Skocz do zawartości

Lawki w ciezarowce

Gebhardt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 94
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Mam pytanie, ale trochę nie na temat. Czy ma ktoś zbliżenie kół modelu AV? Zaintersowały mnie felgi ze względu na podobieństwo do tych z Boforsa 37mm. Może ktoś wie z jakiego samochodu/fabryki wziętko felgi do modelu AV?
  • 2 weeks later...
Napisano

Ciągle dręczy mnie to samo .Pragi RV dostarczono prosto z fabryki " , gdyż były docierane w oddziałach . Może dostarczono je właśnie bez ławek , a dopiero montowano je w Polsce . Na zdjęciu Tatra T85 ,ale może takie puste" były Pragi .

Napisano
Szukałem zdjęć Pragi RV w różnych wersjach ,niestety na razie bez rezultatów.Znalazłem za to Tatrę T93 w wersji sanitarnej . Być może podobnie wylądała Praga .Niestety, nie da się zamieścić zdjęcia podaję więc adres strony :
http://home.tiscali.cz:8080/~ca470490/pages/t72.html
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano
Stary temat, ale teraz dopiero dotarłem do tej wiadomości. Ilu można było przewozić żołnierzy, i w jaki sposób na ciężarowkach typu URSUS określała specjalna instrukcja opracowana w połowie lat trzydziestych XX wieku, kiedy usilnie pracowano nad zmotoryzowaniem polskich oddziałów. Jak to w wojsku wszystko musi być w porządku. Powstaje jednak pytanie, czy przy motoryzacji 10 BK, czy WBPM opracowano nowe instrukcje, czy też sięgnięto do starych opracowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie