Skocz do zawartości

Bounty Hunter Lone Star vs. RUTUS.

searcher

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A co sądzicie o c.scopie? W latach 90 tych bardzo reklamowany w Archologi Wojskowej a teraz prawie się o tej firmie nie słyszy.
  • Odpowiedzi 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Raned napisał BH to tandetny sprzęt dla początkująch".Naprawdę,ręce opadają...Nie będe obrażał tego Pana ani z nim dyskutował.A moje trafienia BH niech
sobie zobaczy na stronie o Ruskim B.I nie tylko moje...
Pozdrawia Was początkujący amator" bo kopiący tylko kilka lat aaaa.gggg czyli po prostu ZWIERZU.
Napisano
Witam!

Raned zamiast się obrażać przystań na propozycję Nikt-a i przeprowadź testy porównawcze. W trójmieście zapewne nie brakuje ludzi którzy z chęcią byliby widzami i świadkami takiego testu w terenie. A tak bez końca tylko pyskówki i pyskówki. Choć niektórych to cieszy! W końcu coś się dzieje!

pozdrawiam
wilhelm6
Napisano
Witam

Czy ktoś ma jakieś informacje na temat wykrywacza Bounty Hunter Tracker IV bo zobaczyłem go na pewnej stronie ale nie wiem jakie ma parametry bo naprawdę niewiele o nim pisze. Proszę o opinie na jego temat

http://military.pl/s/m/RT11006.html a to adres strony...

Pozdro rozi
Napisano
Opis wykrywacza masz pod linkiem:
http://www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=240

Opis ukazuje zarówno plusy jak i minusy tego wykrywacza, więc myślę że nie musisz pytać o opinię handlarzy, którzy nim nie handlują, bo i tak Ci chętnie powiedzą że jest do niczego, nawet nie mając go nigdy w ręku - jak dwaj panowie powyżej.
Radzę też poprosić osoby użytkujące taki czy też inny sprzęt (BH czy Rutusa) o opinie na maila - zawsze będzie to bardziej obiektywne, choć i tu na pewno dostaniesz krytyczne maile od handlarzy proponujących Ci przy okazji" zakup świetnego (choć czasem zdezelowanego) sprzętu za 2500 zł.
Napisano
...ale jesteście marudni. O swojej kobiecie i o swoim wykrywaczu, po prostu się nie dyskutuje... ma się na jaki facet zasłużył... Pęłną gębą... :-D :-D :-D.... te kropki przy paszczy, proszę nie mylić ze śliną... tu się nikt nie ślini.
Napisano
Od kilku dni czytam wypowiedzi i teraz to już nikomu nie wierzę, w szczególności tym, co nie piszą merytorycznie, tylko ajeżdżają" na swoją konkurencję.
Zastanawiam się nad kupnem wykrywacza na gwiazdkę dla swojego brata, dotychczas używał takiego saperskiego z wojska, ale coś tam mu się popsuło.
W internecie znalazłam kilka stron, poczytałam i proszę o opinie WYŁĄCZNIE użytkowników wykrywacza Bonty Hunter Ouick Draw II.
PROSZĘ O OPINIE WYŁĄCZNIE NA MOJEGO MAILA.
Nie chcę być prowokatorką nowych przepychanek.
Napisano
witam
chcial bym wyrazic poparcie dla wypowiedzi kolegi fuks-a nie powinnismy sie klucic o to ktory wykrywacz jest lepszy tylko po kolezensku dyskutowac na temat mozliwosci wykrywek przy tym nie obrzucajac sie blotem chyba ze chcecie sie bic gdy sie spotkacie na wykopkach :-( to ja w to niewchodze!!!!!!!!!!!!!
pozdro z ol
Napisano
Kto w Poznaniu używa Rutusa ?
W najbliższą sobotę moglibyśmy się spotkać i porównać w polu z moim BH, a może i inne wykrywki się pojawią ?
Garść peerelowskich moniaków i boratynek mam do testów, łuski też się znajdą. Może okolice Strzeszynka ?
Pozdrowionka

Napisano
Dobry pomysł...szkoda tylko,że w sobotę tyram do 15.00.Chyba,że niedziela...i gdyby tak z Poznania, trochę w stronę Gorzowa...to na pewno będę..
Pozdro
Napisano
Eee, ja mogę sie wyrwać najwyżej na 3 godziny więc Gorzów chwilowo odpada ale już sie umówiłem z kolegą posiadającym smętka, jeszcze nie określiliśmy miejsca ale jakby ktoś się chciał przyłączyć to zapraszamy w sobotę.
Pozdrawiam
Napisano
Katani chyba nie do końca masz rację, a poza tym czy chciałbyś się wybrać na monetki z PI Nowaka czy Fisherem 1266??? Zasięg, to miara jedynie przy poszukiwaniu militarki. Oczywiście moim skromnym zdaniem.
Pozdrawiam
Andreos
Napisano
Edik, możesz uważać, że wcięcie się w rozmowę o Bounty Hunterach i Rutusach, z punktu dyskredytujące ludzi, którzy mają tylko tyle pieniędzy, by kupić w/w wykrywacze, jest mistrzowskim posunięciem.
Ja uważam, że dowodzi to pogardy dla tych, którzy ewentualnie, mogą być przyszłymi klientami. Pod warunkiem, że złapią bakcyla i pooszczędzają na inny sprzęt. Jest więc to kopanie dołków pod samym sobą. Zaiste, bardzo inteligentne posunięcie. I te uszczypliwe uwagi o posiadaczach 126 p, który jest tylko troszkę gorszy od CC. Gratuluję, Raned.
Przypominam, że temat dotyczy B.H. i R.
Jest więc to obrzydliwa forma reklamy dealowanego sprzętu.
Napisano
A ja proponuje założyć nowe tematy np. Wszystko o BH", wszystko o tesoro" itd. i niech każdy poprostu wpisze to co o nim wie (pod warunkiem , że posiada/ł sprzęt i naprawde coś może o nim powiedzieć). Każdy zainteresowany przejrzy sobie taki temat i liczba zapytań o wykrywacz powinna dużooo się zmiejszyć. Ale to tylko od WAS zależy..
Pozdrawiam Cortez
Napisano
Witam!
Miałem BH QDII , teraz mam Tesoro.Brat chodzi z BH Trackerem IV. Moje wnioski są następujące:
- BH T IV bardzo dobrze lokalizuje znaleziska /tak jak moje Tesoro/, Z BH QD II miałem z tym problem.
- zasięg BH TIV jest oczywiście najmniejszy, ale na polach nie ma to aż takiego znaczenia - to nie militarka,w czasie akcji monety trafiałem ja i brat.
Pozdrawiam
Napisano
I co to jest ta grupa z Ruskiego Brodu, o którym nigdy nie słyszałem ani o grupie? Jakie mogą być osiągnięcia tej grupy skoro używa tak słabego sprzętu?" - zobacz www.freiwilligecrew.prv.pl - wszystko wyrwane w okolicy za pomocą trzech Lone Starów" i jednego QD. Widziałem jak koleś z Whitesem jakimś mijał monetki ,a Zwierzu je po nim wyciągał...

pzdr

bjar_1
Napisano
Koledzy,

szanuję WAS wszystkich, ale muszę jeszcze raz nadać link:

kasa, kasa, kasa....

i reklama, dzwignia handlu... niech małolaci ocenią...

http://free.polbox.pl/d/dark/testy.htm#bhqd
Napisano
Cały post JEST jedną WIELKą REKLAMą BH. Może teraz wszyscy winni pozbywać się swoich Explorerów, DFX i XLT, GTI 2500, Tejonów i in.i ustawiać się w kolejkach po Trackera IV i Lone Star?

