Panzergrenadier Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 katocenzura działa kolego polsmol co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Kolego Romel ja wyjaśnię. Jako że nie czuję się katolikiem ani chrześcijaninem tylko zadrużaninem wiec słowo papież" piszę zawsze z małej litery. Zdażało mi sie w przeszłości że oszołomy spod znaku ojca muchomorka pyskowały na mnie ze to świetośc i pisze sie z wielkiej litery etc. Dlatego nauczyłem sie pisać przy tym słowie w nawiasie słowa: celowo z małej. Pan polsmol jako że niedawno został administratorem z gorliwością neofitu poluje na moje posty i zmienia sobie ich treść. Usunął ten dodatek w nawiasie. Papieża uważam za taki sam zawód jak kowal, ślusaż czy krawiec i nie będę pisał do z duzej litery a prawo do tego gwarantuję mi konstytucja. Usunął również mój post w którym zwróciłem mu uwagę. Bezczelnie mówiąc ja też mam prawo do poczucia obrazy moich uczuć religijnych gdyż spotkałem sie z prześladowaniem osoby wyznania rzymsko katolickiego. Oświadczam jednocześnie ze jutro z samego rana zgłoszę ten fakt do redakcji. Forum to nie miejsce gdzie Pan polsmol będzie realizowal sie jako gorliwy cenzor ideologiczny jedynej słusznej lini koscioła katolickiego. Żywo przypomina mi to cenzure za komuny tylko nagiętą w drugą stronę. Zaznaczam że w tym wątku nie obraziłem boga w którego wierzą katolicy, nie używałem wulgarnych słow, nie zamieszczałem ogloszeń o treści komercyjnej ani nie złamałem innych punktów regulaminu. No chyba ze Pan polsmol wierzy w Karola Wojtyłę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktosiek Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Ta dyskusja dotyczy planów wprowadzenia zakazu noszenia symboli nazistowskich,a nie religijnych polemik.Panowie proszę trzymajcie się tematu.Moim zdaniem nasi prawodawcy pójdą jeszcze dalej,znając ich nadgorliwość,wprowadzą zakaz noszenia czegokolwiek związanego z nazizmem(obym się mylił)ale to jest nasze Polskie Piekło" niestety.Jestem miłośnikiem historii,dlatego grupy rekonstrukcyjne to przecież żywe lekcje historii i trzeba robić wszystko aby jak najwięcej ludzi należało do takich grup.A ci co noszą koszulki z logo SS na codzień to normalni debile.Pozdrawiam wszystkich Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 PanzergrenadierW osttnim i poprzenich postach złamałeś następujące punkty regulaminu:-Na Forum obowiązują zasady wzajemnego szacunku i dobrego wychowania. -Temat dyskusji powinien być jednoznacznie związany z tematyką serwisu. -Zabrania się:Zamieszczania wypowiedzi/materiałów powszechnie uważanych za wulgarne lub obraźliwe, antysemickich, rasistowsich i jednoznacznie obrażających uczucia religijne. -Zabrania się: aśmiecania" forum informacjami nie związanymi z jego przeznaczeniem. -Zabrania się: Rozpowszechniania informacji nieprawdziwych lub mogących wprowadzać w błąd. Wiec bądz tak miły i odpuść sobie protesty w których powołujesz się na regulamin którego nie znasz. Jak zauwżył kolega ktosiek o nie jest forum religijne" i niech tak zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 W takim razie proszę abys wskazał w którym miejscu obraziłem rzymskokatolickiego bądź innego boga i uraziłem tym czyjeś uczucia religijne... tylko nie wciskaj mi kitu że tym ze napisałem papież z małej litery bo ośmieszysz siebie i innych katolików. W końcu by się wydało w kogo tak naprawdę wierzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forteca Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Panzer, ty po prostu tak dziwnie piszesz (dysgrafia ??) - Pan" z duzej a polsmol" z małej. Elementarna przyzwoitość i szacunek dla dyskutanta nakazywał by jednak pisanie Polsmol" z dużej, niezależnie za kogo go uważasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Forteco zauważ ze polsmol sam wybrał sobie taki nick. Nie posiada przecież nicku Polsmol...A co do błędów to cóż... kupiłem jais czas temu klawiaturę multimedialną Media- Techa i poprostu do dzis nie jestem w stanie nad nią zapanować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumburak Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Zgadzam się z Polsmolem. Pan Panzergrenadier niepotrzebnie się denerwuje w tym wątku i robi z niego dyskusję nie na temat. I np. mi od razu dowalił z grubej rury a głowę upadłeś" ponieważ wyraziłem SWOJE zdanie na temat noszenia symbolu swastyki na mundurach GRH. Moje zdanie, moja sprawa. Może są kolesie w Polsce, którzy uważają że swastyki i runy na mundurach są konieczne, ale może są i tacy, którzy uważają że są niekonieczne. To jest wolność, to jest demokracja. Może jest gdzieś regulamin: kto to reenactor" - nie wiem, ale nie chciałbym żeby pan go napisał panie Pazergrenadier. Tak jak w demokracji: Jedne grupy rekon dopuszczają noszenie pod mundurem bielizny współczesnej, inne wymagają bielizny z epoki. W USA jest grupa rekon, w której jest kilkoro wegetarian i oni nie używają szelek, pasów, pasków i ładownic ze skóry, bo mają zamienniki parciane - czytaj podróbki. Czy to nie są rekonstruktorzy? Bo nie mają 289 proc. oryginalnego oporządzenia? A może bawią się dobrze w reenacting i doskonale znają historię dywizji, którą odtwarzają? A może nie są im do tego potrzebne swastyki tam i ówdzie? Mi jednak chodzi o umiar i zdrowy rozsądek. Po prostu nie chciałbym zobaczyć w Polsce polskich reenactorów z HJ z tymi opaskami na ramieniu (takimi jak miał ten dupek Harry) Wolałbym, żeby powstawały inne, a jest co odtwarzać, zapewniam.Na szczęście w Polsce nie ma na razie planu wprowadzenia ustawy zakazującej używania takich symboli. Jest za to (I ONA WYSTARCZA DO ŚCIGANIA DUPKÓW) ustawa o zakazie propagowania systemów totalitarnych: komunistycznego i faszystowskiego, którą przepchnęli zresztą przez Sejm sympatyczni kolesie z organizacji Nigdy Więcej. I to wystarcza. I tu, i tam i ówdzie zdrowy rozsądek fajny jest! Howgh! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Sorry Rumburak ale odrazu na poczatku przeprosiłem za wyrażenie. Jeśli masz takie zdanie to widać niewiele wiesz o rekonstrukcji (bynajmniej niemieckiej). A jak czytam o takich wariacjach na temat rekonstrukcji typu: kolesie wegetarianie nie urzywają skóry to mnie śmiech bierze... to co oni mają na nogach? Łapcie? Może i sie bawią dpbrze ale to napewno nie jest reenacting... A reenactorów HJ i Allgemeine SS zobaczysz napewno. To tylko kwestia czasu gdy wkoło grup zaczną sie tworzyć przybudóweki odtwarzające życie zołnierzy poza walką. Na zachodzie nie jest to nizym nadzwyczajnym. A co do organizacji Nigdy wiecej... no cóż oszołomstwo się szerzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Rumburak - nie przesadzajmy, nie wyobrażam sobie widoku żołnieża wdzianego w mundur np. ss z usuniętymi - swastyką w godle, trupią czaszką, i runami ss z Kołnierza - wyglądało by to conajmniej dziwnie i sztucznie.Co do opaski na ramieniu to szczeże mówiąc nigdy bym sobie nie założył tego na rękaw, a angielski książe mocno przegioł p. co do tego Papierza z małej litery to nie sądze aby było to obrażanie uczuć religijnych i robienie z tego problemu uważam za nonsens - a Pan moderator zrobił ałagan" z powodu głópiej małej czy dużej literkiJeśli z powodu takich głupot ma być bałagan, to według mnie to forum jest skazane na powolną śmierć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anaba Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Ja znam jednego HJ-Helfera i myśle że nadaje ciekawy kolor w pewnej GRH.... Nie widzę w tym nic złego?PzdrAnaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Romel pan moderator wyraźnie napisał mi w mailu że dotąd to był bałagan ale teraz nastał on i idzie nowe! Gratuluję idealiżmu ale niech świat zacznie zmieniać od siebie. Miał pecha bo zaczął odemnie... Dowiedziałem się również że byl osobnik którego uczucia religijne uraziło słowo popież pisane z małej litery. Prostym logicznym wnioskiem jest że człowiek ten jest czcicielem papieża a nie Jezusa Chrystusa. No cóż powinszować wyboru...A co do denazyfikacji mundurów to jest to pomysł kuriozalny. Pamiętam jak robiłem pierwszą stronę ielonych Diabłów" to Fall kazał mi zdenazyfikować nawed odznakę spadochronową... Dopiero Jacek Dziedziela kazał mi ją spowrotem znazyfikować" bo stwierdził że to okropnie wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Jeśli o mnie chodzi to uważam, że reanacting polga na odtawrzaniu historycznych pododziałów w najmniejszych szczegółach włacznie z symbolami. Ukrywanie tych ostatnich nieczemu nie służy. Jeśli chodzi o wymienionych wyżej wegetarian to chyba mozna muwić o zabawie w żołnierzy" ale nie o rekonstrukcji. A jeśli chodzi o problem głópiej małej czy dużej literki" to bybnajmniej nie ona była przyczyną problemu. Jednak uczucia religijne zostały dotknięte co jeden z urzytkowników wyraził w proźbie o usunięcie tego niefortunnego -jak utrzybuje Pan P- nawiasu. Z kolei bałagn powstały później to już zasługa wyżej wymienoego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Niestety z tego wszystkiego wniosek jest taki, że każdy temat który ociera się o ideologię na tym forum prowokuje urzytkowników do rzucania mięsem i wszelkich niesmaczych wybryków. Jestem nowy w roli modratora i muszę uczyć się na błędach. Nie skasowałem ani nie zablokowałem tego wątku bo była szansa na rzeczową dyskusję na temat stosowania pewnych odznak itp. Jak widać był to błąd :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 W takim raze panie Polsmol ja również (co ważne- publicznie) zgłaszam do pana obrazę uczuć religijnych przez pańską osobę. Czuję się dyskryminowany przez pańską osobę za fakt nie bycia katolikiem rzymskim i chrześcijaninem. I proszę w celu dalszego nieurażania moich uczuć religijnych o przywrócenie mojej wypowiedzi do stanu pierwotnego. Przecież urazić można uczucia religijne nie tylko katolika ale także poganina, muzułmanina, buddysty itd.Przyczyną pańskiej klęski jako moderatora jest uleganie prośbom swoich kolegów i nadużywanie swych uprawnień dla nawet najmniejszej błahostki w celu zadowolenia gawiedzi. Pozatym zaczał pan swoją działalność od niewłaściwej osoby i w pewnym momencie zabrakło panu charakteru i silnej woli. Ja natomiast nie biegam na skargę do moderatorów mimo iż zostałem tu obrażony setki razy. I prosiłbym zeby następnym razem traktował pan wszystkich urzytkowników jednakowo i moderował wszystkie posty albo żaden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Wszyscy są traktowani jednakowo i tylko jedna osoba nie może się z tym pogodzić. I z kąd myśl, że jestem katolikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Panowie!Nie ma się co kłócić - jeśli podchodzimy do rekonstrukcji w sposób normalny i nie udajemy, że jesteśmy żołnierzami, a tylko zdajemy sobie sprawę, że odgrywamy bardzo ciekawą zabawę ale tylko zabawę, choć niezwykle interesującą i pozwalającą nam mile spędzić czas, dotąd nikomu nie będzie przeszkadzać co kto nosi w czasie rekonstrukcji. Trudno bowiem, żeby nad Bzurą walczyli" żołnierze Heer bez gap nad kieszenią i bez swastyk na pasach. Problem rodzi się gdzie indziej, kiedy rekonstruktorowi zaczyna zdawać się, że to nie zabawa i spędzanie pożyteczne wolnego czasu, ale że on aprawdę" czuje się żołnierzem a mundur, który zakłada jest w jego mniemaniu mundurem prawdziwym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Trafiłeś w sedno!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.