Gość Napisano 21 Styczeń 2003 Share Napisano 21 Styczeń 2003 Proponuję załóżenie na stronie Odkrywcy rejestru nieśmiertelników znalezionych podczas wykopków.Być może pozwoliłoby to odnaleźć miejsca pochówku wielu zaginionych podczas wojny żołnierzy różnych narodowości. Sam jestem w takiej sytuacji szukam miejsca pochówku brata mojej babci ułana 12płk. Stanisława Mierzwy który zaginął podczas kampanii wrześniowej.Ponieważ dotychczasowe poszukiwania nie dały rezultatu może tą drogą uda się go odnaleźć. Wiem że w podobnej sytuacji jest wiele osób.Pozdrawiam i proszę o opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 21 Styczeń 2003 Share Napisano 21 Styczeń 2003 ciekawy pomysl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 21 Styczeń 2003 Share Napisano 21 Styczeń 2003 Naprawde pomysl jest interesujacy i godny zastanowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol Napisano 21 Styczeń 2003 Share Napisano 21 Styczeń 2003 Moje poparcie dla pomysłu - 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucio Napisano 22 Styczeń 2003 Share Napisano 22 Styczeń 2003 Tez mi się podoba ten pomysł:)Pozdrawiam:)Gucio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Styczeń 2003 Share Napisano 22 Styczeń 2003 Jestem również za pomysłem prowadzenia ewidencj nieśmiertelników sam szukam miejsca śmierci mojego pradziadka który zaginoł w czasie wojny polsko-sovieckiej w roku 1920. MORENA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 22 Styczeń 2003 Share Napisano 22 Styczeń 2003 Jeżeli zbierze się odpowiednia ilość wpisów i jest szansa że pomysł nie padnie na 5 zamieszczonych nieśmiertelnikach to ja nie widzę problemu aby coś takiego wykonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Styczeń 2003 Share Napisano 22 Styczeń 2003 Ja również jestem za. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Styczeń 2003 Share Napisano 22 Styczeń 2003 to jest to ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikt Napisano 22 Styczeń 2003 Share Napisano 22 Styczeń 2003 Sam znalazłem francuski nieśmiertelnik ( cały nie złamany ) w Gdynii na Babich Dołach. Ciekaw jestem jak się tam znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Styczeń 2003 Share Napisano 22 Styczeń 2003 Niezła myśl, można by już zacząć wysyłać fotki do osoby, która była by odpowiedzialna za ten dział, a przy zebraniu większej ich ilości go otworzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Styczeń 2003 Share Napisano 23 Styczeń 2003 popieram pomysłmam parę blaszekale niemieckichwszystkie z okolic gdańska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Styczeń 2003 Share Napisano 23 Styczeń 2003 Do ikt": ja na Kępie Oksywskiej znalazłem francuską manierkę - też jestem ciekaw, jak tam się znalazła, chociaż wytłumaczenie tego jest znacznie łatwiejsze niż pojawienie się" tam francuskiego nieśmiertelnika.Czesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 23 Styczeń 2003 Share Napisano 23 Styczeń 2003 Mysle, ze warto stworzyc na probe dzial zawierajacy niesmiertelniki i wtedy zobaczyc co bedzie sie z nim dzialo i jakie bedzie zainteresowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Styczeń 2003 Share Napisano 23 Styczeń 2003 to świetny pomysł panowie do dzieła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Styczeń 2003 Share Napisano 23 Styczeń 2003 to bardzo dobry pomysł ale sam rejestr uzupełniłbym rowniezjesli nie dokladnym miejscem to chociaz nazwa miejscowosci tudziez dzielnicy miasta ze znaleziskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beyo Napisano 23 Styczeń 2003 Share Napisano 23 Styczeń 2003 A do tego proponowałbym dodać gdzieś małą listę ze skrótami najczęściej spotykanymi no i oczywiście ich wytłumaczeniem (chodzi mi o blachy niemieckie). Jakby co to dysponuję danymi o około 40 skrótach. To mogłoby pozwolić na uniknięcie setnego pytania (...) co oznacza skrót na nieśmiertelniku?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Styczeń 2003 Share Napisano 23 Styczeń 2003 Cieszę się że pomysł chwycił.Teraz trzeba kogoś kto by się podjął przygotowania takiegorejestru i późniejszych aktualizacji.Zgłosiłem ten pomysł bo uważam że warto dokumentowaćróżne znaleziska a przy okazji może uda się komuś pomóc w odnalezieniu swoich bliskich.Myślę że rejestr powinen zawierać dane o wszystkich laszkach" tych niemieckich ,francuskich i innych również.Oczywiście z opisem miejsca znalezienia lub kontaktem do osoby która ją znalazła.Mam nadzieję że dzięki temu zmieni się podejście niktórychposzukiwaczy" do tego typu znalezisk ,bo oprócz różnychmilitariów które tam znajdują to także grób żołnierzaktóry zasługuje na prawdziwy pochówek.Pozdrawiam .PS. A co redakcja ODKRYWCY" o tym sądzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 23 Styczeń 2003 Share Napisano 23 Styczeń 2003 Upsss... To miejsce było przeznaczone dla Redakcji... ;) Ja także popieram ten pomysł. Jeśli wypali" może niektóre kręgi innaczej na nas spojrzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Styczeń 2003 Share Napisano 24 Styczeń 2003 swego czasu znalazlem w okolicy Suwalk w okopie rosyjska papierosnice z wyrytym napisem w jezyku rosyjskim w wolnym tlumaczeniu NA PAMIATKE OD WOJENNEGO PRZYJACJELA KOTOW M.B 1943 06 01 .Interesuje mnie czy jest mozliwosc poznania gdzie walczyl wjakiej byl formacji ogolnie dalsze jego losy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 26 Styczeń 2003 Share Napisano 26 Styczeń 2003 Panowie i co dalej z niesmiertelnikami? Znow sprawa umrze smiercia naturalna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Styczeń 2003 Share Napisano 26 Styczeń 2003 Obawiam sie , ze pewnie umrze. Redakcja nie kwapi sie z odpowiedzia..., ale moze P.T. Bocian podtrzyma swoja obietnice i bedziemy mieli oddzielny dzial niesmiertelnikowy?Jako ze niesmiertelniki nie umieraja wiec rejestr powinien zyc wiecznie (dopoki serwer nie padnie)...A tak ogolnie popieram inicjatywe.Ramirez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 26 Styczeń 2003 Share Napisano 26 Styczeń 2003 a moze po prostu w tym watku wklejac fotki swoich blaszek, i pisac gdzie zostaly znalezione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Styczeń 2003 Share Napisano 26 Styczeń 2003 W miejscu znalezienia nieśmiertelnika często znajdują się szczątki, prawdopodobnie jego właściciela.Czy podawanie miejsca nie będzie prowokowało do jego ponownego rozgrzebywania? Jeśli chodzi o fotki to opieram. Dołożyłbym do tego przedmioty znalezione w danym miejscu.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 26 Styczeń 2003 Share Napisano 26 Styczeń 2003 Koncepcja działu jest. Istnieje jeszcze parę problemów z tym związanych do rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.