jarasek Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Możemy już się pożegnać z tym serialem :( http://wiadomosci.onet.pl/1352600,327,item.html
kopijnik2 Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Telewizja Polska nie zamierza emitować w najbliższych miesiącach seriali zakłamujących naszą przeszłość historycznąmój dopisek:bolek i lolek - wonkoziołek matołek - wona w ogóle to który film NIE zakłamuje naszej przeszłości?każdy jest autorskim przedstawieniem pisarza, scenarzysty, reżysera...Ogniem i mieczem - wonPan Wołodyjowski - wonKrzyżacy - wonPotop - też won...
huk 100 Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 no bo niby jak można ukraść księżyc ????-pozdro
Indian Chief Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Do tych wszystkich plag- kartofli, pośledniego drobiu, buraka, frankensteina i zero doszła cenzura.Wnoszę o azyl polityczny i zamierzam zostać emigracyjnym opozycjionistą. Nie zamierzam rzartować. To co się dzieje z moim krajem... oni zaaz będą jak Czerwoni Khmerzy. Pies z nimi tańcował. Szarik do nogi, ukłoń się państwu. Wychodzimy bo zgłupiejesz.
j35 Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Janek K. to przewidział ...O nie Szarik ,a co będzie ,jak się nam szkopy będą dwoić ,albo troić..."Może nie szkopy" i nie roją" ,ale on to jakby przewidział.
KZ Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 News w sprawie pancernych:http://wiadomosci.onet.pl/1352600,327,item.htmlTylko uważać trzeba jak się czyta, bo na początku mamy udawaną troskę o Janka i Szarika. Istota newsa jest na końcu tekstu.
KZ Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 hm, pospieszyłem się, link już jest parę postów wcześniej...
ZUBIKED Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Sorry napisałem o dwóch takich co ukradli księżyc - też won"Jest godzina 21:17Teraz napiszę DWÓCH TAKICH CO UKRADLI KSIĘŻYC - WONCo ONI ROBIĄ Z TYM KRAJEM ?Zachowują sie jak w swoim kurnikuPozdrawiam
szelest Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Ci ludze są chorzy ,z nienowiści do komuny i powinni się leczyć.Lubię Czterech Pancernych".Nienawidzę cenzury i ludzi,co ją wprowadzają.To było do przewidzenia,wiadomo,kto teraz rządzi w TVP.
jaca2003 Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 A w sumie dlaczego do tej pory IPN nie zajął się agenturalna przeszłością Jana K. Gustawa J. Tomasza Cz. i Franciszka W. że o Janku S. nie wspomnę?Przecież ci 4 pierwsi na bank współpracowali z TW Grigorijem S. z Gruzji i Olgierdem J. z ZSRR oraz utrzymywali bliższe lub dalsze stosunki z Marusią)nazwisko nie ustalone.Mało tego Jan K.(zresztą syn przedwojennego reakcyjnego oficera sanacyjnej armii)wprowadził żeczoną Marusie(nazwisko nieustalone)do społeczeństwa polskiego.Może warto pójśc tym tropem....Pozdrawiam
paulus76 Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Łomatko...A czy za posiadanie w domowym archiwum odcinków Czterech pancernych i psa, Stawki większej niż życie, czy (o zgrozo!) 07 zgłoś się przewidziano jakieś represje?Stosy już ułożono... Płyty płoną mocniej niż książki...W razie czego zapraszam na podziemne seanse :)
jaca2003 Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Juz po Ciebie jadą........Stanie u drzwi załoga DZI........ i mis Kolabor.......Pozdrawiam
paulus76 Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 ...i nie będzie Teleranka tylko Ziarno...siać, siać, siać...
okejos Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 na szczęscie są telewizje niezalezne (jeszcze ) wyemituja i podniosą sobie oglądalność
ZUBIKED Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 Witam!!! Wieć czekają nas nowe kultowe wersje bajek na których wychowaliśmyśie np:Reksio wzorowy wszechpolak" Przygody Baltazara Gąbki czyli kto wypił mszalne wino" Bolek i Lolek zakladają normalną rodzinę" Przecież jest to powielanie błędow poprzedniej władzy tez wprowadzali swoie bajki i filmy by od małego krztałtować ducha socjalizmu wszystko co przedwojenne bylo Sii" Jeżeli będzie sie brać przyklad z takich wzorow to gratuluje. Grozi to conajmniej wojną pokloleń. Gdzie to wnuk powie dziadkowi ty komuchu Pozdrawiam
SMYQ Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 Ja też mam odcinki 4 PANCERNYCH I PSA kiedy chce se poprawic nastrój oglądam je na kąpie.Zapobiegawczo pokopiowałem se je z dysku na płytki w razie co by mi się usuneły lub ktoż dokonał sabotażu.Moimi ulubionymi odcinkami są te co nasi NIEUSTRZASZENI PANCERNI wjechali w stóg siana po ucieczce z jakiegoś poligonu niemieckiego.I zdobywają mały fort z tamą.Co tam się działo.Szerogowiec Czereśniak jadł kwaśne cukierki żeby oczy do ciemności przezwyczaic przed misją.No i te długie czerwone serie z RKM-u.Tajemny znak do otwarcia tamy super.
jaca2003 Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 A czy w taki wypadku jak podaje kotu Wiskasa z Kaczką i marchewką to ja obrazam Prezydenta czy Premiera?I ile za to mi grozi?I czy jestem już monitorowany?pozdrawiam
paulus76 Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 Monitorowany to jesteś już dawno Kolego. Choć trochę broni Cię fakt, że TEŻ masz kota. Na wszelki wypadek zmień rodzaj karmy (broń Boże nic z kartoflami!) :))
Gunship! Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 Właśnie skończyłem oglądać odcinek Stawki..." dotyczący prof. Porschatta gdzie Hans wysadza tajną fabrykę. :)Powiem wam że trzymali się szczegółów. Na jednym z ujęć widać było numer DER SIGNAL z Adolfem Gallandem na okładce, a w ośrodku szkolnym Abwehry instrukcję i przekrój Glassmine :)
Bor Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Gunship. Z tego co pamiętam to był Adler", a nie Der Signal" :-)Ale szczegół ciekawy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.