wykrywacz Napisano 28 Styczeń 2003 Autor Napisano 28 Styczeń 2003 Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy,Robiąc porządki w mieszkaniu mojej babki, natknąłem się na wiele zdjęć z okresu międzywojennego. Prócz fotek rodzinnych (dziadek był zapalonym fotografem - amatorem) znalazłem kilkanaście zdjęć z okresu nauki nieżyjącego już dziadka w Szkole Podoficerskiej Piechoty dla Małoletnich Nr 1. Niestety nie wiem, gdzie znajdowała się ta szkoła - albo w Zambrowie, albo w Koninie - nazwy tych dwóch miejscowości występują na fotografiach. Z ciekawszych zdjęć muszę wspomnieć o tablau rocznika 1932 - 1935 i fotkach z zajęć na poligonie. (Jeżeli ktoś z Was jest zainteresowany, to mogę przesłać na adres e-mailowy).W związku z tym, że wielu z Was zainteresowanych jest TKS (chyba!), zamieszczam mały fragment zdjęcia z zajęć" w terenie. Nie jestem znawcą i nie wiem, jaki to model.Równocześnie mam prośbę: jeżeli ktoś z Was wie cokolwiek o historii Szkoły - o której wspominam wyżej - proszę o kontakt.Gruby
polsmol Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Oczywiście jestem bardzo zainteresowany tymi zjeciami. Mój adres: p_smolinski@interia.pl Tankietka na fotografi to TK-3.
jotes Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Takich szkół było kilka. Na pewno jedna z nich w Koninie (ale nie wiem czy akurat nr 1). Ciekaw jestem dokąd jeździli na poligon - czy te zdjęcia są podpisane? Możliwe, że zostały zrobione w Biedrusku pod Poznaniem.
Gość Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 także się usmieche ofotki na maila .będę wdzieczny
jotes Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Chętnie obejrzę fotki z poligonu: jotes25@op.plDzięki.
Łukasz Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Gdybys nie miał nic przeciwko, i miał trochę czasu to ja tez poproszę fotki z ćwiczeń! Z góry dzieki Ci bardzo! Pozdrawiam ! Łukasz, magnumek15@poczta.onet.pl
feeder Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Nie czytałem, ale słyszałem, że jest książka pt. Małoletniacy znad Sanu" (?). To jest o szkole podof. nr 3 w Nisku. Może tam coś znajdziesz (w bibliografii)
Gość Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Tez chetnie bym rzucil okiem :-)pibwl@poczta.onet.pl
Gość Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 cześć !! ja też z miłą chęcią obejrze te fotki pozdrawiam !! umatiki11@poczta.onet.pl
Grzebiuszka Napisano 29 Styczeń 2003 Napisano 29 Styczeń 2003 Witam.Widzę ,że jest duże zainteresowanie tymi zdjęciami,to może można zamieścić je w Galerii?Co na to Bocian?Pozdrawiam, Grzebiuszka
Bocian Napisano 29 Styczeń 2003 Napisano 29 Styczeń 2003 Wystarczy je do mnie podesłać i wszyscy będą mogli cieszyć oczy.
wykrywacz Napisano 29 Styczeń 2003 Autor Napisano 29 Styczeń 2003 W związku z dużym zainteresowaniem zdjęcia prześlę Bocianowi (jutro tzn.30.01.).Mój ojciec twierdzi, że zdjęcia pochodzą z poligonu w Biedrusku. Nie ma ma tego zbyt wiele, ale zawsze ciekawostka. Pozdrawiam.Gruby
jotes Napisano 1 Luty 2003 Napisano 1 Luty 2003 Wyszła z tego chyba jedna z sympatyczniejszych galerii. Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.