Skocz do zawartości

Zlot wiosenny

kruku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chętnie podskoczę do Spały, a i Bzurę też zaliczę.
Pozdrawiam
Jacek
Napisano
Akagi - trzy lata temu byly dwie wiodace imprezy - wiosna, jesien. A teraz wyglada to troszke inaczej:
Maj - zlot eksploratorow
Czerwiec - Spala
potem Bzura
jak dobrze pojdzie zlot jesienny
w miedzy czasie jeszcze AF zorganizuje zlot swojej grupy
Nie pisze nawet o innych zjazdach czy spotkaniach bo nie ma chyba w Polsce osoby, ktora to wszystko potrafilaby spamietac :).

Czyli podsumowujac na dzien dzisiejszy czlowiek powinien sie przygotowac juz na kilka imprez :). Tylko kiedy w takich rozjazdach szukac ???.

kruku GG566056
Napisano
Cholera jasna!!!!!! Wrzućcie wreszcie na pierwszą stronę terminy, nawet przybliżone, można je na bieżąco modyfikować. Ja muszę planować conajmniej dwa m-ce do przodu. Przez ten b...l w 2002 opuściłem conajmniej dwie imprezy!
Napisano
Wszelkie terminy imprez można podesłać do mnie. Jest akurat taki dział który zresztą niedawno padł na ... a zwie się aktualnosci. Chętnie tam zamieszczę chronologicznie terminy imprez.
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam wszystkich.

Dotarły do mnie plotki że zlot który organizuję wspólnie z Leszkiem ma być komercją, zlotem Odkrywcy, kiszką taką jak zlot w Srebrnej Górze itd.

Nic z tych rzeczy.
Po pierwsze zlot nie będzie na pewno pod patronatem odkrywcy (i mam nadzieję że Leszek się faktycznie przejęzyczył :)), a jedyną rzeczą jaka mnie z nimi łączy to to, że do tej pory nie raczyli mi wypłacić pieniążków za ubiegły rok, w związku z czym zaprzyjaźniona eskadra Luftwaffe ma wykonać bombardowanie redakcji, a koledzy z Talibanu zapowiedzieli podesłanie im kilku maili zarażonych wąglikiem.
Po drugie zlot nie będzie komercyjny. Nikt nie ma zamiaru na nikim zarobić. Zabierając się za organizację przyjąłem górną granicę płatności za zlot od osoby na 20-30 zł. Jeśli będziecie płacić to tylko realną cenę za rzeczy które dostaniecie. Jeśli tylko uda nam się pozyskać sponsorów którzy dadzą lub kupią kiełbaskę, zapewnią jakiś transport (musimy przemieścić się do Spały i Strzyżowa) i zrobią jakieś fajne gadżety dla was to jestem za tym aby impreza była darmowa.
Po trzecie nie będziemy wozić ludzi za granicę po to tylko aby z językiem wywieszonym do pasa biegali po obiektach bo czas nagli itp. W 30 minut nie da się poznać historii danego obiektu, ani dokładnie go obejrzeć. Chcemy skupić się na dwóch obiektach z ich całą infrastrukturą, bo np. schron kolejowy w Stępinie to prócz jego samego kilkanaście innych obiektów technicznych i obronnych.

Co do terminów to w pierwszych dniach marca ruszamy ostro z organizacją i jak tylko ustalimy terminy to od razu poiformujemy wszystkich co, jak i kiedy.

Darz Dół!
Grzegorz Franczyk Landminer"
Napisano
Yoony, prawdopodobnie bedie to jednak lipiec badż koniec sierpnia/poczatek września.
Nastapiły pewne perturbacje, szczegóły wkrótce.
Napisano
Witam
Dodam może do tego wątku że planowany jest zlot w Trójmieście w dn. 15-17 VIII organizowany przez nieformalną grupę z wybrzeża w sklad której wchodzą osoby z między innymi pomorskiego klubu eksp.
W planach zwiedzanie Gdyni(w tym Oksywia), Helu( z portem wojennym) , Gdańska (wraz z jarmarkiem). Niedługo powstanie stronka przedzlotowa o której oczywiście damy znać.
Pozdrawiam
mac
Napisano
Hartmann, napisałeś ostatnio ...” Zresztą Proteus też nie chce by był to zlot Odkrywcy.” To teraz nie wiem czy trzeba Tobie podziękować za dobrą nowinę czy Proteusowi za iście boską wyrozumiałość dla maluczkich ?

Komu podziękować ?

Qaz
Napisano
W lipcu w Tomasszowie Maz. ma być wystawa o bunkrach i w ogóle o walkach w tych rejonach w tamtejszym muzeum. Myślę, że to nie będzie poczytane jako kryptoreklama ;-). I pasowałoby, żeby zsynchronizować zlot klubu sensacji XX wieku z tą imprezą. Czy ten termin czerwcowy jest już jakoś dokładnie ustalony?
Pozdrawiam
Napisano
Jaki jest termin tej wystawy w Tomaszowie?
Nie widzę przeszkód aby to zsynchronizować ze zlotem KSXXW.

Jeżeli można, to jako organizator zlotu KSXXW chetnie zapoznał bym się ze szczegółami tej wystawy na priv

wielebny@and.pl
Napisano
Spróbuję się dowiedzieć, kiedy i jak będzie.
Pozdrawiam
Napisano
Akagi, pytanie skierowane do Hartmanna i Proteusa było pytaniem z gruntu retorycznym ... a Tobie się wyrwało :))))))))))
Napisano
Panowie litości.
Nie bardzo rozumiem o co chodzi ze zlotami Odkrywcy. Na kolejnym zlocie grupa która ma zamiar robić kolejny zlot ogłasza się oficjalnie przy sobotnim ognisku. Nie istnieje coś takiego jak zlot Odkrywcy bo redakcja podpięła się pod numerację zlotów krajowych. Jak sobie odkrywca chce robić własne zloty to niech sobie robi pod własną agendą (chociaż po ostatnim to może lepiej niech już nic nie organizują!) Nawiasem mówiąc ostatni zlot jesienny miał być organizowany w Bolkowie i nie przez Odkrywcę który zwyczajnie wykolegował niedoszłych organizatorów.
Zlot majowy będzie we Frysztaku, a gdzie będzie jesienny to postanowimy wspólnie przy ognisku.

Darz Bór!
Grzegorz Franczyk Landminer"
  • 2 weeks later...
Napisano
Przygotowuję wystawę w Tomaszowie o schronach w Jeleniu i Konewce, proszę o kontakt organizatorów zlotu, może jedno z ddrugim da się połączyć.
Szymański
Napisano
Zlot Klubu Sensacji XX Wieku odbędzie się w lipcu i bedzie można go połączyc z wystawą w Tomaszowie.

Proszę o kontakt via e-mail:
cezary.wendland@zlot.and.pl
lub
wielebny@and.pl
Napisano
hmm.... widze ze im wiecej ludzi tym ciezej jest cos ustalic, kazdy ma jakies plany i zajete terminy. sam chcialbym w koncu pojawic sie na jakims zlocie, wiec jak dla mnie to moze byc zlot od poniedzialku do piatku obojetnie w jakim terminie - 5 dni ile czasu na wszystko!!! /tak na marginesie ja mam zajete wszystkie weekend'y, a wolne od poniedzialku do piatku/ ;)
  • 1 year later...
Napisano
Kompleks schronów Stępina-Cieszyna ->operacja Kocioł Hubego Stępina -> 20 luty 2005. Udział GRH GALICJA. Połczenie ze zlotem pojazdów militarnych. Wkrótce wiecej informacji.

Pozdrawiam
Łukasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie