Skocz do zawartości

Ciężarówki w WP II Rzeczpospolitej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 426
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wszystko jest mozliwe (i w wojsku tez). Ale nigdy nie slyszalem. Powyzszy wynalazek to polowa zestawu ewakuacyjnego Pulku Pancernego Slowacji. Tylko jeden taki zestaw (2 samochody 11-tonnowe Skoda 6K i 2 przyczepy 11-tonnowe PT12, jedna z dzwigiem) wyprodukowano, wiec na pewno w WP ich nie bylo.
  • 3 weeks later...
Napisano
To zdjecie było publikowane w Pojazdy Wojska Polskiego 1918-1939". Według opisu jest to 42 Samodzielna Kompania Czołgów Rozpoznawczych podczas palenia dokumentów na pierwszym postoju po przkroczeniu granicy.
  • 2 weeks later...
Napisano
tegom to nie widzial, a jeden z autobusow mnie zadziwil - ten przerobiony na autobus Chevrolet COE - jesli tylko nie myle sie horendalnie.
Napisano
wracajac do zdjecia autobusow zaolzianskich" (dzieki za lepsza rozdzielczosc) to jest ciekawie.Od lewej (po mojemu): 621R, Saurer, Chevi, 621R (nowka z 38 roku, ale moze tez Chevi157) 621R, 621R, Chevi, Chevi. Na drugim planie 621, ale to moze byc Ursus AW.
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Krzysiu, nie wiem. Licze na Adama bo na ciazarowkach sie nie znam. Kiedys skanowalem PW-T" i co chwile znalduje takie zdjecia u siebie(byly z reguly bez opisu) mnie zupelnie niepotrzbne. Zamiast wyrzucic, wrzucam na forum, moze komus, do czegos......
napewno jeszcze nie jedno sie znajdzie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie