Skocz do zawartości

Zaginął pies

kocur

Rekomendowane odpowiedzi

kasika:-)układ poziomy to nie jest ewidentna dubeltówka??
spotkałem się z kniejówkami" o dwóch lufach śrutowych oraz z wkładkami do nich przystosowanymi do strzelania amunicją kulową (tudzież wymienne lufy).zawsze żyłem w przekonaniu że kniejówka" ewentualnie okówka" to broń o pionowym układzie luf.
mimo tego jestem dumny że kobieta ma (że tak powiem ) męskie hobby (no chyba że to nie hobby).
a wy panowie dajcie już spokój bo z tego co czytam to wydaje mi się, że zabijanie to tylko domena mężczyzn(a to źle o nas świadczy) :-)
pozdro dla wszystkich
PS:kocur sorki że piszę nie na temat, ale ja tez się cieszę ze twój psiak się odnalazł.

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Do VanWordena.
Myślisz np. o dzierganiu czy cerowaniu śmierdzących skarpetek męża?? Też mi przyjemne zajęcie!
Wcale mnie to nie bawi. I przyznam, że czuję się zawiedziona Twoim podejściem do zainteresowań płci pięknej. Zdajesz sobie sprawę jaki nudny byłby świat pełen, najlepiej jeszcze nie gderających kur domowych?
Wiem, wiem Wam to pasuje. Wyprane, zacerowane, na stół podane.
Nie życzę Ci tylko rychłej monotonii w związku.

Pozdro.

P.S. A jaroszem zawsze możesz jeszcze zostać, nie będziesz się przynajmniej drapał...

Może mam inne podejście do łowiectwa ze względu na to, że jestem leśnikiem. Ostatnio oglądałam świeżo posadzoną uprawę (dosłownie z przed 4 dni). I wyć się chce, gdy widać, że na 1/5 uprawy sadzonki zostały wyrwane przez jelenie. Selekcja musi być.
A w kole co tydzień dokarmiamy zwierzynę, zakupiliśmy daniele i dzikie króliki, żeby urozmaicić populację zwierząt w lesie.
Tak tylko informuję niewtajemniczonych....

Kasika! proszę o odpowiedż: w jakich porach dnia można dokonywać odstrzalu w lesie ? z jakiej odległosci mozna strzelać? , chodzi mi o bezpieczeństwo na poszukiwaniach - po co oberwać kulkę?. Czy prawo myśłiwskie rozróznia- godziny zachodu, zapadania zmroku? Czy ktoś już z poszukiwaczy został ostrzelany?pozdr

Ej Kasika Kasika.. Miałem na myśli caaałkiem inne zajęcia:) Ale skoro jesteś mężatką to może i lepiej że się nie zrozumieliśmy:)? Jestem bardzo za" tym żeby Twoja płeć robiła dosłownie wszystko (już bez aluzji:)) więc nieporozumienie kolejne.. A co do tego dokarmiania to zawsze mnie to powala.. Pomyślcie tylko - dokarmiać a potem zastrzelić! Przecież Monty Python nie wymyśliłby tego lepiej:)!

Pozdrawiam

VW

Do janushew :
Można polować 24h/dobę.Ale z reguły poluje się z rana lub wieczorami(o zmroku), gdyż wtedy zwierzyna wychodzi na łąki, pola. W dzień siedzi przeważnie głęboko w lesie.
Mozna strzelac nawet z kilku metrów. Zaleca się aby nie strzelać z odległości powyżej 250m, gdyż większe prawdopodobieństwo zranienia niż upolowania.
pozdrawiam
Monti

Danieloff - płaciliśmy 1500 zł za jednego daniela.
Kupiliśmy 7 łań i 3 byki. Piękne są...

Monti - w zachodniopomorskim.

Janushew - Monti już słusznie wyjaśnił.

A teraz coś na deser.
VanWorden - mężatką jeszcze nie jestem, więc cerować nie muszę. Ciekawa jestem jakie to inne zajęcia chodziły Ci po głowie......
A jak znosisz brak schabowego na obiad, bo rozumiem, że powoli się przyzwyczajasz....

Pozdrawiam.

Osterode - cytuję:
Kniejówka to dwulufowa broń myśliwska, o zestawionych ze sobą lufach śrutowej i kulowej. W tradycyjnym, poziomym układzie luf, lufa kulowa ustawiona jest obok śrutowej, najczęściej kulowa z prawej strony. Kniejówka w układzie bock, o pionowym układzie luf, ma zwykle dolną lufę kulową...
Do większości kniejówek da się zastosować wymienne lufy śrutowe lub kulowe...
Rzadziej spotykanym typem jest kniejówka bock z górną lufą gwintowaną..." itd.
Pozdrawiam.

Hmmm... O tych innych" zajęciach to musiałbym Ci już prywatnie opowiedzieć bo tutejsi cenzorzy pewnie by tego nie przepuścili.. A uczynię to z przyjemnościa bo coś mi się widzi że wystrzałowa" z Ciebie dziewczyna:))!

Pozdrawiam

VW

PS. Tak się składa że za schabowym nigdy nie przepadałem, woląc dobrze zrobione mielone albo np. takie spaghetti bolońskie. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że raczej pozostanę iechętnym padlinożercą"...

Czy niechętnym to wątpliwe raczej jak widać i to nie tylko w sprawach...... kulinarnych, hehehe...

Drogi Danielu, konkurencji po lesie u nas dostatek, więc chyba raczej marne szanse...
A co do netu, to mam i często leśniczemu licznik nabijam.
Dobrze, że mnie lubi, to przynajmniej nic nie mówi.
Pozdrawiam.

Uzupełniając poniekąd: na Kinozalu jest dość fajny film doku. na temat używania zwierzaków w celach militarnych pt. Menshie Bratja Po Oruzhiju (z takiego ichniego cyklu Tajemnice XX wieku").

załączam sekwencje pt. Szarik vs Tajger

(a tygrys w tym filmie to chyba oryginał...)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie