Skocz do zawartości

jest jeszcze w kraju?

les05

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kolejna opowieść z gatunku a górami za lasami"?
Bo jak odkryto wiezę odstrzeloną to nie mogł być jagdpanzerNo to w końcu co tam ma być?I czy w ogóle to jest.
I jakim cudem przy wyciąganiu pancerz sie rospadł?No chyba że to było to słynne wunderwaffe(czy jak to pisać).Wykonane z Kartonu?Drzewa?
Pozdrawiam
Napisano
Nie to że wiem najlepiej.W swoich wędrówkach po kraju odnalazłem tyle niemieckich czołgów najczęściej zresztą Tygrysów, samolotów w jeziorach i U-botów w stawach" że po prostu przestałem wierzyc w opowiesci z gatunku dawno dawno temu" lub za górami za lasami".
Sam chciałbym zobaczyćwreszcie coś poza Tomaszowem Maz. i hałdą w Rekinie.Nabiegałem się naszukałem ale poza łuską od mausa w miejscach wskazanych nie znalazłem nic(wiem jestem cienias nie umiem szukac)panowie zanim mnie zjecie pomyślcie czy warto podniecac się opowieściami typu Nurek sprawdził i widział lufe" kiedy potem okazuje się ta lufa zatopionym pniem drzewa.znam byłem widziałem.Powtarzam jeśli coś bedzie z ziemi wychodzić biorę swój szpadel i doginam na wskazane miejsce aby w pocie czoła ryć.Ale błagam nie piszcie Na bank dwa Tygrysy i pięc panter a na tym wszystkim jeszce ubot i dwa mesery lezą i to jest w tym bagienku co z okna widze".
Pozdrawiam
Napisano
Nie no stary nie przesadzajmy. Tu akurat nikt nie pisze że coś tam gdzieś tam tylko (ponoć) naoczny świadek stwierdza fakt wyciągnięcia jakiegoś czołgu w kawałkach.Jest nazwisko można sprawdzić. Jak dla mnie to spokojnie coś fajnego wylazło i....zniknęło na zakręcie historii- czyli spokojnie wyjechało za granicę. W tym całym bajzlu który był w tamtych czasach- i który dalej się nie zmieniłwszystko było możliwe.Panowie K (z pod Warszawy)nie tak dawno wytargali z jakichś umocnień jakieś unikalne wieżyczki pancerne które obecnie znajdują się u sąsiadów z za Odry ,a u nas wstawili podobno jakieś blaszki w zamian żeby zatkać dziury -bo nowe to ładniejsze (było coś o tym na forum)-i co? i GÓWNO!
Napisano
Jest jeszcze w kraju duzo fantazji. Tak jak pisze kolega Jaca2003 często spotykamy sie z przekazami o leżącym w wodzie czołgu*, samolocie*, samochodzie* lub pociągu* mimo że w poblizu 5km nie ma nawet resztek torów. [ * własciwe podkreślić] . Jest to chyba odpowiedź ubylców" na nasze pytania i nie ma co ukrywać , czasami miło jest otrzymac podobną odp. Takie sa nasze oczekiwania , że trafimy na ciekawy ślad a po nim do wymarzonego TIGRA. Dotychczas tylko raz potwierdziła się informacja i leżącym w wodzie pojeździe. Wtedy razem z dwoma kolegami wyłowiłem skradzionego rok wczesniej Fiata 126p. :)
Napisano
Do Jaca!!

I tu niestety kolego się mylisz. Pochodzę z Ciechanowa i mogę ci nawet wysłać zdjęcia z wydobycia tego czołgu. Niestety musisz uwierzyc troszke w te historie wydobyciu czołgów i innych tego typu historiach. Wcale nie neguje ze wiekszosc tych historii to jakies tam wymysły ale akurat ta historia o wydobyciu czołgu to fakt. A wieża leży do dziś w wodzie i faktycznie jest pod filarem jednego z przęseł mostu. Dla zainteresowanych: proszę wybrac się na wycieczkę w tą okolicę.
Pozdrawiam
Napisano
Witam po dłuższej nieobecności.Kol Adam4484 gdyby to nie problem to puść fotki.I jeśli możesz to napisz coś więcej.
Jeśli możesz to na prv inertech@interia.pl.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie