Skocz do zawartości

7TP - jeszcze jeden :-)

jotes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
I jeszcze jedno zdjęcie wesołej ekipy" jak się domyślam przy zdobytej polskiej artylerii?

http://www.militariaweb.com/d/lot.cfm?lotID=1122855
  • Odpowiedzi 114
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
I jeszcze pytanie do PATRONA:
czy są znane jakieś zdjęcia tych 7TP porzuconych/zniszczonych pod Głowaczowem wykonane w '39?
Napisano
cholerka. przewaliłem cała piwnicę gdzieś mam fragm. wspomnien o tym jak topili czołgi 7tp na wisle na brodach pod ryczywołem. ..... wrrr.
ale i tak te łachy na wiśle od strony ryczywołu do warki jak jest niski poziom wody i te wyspy są uważam warte przejścia z magnetometrem....
Napisano
Witam,
Do jotes'a: niestety pomimo usilnych poszukiwań przez 2 lata nie udało nam się stwierdzić że zdjęcia przedstawiane nam jako e z pod Głowaczowa" są faktycznie zdjęciami czołgów o które chodzi, mamy podejrzenia ,ale pewności żadnej.

Pozdrowienia - Patron
  • 1 month later...
Napisano
Patron, okejos - b. ciekawe informacje o tym 7TP pod Głowaczowem. Będę niezmiernie zobowiązany za wszelkie dodatkowe dane, bo są b. ciekawe i niezbyt dokładnie pokrywają się z relacjami u Szubańskiego (że o Magnuskim nie wspomnę). Mam też fotkę 7TP zarytego w podmokłej łączce, ale z tego co Patron napisał to nie będzie Głowaczów (selekcja negatywna też dobra).

pozdrawiam,

Trufelhunter
Napisano
Jakoś mam problem z umieszczeniem tego na forum - jak se to dela?

Trufelhunter

Napisano
1. Musisz się zarejestrować, a później zalogować.
2. Fotka nie może być większa niż 600x600 i nie cięższa niż 100 kilo.

3. Ew. na skróty możesz przesłać mi ją maile'em na: jotes25@op.pl , a ja tutaj wstawię.

Pzdr,

jotes
Napisano
jakis mikry ten 7TP .. albo takie rosłe chłopy na nim stoją. Chociaż sądząc po śladach to lekko chyba ugrzązł był. Rzeka w tle .. wyszedł z przeprawy ?
Napisano
Ta zeka" w tle to łąka - a 7TP jak najbardziej pełnowymiarowy!
Napisano
to powinno byc w tym temacie a nie w tamty,.....
ta biała plama w górnym prawm rogu to nie rzeka , czy jakaś woda ogólnie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie