Skocz do zawartości

Dzisiejsze fanty

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 292
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
sniper 1939, z kąd wiadomo że to NSU, jak tak patrzę na ramę i przedni trapez to bardziej przypomina mi to DKW RT-125, a jeżeli w zawieszenih przednim zamiast sprężyny centralnej zachowały sie ślady trzech wachaczy gumowych to już na pewno było to DKW
Napisano
u mnie dzisiaj drobnica raczej ... resztki tasmy do maxima ,łódki ,łuski ,sprzaczki ,klamerki itd
Napisano

ładne trafienie Kudłaty. Też kiedyś trafiliśmy przy pustce takie sztućce z rączkami z tworzywa.
Dziś jak na godzinkę łażenia tylko tyle... Zaraz po wykopaniu, obok była od nich sztywna taśma w stanie agonalnym, niestety nie przetrwała...

Napisano

3.efekt pracy chinczyka :)..monety carskie z okresu 1870-1900(o nominałach 1 i 2 kopiejki)..zamki i części zamków do mg 34 i 42,trzon do mp40,łyżka z nierdzewki z biciami fabryki moskiewskiej,o coś od czegoś-skórzane jakby fragment żabki do bagnet lub jakiegoś troka do szabli...na nim korona wykonana z ołowiu lub cyny z trzema drucikami do mocowania.....
dla wszytskich tych którzy rozwiązali zagadke tajemniczej fiolki, nagroda w postaci dobrego słowa:)
pzdr.

Napisano

4. aha...bym zapomniał:)...szczęście w nieszczęsciu...czyli Bodryl w terenie...jak zwykle trafił klamre ss...to jest już jego 7 lub 8 klamra ss...cały czas czeka na tę z alpaki lub aluminium ...jak pech to pech:P

Napisano

Witam. Oprócz łusek od mausera, aluminiowego pudełka niemieckiego z dwoma prezerwatywami i instrukcją obsługi znalazłem także taką blaszkę. Ktoś wie od czego? Wymiary 62x31mm wykonana z cynku. pozdr w1977

Napisano
witam
ja wczoraj tez poszperalem troche efekt : sporo lusek -polskie mausery w tym jeden ciekawy ,niemiecki standart,wloskie caracano chyba tak sie psize i radzieckie mosiny (o dziwo w ladnym stanie ,z tepolukowymi pociskami i normalnymi ) oprocz tego resztki zegrarka niemieckiego ,monetki ,fifke do fajki znaleziona na niemieckich pozycjach (ebonitowo-mosiezna) troche guzikow i mosiezny zlom ktory pojdzie na zlom :)

pozdrawiam
Napisano
wz 1977 - 3-literowy kod fabryki wskazuje na produkcję dla wojska, trzeba by poszperać w zestawieniach kodów ale ja nie mam teraz przy sobie.

Panowie, ogólne gratulacje i oby tak dalej. Ja na razie mam wstrzymanie działań, budowa domu robi swoje. Z ostatniego wyjazdu był 1 nasadkowiec, panzerfaust, parę łusek do Mausera i 2 grosze przedwojenne, czas zmienić miejscówkę.
Napisano

dzis wmiare ok , ładny pochłaniacz w farbie z gapkami i pieczatkami , totalny złom stena ale chociarz pod ustawe niepodchodzi i jedyne co w domu moge trzymać :) i górka łusek mosiężnych stg(?) :) pozatym to co widac ładna golara. A co u was?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie