Skocz do zawartości

Lista Wildsteina

jaca2003

Rekomendowane odpowiedzi

Tak tak Panowie - z lustracją to trzeba było wpaść z karabinem do Magdalenki i wyprowdzić całe to towarzystwo a potem przycisnąć i każdy po kolei by sypał swoich zastępców. A teraz ..... w dupe może MY ich pocałować.

Idę spać. W odróżnieniu od nich ja mam spokojny sen.
Pozdrawiam !

IPN BU 0772/715 ABAKUMOW ANDRZEJ
IPN BU 00690/35 ABARIS IRENA
IPN BU 0193/101 ABASZEWA JADWIGA
IPN BU 636/1801 ABASZÓW KAZIMIERA
IPN BU 001134/4527 ABBOUD BEATA BARBARA

Czy to tak wygląda??
Czy 00 to pozwolenie na zabijanie??
Pozdrawiam

Drodzy panowie, chciałem się was zapytać, który z was stał w kolejce sześć godzin po kostke masła, który z was stał cztery godziny po chleb, którego nie było stać na nowe trampki?
Teraz ci, którzy pamiętają niech powiedzą, że to było normalne i tym którzy to stworzyli należy zapomnieć i dać wysokie emerytury, jako wysokim urzędnikom państwowym.

Ja biegałem w kaloszach zimą bo nie było nic innego i stałem w kolejce a listę mam na dysku. I nawet nie czytałem bo po co nic nie zmieni faktu że prawdziwi współpracownicy nie znaleźli się na liście, to jedynie mydlenie oczu i ściema przed wyborami

Tak na moje oko. Kolejna próba robienia z igły widły. Odwrócenie uwagi z problemów z którymi boryka się państwo-bezrobocie, kulejąca służba zdrowia etc. na przedawniałe sprawy. Wydzielanie społeczeństwu od 15 lat, za każdym razem jak najskormniej coś z tematu ajnego" PRL. I tak już nie wiadomo jakiej orientacji, media karmią ludzi, papka z mózgów. Skoro do tej pory UBecje i innych nie obarczono odpowiedzialnością za to już to się nie stanie - bo dowody już dawno swoi usuneli. Szkoda że nie było takiej Polskiej Norymbergii 1989-90.

Jaka walka polityczna?To że przez 15 lat nic nie zrobiono w najbardziej wstydliwym temacie PRL to walka polityczna?Fakt trzeba oddzielic kandydatów od reszty ale wszyscy TW powinni zostać ujawnieni.Chciałbym wiedziec czy sprzedawca u którego kupuję chleb od 20 lat przypadkiem nie robił mi wokół pióra albo sąsiad z którym razem tramwaj do zajezdni pchałem nie powiedział ze to ja go do tego zmusiłem.Takie sprawy mają szanse wyjśc tylko przy okazji wyborów bo kiedy już swój głos oddamy i kupimy kiełbase wyborcza to dalej można naród trzymać w ciemnocie że wszystko jest ok produkt krajowy brutto rośnie bezrobocie maleje i wszystkim zyje się dobrze.A TW jak miał dobrze na emeryturce to i mu podniosa
Pozdrawiam

Cóż, skoro Bocian nie wyciął tego wątku, lecz przeniósł na owarzyskie", to się wtrącę.

Po pierwsze zgadzam się z opinią Boruty, że upublicznienie tej listy i szum wokół tego zdarzenia jest przejawem harców przedwyborczych. Bo sama lista jest NICZYM. Wiadomo już, że zawiera przysłowiowy groch z kapustą". Żadna zerologia" nic nie identyfikuje - publicznie zlustrowana" prof. Staniszkis ma przed swoim nazwiskiem dwa zera.

Lista jest niekompletna - i nie tylko ze względu na cezurę 1983 roku. Brak na niej zarówno niektórych pokrzywdzonych (takich, co swoje eczki" z IPN już dostali), jak i niektórych (przez IPN odtajnionych") TW - żeby nie było wątpliwości - dotyczy to Warszawy.

I tyle na temat listy - dla mnie prywatnie jedynym skutkiem jej pojawienia się jest to, że na swoją teczkę poczekam dłużej, bo nie miałem szczęścia się na niej znaleźć i nie będę załatwiony priorytetowo.

I już zupełnie na koniec - mnie osobiście bardziej interesują dane i informacje o OBECNEJ pozycji tych s.....synów z SB którzy łamali ludzi , niż dane ewusiów", którzy w wielu przypadkach (NIE WE WSZYSTKICH) sami zasługują na współczucie.

No cóz zaczałem temat wiec może teraz napiszę inaczej.jest jakas tam lista która podobno zawiera jakowes nazwiska.jest wokół niej dym.jedni mówią dobrze że jest drudzy z kolei sa przeciw.Jako założyciel tego wątku napiszę oficjalnie PRZECIW TAKIEJ WERSJI JESTEM(sory za duże litery ale to mój krzyk)Jestem przede wszystkim za listą tych ......... obywateli PRL(w miejsce kropek mozna wpisac np praworzadny, politycznie uświadomiony,o wysokim morale społecznym czy po prostu skurwysynów)którzy za to że sami do kalapucia nie trafili za przestepstwa kryminalne gospodarcze czy najgorsi z nich za działalność podziemną donosili nawet na własną rodzinę aby tylko ich nie pociągnęli za konsekwencje bądż dla paru groszy lub lepszej pracy czy takich tam innych acz ciekawych gotowi byli do tego.Pismo św np bez ogródek mówi o 30 srebrnikach Judasza a w tym dziwnym ustroju tak prosta rzecz przerasta wszelkie instytucje państwowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie