KudłatyHD Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 To jest chyba jakieś tworzywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 witam: a nie kość słoniowa..???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 No to Kudlaty....Na to konto musimy wywalic litra hehe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 a to moje trafienie :http://img53.exs.cx/img53/7030/orzeek1pf.gifpozdrawaim -=OnyX=- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iglanadon Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 sniper 1939, z kąd wiadomo że to NSU, jak tak patrzę na ramę i przedni trapez to bardziej przypomina mi to DKW RT-125, a jeżeli w zawieszenih przednim zamiast sprężyny centralnej zachowały sie ślady trzech wachaczy gumowych to już na pewno było to DKW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 Miro i to nie jednego zapewne wypijemy heheheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 OnyX - orzełek ładny. Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 u mnie dzisiaj drobnica raczej ... resztki tasmy do maxima ,łódki ,łuski ,sprzaczki ,klamerki itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 ładne trafienie Kudłaty. Też kiedyś trafiliśmy przy pustce takie sztućce z rączkami z tworzywa. Dziś jak na godzinkę łażenia tylko tyle... Zaraz po wykopaniu, obok była od nich sztywna taśma w stanie agonalnym, niestety nie przetrwała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 Dzisiejsza drobnica.Od lewejpo mauzerku polskie, z terenu Oflagu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 I manierka z Oflagu. Używana przez kawalerię :) Po obozowych przeróbkach.pozdr. wonsY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 kolejna drobnica. Czas zmienić pole, tu już kompletna nędza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 1.klucze od niemieckiego pojazdu...z chartakterystycznymi blaszkami.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 2.monetki...ruski,niemce...po lewej dośc rzadka moneta o nominale 50 pf.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 3.efekt pracy chinczyka :)..monety carskie z okresu 1870-1900(o nominałach 1 i 2 kopiejki)..zamki i części zamków do mg 34 i 42,trzon do mp40,łyżka z nierdzewki z biciami fabryki moskiewskiej,o coś od czegoś-skórzane jakby fragment żabki do bagnet lub jakiegoś troka do szabli...na nim korona wykonana z ołowiu lub cyny z trzema drucikami do mocowania.....dla wszytskich tych którzy rozwiązali zagadke tajemniczej fiolki, nagroda w postaci dobrego słowa:)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 4. aha...bym zapomniał:)...szczęście w nieszczęsciu...czyli Bodryl w terenie...jak zwykle trafił klamre ss...to jest już jego 7 lub 8 klamra ss...cały czas czeka na tę z alpaki lub aluminium ...jak pech to pech:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michałł Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 U mnie było cienko z czasem więc sobie polatałem po polach koło domu - efekt 2 godzin łazenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michałł Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 a najciekawsze leżało na moim poluPZDR Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz1977 Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 Witam. Oprócz łusek od mausera, aluminiowego pudełka niemieckiego z dwoma prezerwatywami i instrukcją obsługi znalazłem także taką blaszkę. Ktoś wie od czego? Wymiary 62x31mm wykonana z cynku. pozdr w1977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz1977 Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 Inne ujęcie.pozdr wz177 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Marzec 2005 Share Napisano 30 Marzec 2005 No ,widzę że panowie wczoraj też poszaleli! Gratuluję fantów!bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 30 Marzec 2005 Share Napisano 30 Marzec 2005 witamja wczoraj tez poszperalem troche efekt : sporo lusek -polskie mausery w tym jeden ciekawy ,niemiecki standart,wloskie caracano chyba tak sie psize i radzieckie mosiny (o dziwo w ladnym stanie ,z tepolukowymi pociskami i normalnymi ) oprocz tego resztki zegrarka niemieckiego ,monetki ,fifke do fajki znaleziona na niemieckich pozycjach (ebonitowo-mosiezna) troche guzikow i mosiezny zlom ktory pojdzie na zlom :)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 30 Marzec 2005 Share Napisano 30 Marzec 2005 zeby zle niebylo zrozumiane, chodzilo mi o fifke do papierosa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 31 Marzec 2005 Share Napisano 31 Marzec 2005 wz 1977 - 3-literowy kod fabryki wskazuje na produkcję dla wojska, trzeba by poszperać w zestawieniach kodów ale ja nie mam teraz przy sobie.Panowie, ogólne gratulacje i oby tak dalej. Ja na razie mam wstrzymanie działań, budowa domu robi swoje. Z ostatniego wyjazdu był 1 nasadkowiec, panzerfaust, parę łusek do Mausera i 2 grosze przedwojenne, czas zmienić miejscówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 2 Kwiecień 2005 Share Napisano 2 Kwiecień 2005 dzis wmiare ok , ładny pochłaniacz w farbie z gapkami i pieczatkami , totalny złom stena ale chociarz pod ustawe niepodchodzi i jedyne co w domu moge trzymać :) i górka łusek mosiężnych stg(?) :) pozatym to co widac ładna golara. A co u was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.