jotes Napisano 6 Luty 2003 Autor Napisano 6 Luty 2003 ... w polu. W tym tygodniu zostało otwarte muzeum w stanie Indiana, które kupiło kolekcję z Belgii. Niestety nie ma ono w ekspozycji C2P z Arlon. Biorąc pewną poprawkę (Amerykanie ;-) ) jest możliwe, że informacja ta nie jest 100% wiarygodna. Ale niestety chyba jest.Pzdr,jotes
akagi Napisano 6 Luty 2003 Napisano 6 Luty 2003 Informacja jest bardzo wiarygodna, ponieważ C2P z Arlon zostało dawno temu kupione przez prywatnego kolekcjonera z Australii. Więc nie powinno się znajdować w USA.papaa.
Marek Jaszczołt Napisano 6 Luty 2003 Napisano 6 Luty 2003 Rozumiem, że ci odpisał ten amerykanin z T-L?Swoją droga ciewe co jeszcza tam teraz mają? Oryginalna kolekcja była bardzo ciekawa.Marek
jotes Napisano 6 Luty 2003 Autor Napisano 6 Luty 2003 Dokładnie. Do Auburn się na razie nie wybieram ;-). Kogo zaatakować na downunder"? Pewnie najlepiej też forum modelarzy? Może jest też jakaś dobra strona pasjonatów pancerki z Australii?
jotes Napisano 6 Luty 2003 Autor Napisano 6 Luty 2003 Swoją drogą mam przeczucie, że tych pozostałych tankietek ze Szwecji i Norwegii, to też niedługo będziemy szukać na Marsie :-(
Marek Jaszczołt Napisano 6 Luty 2003 Napisano 6 Luty 2003 może tutajhttp://www.kithobbyist.com/IPMSAustralia/ale wyglada, że serwer network54 padł :-(
Gość Napisano 8 Luty 2003 Napisano 8 Luty 2003 Do jotes:napisales, ze w Szwecji i Norwegii jeszcze mozna znalezc tankietki; czy mozesz podac blizsze namiary na te miejsca? Moze przy okazji adresy stron www? Z gory dziekuje
pomsee Napisano 8 Luty 2003 Napisano 8 Luty 2003 A swoja droga to pare miesiecy temu glosno bylo na forum Odkrywce na temat C2P znajdujacego sie w Polsce i obecnie poddawanego rekonstrukcji. Mialy byc zdjecia i jakies informacje a tu jak zwykle nic. To musi byc wielka tajemnica dostepna tylko dla wtajemniczonych.
Hartmann Napisano 8 Luty 2003 Napisano 8 Luty 2003 Zdjęć C2P z Polski nie ma ,bo P.A nie zgodził się na publikację.Ale zareczam iż wszyscy którym zależało znaleźli bez problemu.Leszek
jotes Napisano 8 Luty 2003 Autor Napisano 8 Luty 2003 Do Kodai: powoli już mi się nudzi odmienianie tych wszystkich nazw miejscowości na literę A, w których kiedyś coś było i właściwie nie wiadomo co się z tym stało i snucie domysłow dlaczego tak, a nie inaczej. Dlatego dobrze byłoby, żeby raz na zawsze ktoś te sprawy wyjasnił. Kto? Za większością działań związanych z pozyskaniem" tych zabytków militarnych stoi pewna fundacja. Niech więc np. Odkrywca zrobi wywiad z jej prezesem i wszystko będzie jasne? Myślę, że zainteresuje to wielu czytelników. O co mi dokładnie chodzi napiszę w najbliższych dniach w osobnym wątku.Pa,jotes
pomsee Napisano 8 Luty 2003 Napisano 8 Luty 2003 A mi tez zalezy i nie moge znalezc. Widocznie mam pecha...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.