Zawsze wydawało mi się, że sprzęt grupy poszukiwawczej to nie LS czy QD, a raczej:
georadar
wykrywacz ramowy
magnetometr
miernik rezystancji gruntu
wykrywacz typu wo box"
kilka bardzo silnych wykrywaczy standartowych

Czy jest dalszy sens dyskusji, chyba nie. Searcher kupi sobie co uważa. Koniec.
Napisano
Moje wnioski w kilku słowach (byłem poisadaczem trackera przez 1,5 roku):
- BH mają fajnie działającą elektronikę, ale są koszmarnie wykonane, mają dość średnie zasięgi i są nieekonomiczne. Przyznam, że 5 lat gwarancji jakie daje producent jest ...baaaardzo mylące.
- Raned, tak doświadczony ekplorator... a takie burackie teksty...wstyd.

Do Searchera: Jeśli zależy Ci na solidnym sprzęcie z b.dobrymi osiągami i stabilnością pracy oraz najlepszym stosunku mocy" do ceny, bierz Ultra. Odradzam BH. Użytkowałem i widze różnicę.

Napisano
Przepraszam wszystkich, których uraziłem moją krytyką BH, w szczególności tych, których nie stać na kupno lepszego wykrywacza. Pomimo, że BH to wykrywacz słaby zarówno fizycznie jak i elektronicznie, to napewno można nim znaleźć wiele fajnych rzeczy.
Mimo to zachęcam aby zawsze starać się kupować wykrywacz możliwie najlepszy na jaki nas stać i warto doskładać, dopożyczyć a mieć coś dobrego.
Napisano
Witam,

BH nie ma gwarancji 5 letniej. Być może ma takową ale w USA, a nie w Polsce.

Podobnie rzecz się ma z innymi sprzętami, które posiadają life time warranty" lub limited life time warranty". To działa tylko w USA.

Swoją drogą Garrett dawał gwarancję 5 lat (także w Polsce) tyle tylko, że polski dystrybutor Garretta nie daje tego na piśmie :-))))

Pożyjemy, zobaczymy jak się wywiąże z ustnego zapewnienia (o ile będzie wówczas jeszcze istniał).

:)

Proscan
Napisano
Nie ukrywam, ze chodziło mi o gwarancję w Stanach.

Poza tym jestem zdania, że jeśli wszyscy krajowi producenci zaczną się starać (pomijam Rutusa, który jest już na innym pułapie) tak jak firmy zachodnie, to dopiero wtedy otrzymamy produkt najlepiej dostowany do naszych warunków poszukiwań. Nie będziemy musieli sięgać po przesadnie drogie zagraniczne wykrywki. Ba, będą przyjeżdżać do nas po wykrywki.

Pozdrawiam
Andreos

Dzisiaj Mikołajki
Ciekawe kto dostał wykrywkę po poduchę?
Napisano
Przepraszam ze nie do konca zwiazane z tematem... nie zamierzam uczestniczyc w przepychankach dealerow i producentow. jako Przedstawiciel GARRETT'a w Polsce pragne zauwazyc, ze gwarancje mozna zarejestrowac na stronie garretta celem uzyskania gwarancji miedzynarodowej. potwierdzam jednoczesnie ze w 2004 roku czesc produktow garrett'a jest objeta 5 letnia gwarancja z okazji 40 lecia firmy.... na produkty sprzed 2004 i po 2004 roku gwarancja bedzie standardowa 2 lata (wyjatkiem moze byc kilka sztuk jesli nam pozostana z tegorocznej partii sprzedanych na poczatku 2005 roku - do wyczerpania magazynu)
Napisano
http://www.garrett.com/hobby/techsupport/cwarranty.asp
w podanym linku sa wyraznie wymienione produkty objete na calym swiecie 24,12,60 miesieczna gwarancja. i na jakich warunkach. istnienie przedstawiciela w polsce nie ma wplywu na realizacje gwarancji.... ktora jest miedzynarodowa i zawsze realizowana przez GARRETT'a (w razie niezrealizowania jej przez dealera np. gdy zniknal on z rynku) Ponandto z przyjemnoscia informuje, ze jako przedstawiciel Garrett'a nie zamierzamy zrywac z min wspolpracy ani znikac z rynku na ktorym jako firma istniejemy juz ponad 20 lat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie