Skocz do zawartości

Stoi sobie czołg :-)

darula

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak to fiński Vickers Mk.E w muzeum pancernym (Panssarimuseo) w Parola. Wykadrowałem fotkę tak, żeby przypominał naszego 7TP. Troche przeróbek i byłby nasz ;-)
Dla przypomnienia link do muzeum http://www.someplaces.spb.ru/suomi/Parola/Parola.htm
Napisano
Załóżmy, że udałoby się sprowadzić do Polski T-26 ( jako zdecydowanie popularniejszy niż Vickers E ). Jaka byłaby skala ewentualnych przeróbek, tak aby upodobnić go do 7TP ? Oczywiście to będą tylko spekulacje ale marzy mi się widok siódemki" w którymś z polskich muzeów.
Napisano
A tak swoją drogą to kiedys gdzieś trafiłem na ruską strone z wykopków gdzie z rzeki wywlekli coś dwuwieżowego.Czy ktoś zna tę stronkę?Czy Ktoś wie co to było(czy nie nasza 7?).Bo mi padł system i więcej mi sie nie trafiło tej strony.
Pozdrawiam
Napisano
No niestety nie w Polsce. To hala,garaż w jednym z norweskich muzeum. Prowadzą je fascynaci sprzętu,nie jest ono ogólnie znane, a sprzętu mają dużo.I sami go remontują(3 osoby).Grzebiuszka
Napisano
Przwróbka T-26 na 7TP moze być trudniejsza niż się wydaje.
Z tego co pamiętam to był on wzorowany na zmodyfikownej odmianie Vickersa i ma nieco inny kadłub niż nasze Vickersy.

Mimo wszystko wiele elementów podwozia można wykorzystać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie