jotes Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 I dla porządku oznaczenia taktyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 9 Maj 2005 Autor Share Napisano 9 Maj 2005 Jesien 1934. Bukareszt. Zespol plk T.Kossakowskiego. Pokaz TKS. Wyraznie widac oznaczenia I plutonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 10 Maj 2005 Autor Share Napisano 10 Maj 2005 Zaolzie, 27 X 1938. Na obu wiezach czolgow - godla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 10 Maj 2005 Autor Share Napisano 10 Maj 2005 Karwina, 11 X 1938. Godlo kotowatych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 Jak to z tym 'kotem' jest? W angielsko-jezycznych tekstach mowi sie o 'cougar'. Jest film z tej okazji, i jezeli go sie dokladnie obejrzy kadr po kadrze to wyraznie widac tygrysa. Niestety mam to tylko na video ale w bliskiej przyszlosci oryginal filmu bedziemy wyciagac w innym celu, przy okazji moze uda sie zrobic foto tego co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 12 Maj 2005 Autor Share Napisano 12 Maj 2005 Krzysztofie. Sam nie wiem. Filmow nie widzialem. Wedlug Magnuskiego jest to rys (lub wilk). Berlin" w swoim poscie z 22.04. g.10.51 na podstawie filmow bedacych w Instytucie Sikorskiego opowiedzial sie za tygrysem (widzial pregi). Ja z kolei stawialem na pume lub pantere. Nazwa kotowaty" jest wersja robocza. Cougar" po naszemu koguar tez z rodziny kotowatych. Jestes nastepna osoba ktora widziala film i zobaczyla w godle tygrysa (tez pregi?). Jak sam slusznie zauwazyles, dobrze by bylo dac jakas klatke z filmu. W poscie z 19.04 g.11.23 pokazalem kota" w wykonaniu J.Jedryki. Obok w wykonaniu A.Wrobla (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 doszedlem do wniosku, ze skoro odbitki zaolzianskie" mam w ciut lepszej jakosci niz te prezentowane wyzej to moze po ich zeskanowaniu cos wiecej zobaczymy. Cos wiecej jest, ale niezbyt wiele - ziarno materialu fotograficznego jest jednak przeszkoda nie do pokonania.1- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 2- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 3- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 Ja wlasnie bylem ten drugi przy tej okazji. Film przedstawia parade po 'zdobyciu' Zaolzia. Otoz jak sie oglada film 'w akcji' to sie wszystko zlewa w jedna plame. Dopiero przy ogladaniu pojedynczej klatki mozna zauwazyc pregi a nawet grzywe tak jak przyzwoity tygrys powinien miec. Zapewne dlatego nie dalo sie tego zauwazyc przedtym. No ale jezeli tygrys to mogl wcale nie byc bialy ale np jasno zolty w pomaranczowe pregi czy cos takiego - ale wspaniale nowe horyzonty dla braci modelarzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 15 Maj 2005 Autor Share Napisano 15 Maj 2005 3 batalion czolgow w 1938 roku - 1 kompania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 15 Maj 2005 Autor Share Napisano 15 Maj 2005 3bcz - 2 kompania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 15 Maj 2005 Autor Share Napisano 15 Maj 2005 3bcz. - 3 kompania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 15 Maj 2005 Autor Share Napisano 15 Maj 2005 Fragment okladki z 1943. Zwracaja uwage graficzne przedstawienia zwierzat. W podobnym stylu byly malowane w czasie akcji zaolzianskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 16 Maj 2005 Autor Share Napisano 16 Maj 2005 Takiego znaku jeszcze w kolekcji nie mielismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 A czy nie sa to aby strzalki wskazujace przestrzelenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 17 Maj 2005 Autor Share Napisano 17 Maj 2005 Krzysztofie, byc moze. Ale sa one idealnie takie same i umieszczone centralnie na burcie bocznej i burcie tylnej oraz oba nachylone sa pod tym samym katem - stad moja watpliwosc.Tego zubra" jeszcze nie pokazywalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 17 Maj 2005 Autor Share Napisano 17 Maj 2005 1938 - Cieszyn. Na wiezy wodac pazurki kotowatego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 Strzałki na TK-3 to oczywiście godło, wg mnie nie ma co do tego wątpliwości.Pzdr,jotes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 Zamiescilem je co prawda przed chwila w watku o TKS'ach, ale wlasciwe jego miejsce jest tutaj.Jesli ktos potrafi to godlo pozytywnie zidentyfikowac - bede wdzieczny.PozdrowieniaKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 23 Maj 2005 Autor Share Napisano 23 Maj 2005 Nowe geometryczne". Pierwszy pluton na cwiczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 23 Maj 2005 Autor Share Napisano 23 Maj 2005 I drugie z tej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 23 Maj 2005 Autor Share Napisano 23 Maj 2005 Nastepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 23 Maj 2005 Autor Share Napisano 23 Maj 2005 Bylo juz 24.04. o g.19.31 - ale fatalnej jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 Grendel nie wiem czemu ale przypomina mi to na twoim zdjeciu oznake pamitkowa 10 pułku dragonów 1DPanc (husarz na koniu i po skosie kopia z proporcem husarskim ) a ten pułk pochodził od dywizjonu rozpoznawczego 10 BKZmot. wiec moze to jest to ??? SchrekPS tak sobie przegladam ten watek i stwierdzam ze bałagan w tych ozanczeniach jest- chyba ze to wynika z naszej nie wiedzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi