił.. A skoro wszyscy na mierzeje się nagrzewają,to pewnie znowu się przypadkiem spotkamy..;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 konigsberg jak będziesz startował na mierzeje to daj znać,pojadymy razem co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Drogi beaviso Tak mówi jedno z moich źródeł" to trochę za mało. Podaj proszę bibliografię bo jak na razie Twoim źródłem jest sufit. Jeśli negujesz moje źródło musisz w zamian podać swoje i wytłumaczyć dlaczego są bardziej wiarygodne od moich. Tak przynajmniej uczono mnie na studiach. W innym przypadku przypomina to pici-polo na małe bramki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Oj, R51, szkoda że mnie nie znasz, bo wiedziałbyś, że akurat ja do ściemniaczy nie należę.Drugie ze źródeł to J.R. Angolia - Labor Organizations of the Third Reich". Chwilowo wypożyczone. A pierwsze, z którego zaczerpnąłem moją informację, jest tak niskonakładowe, że jego tytuł chcę zostawić dla siebie, tytułem utrzymywania przewagi konkurencyjnej". Ale jeśli chcesz, to na maila mogę Ci wysłać foto strony, gdzie napisane jest w jakich latach te odznaki wprowadzano, a wszystkie 14 odznak jest pokazane. Nie chodzi o negowanie Twoich info, tylko o wspólne budowane wiedzy w oparciu o rzetelne informacje.Pozdrawiam z Gdańska,beaviso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekal Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Czy ktoś mi może powiedzieć co to są za doły wykopane w lesie w okolicach sztutowa? konkretnie chodzi o doły pełne cegieł i resztek jakichś blach czy czegoś. one mają po metr lub więcej głębokości. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matias_o Napisano 16 Czerwiec 2009 Share Napisano 16 Czerwiec 2009 Napewno ktoś się przyzna :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 16 Czerwiec 2009 Share Napisano 16 Czerwiec 2009 To były kiełki starego, które puściły pędy, a przytomni obywatele przypadkowo spacerujący w okolicy ze szpadlami wyrugowali je do cna sprzedając potem wszytsko na alledrogo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 16 Czerwiec 2009 Share Napisano 16 Czerwiec 2009 Ten wątek jest nieśmiertelny:) I bardzo dobrze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.