Panzergrenadier Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 No i widzę w poscie zapanowała cisza...Kolego Bocian ja wiem ze dyskusje z adminami są niebezpieczne ale mimo wszystko. Wiem że moje wypowiedzi sie radykalizuja ale non possumus. Spytam wprost: czy cześć moich adwersarzy jest umysowo ograniczona? Tych samych argumentów w dyskusjach uzywam np. na cafe Allegro i jakos nigdy nie zostałem oskarżony o gloryfikacje faszyzmu. A bywały tam dyskusje znacznie ostrzejsze niż teraz. Do niektorych nie wystarczy podać argumentów wraz ze źrodlami. Dla nich to jest i tak gloryfikacja. Niektorzy dyskutanci to już zawodowi łowcy fasyzmu" którzy niepytani potrafią ni z gruszki ni z pietruszki w niektórych postach napisać o SS i patologiach dziejowych (prawda kolego d007?). Czy cala ich siła przebicia ma polegać na szufladkowaniu wypowiedzi i oskarzaniu ich autorów jeśli ci mają odmiene od nich poglady na pewne kwestie? Uważam ze lepiej jest powiedzieć kilka mocnych szczerych słow niż fałszywie krążyć wokól kogoś i woalować swoje zdanie w pięknych acz złośliwych słówkach. Zastanawiam sie tylko po co jest czasami dyskusja jak nie można wypowiedzieć wlasnego zdania. Jeśli wszyscy by się ze sobą zgadzali to takie dyskusje i forum by było niepotrzebne. Na koniec przypomnę tylko że juz kiedys jednego z oskarżycieli prosilem o wskazanie moich postów w których pochwalam dzialanie jednostek skazanych prawomocnymi wyrokami za zbrodnie przeciwko udzkości. Do dziś się tego nie doczekałem. A oskarżenia padały dalej.
krecio Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Powazne luki w wyksztalceniu masz kolego. Na procesie w Norymberdze cala ta formacja (SS) zostalala uznana za zbrodnicza.
Panzergrenadier Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 pudło krecio. Nie cała. Wyłączone z tego np. SS Reterei. Pozatym jak byś przeczytal poprzednie posty to bys wiedzial jak wygląda sprawa legalności procesu Norymberskiego.
IRONRAT Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Dwie krótkie refleksjie na temat:1.Pytanie źle postawione ponieważ były to jednostki zbyt niejednorodne, zbyt różniące się między sobą. Należałoby tą kwestię rospatrywać w odniesieniu do konkretnych np. dywizji, a w niektórych przypadkach do konkretnych operacji.2.Z Waffen SS jest w wielu przypadkach mniej więcej tak jak z jednym z jej członków czyli Otto Skorzennym. Przerost reklamy nad faktami.Ironrat
krecio Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Tfu!!! To juz i tutaj ta nazistowska zaraza sie zalegla?
Panzergrenadier Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Olej go IRONRAT, to kolejny fanatyczny łowca faszystów.
krecio Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Nie Ciebie, Ironrat... wlasnie nozyce odezwaly...
IRONRAT Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 No, no. Naruszyłem świętość wszystkich fanatycznych zwolenników dokonań Otta poddając w wątpliwość jego mit, a tu jeszcze ktoś wyjeżdża z czymś takim. Krecio jeśli twoja wypowiedź była skierowana w moją stronę (nie bardzo widzę innej możliwości) to lepiej przeczytaj mój post jeszcze raz i postaraj się zrozumieć co tam jest napisane, a dopiero potem komentuj.Ironrat
krecio Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 wciales" się w moj niedokonczony post, Ironrat. Nie o Coebie mi chodzi. A zainteresowany wie.pozdr.krecio
IRONRAT Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Ok, więc wszystko jasne. Wycinam się, ale swoje 2 krótkie wnioski pozostawiam.Ironrat
krecio Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Co do Twoich wniosków - zgoda.pozdr.krecio
Bocian Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Kolego Bocian ja wiem ze dyskusje z adminami są niebezpieczne ale mimo wszystko...W tej kwestii nie ma dyskusji. Ewentualne zażalenia można składać bezpośrednio w redakcji.Uważam ze lepiej jest powiedzieć kilka mocnych szczerych słow...Mylisz się. Korzystasz z czyjejś uprzejmości, jesteś użytkownikiem więc oczekuje podporządkowania się regulaminowi i moim decyzjom. Masz czerwoną kartkę za całokształt. Wystarczy mi lektura Twoich postów.Jednocześnie żółte kartki dla mike110 i krecia za zbędne prowokacje.Kolejny etap to wykorzystanie wszelkich mi dostępnych środków aby zablokować Wam korzystanie z serwisu.Koniec dyskusji i tego wątku.
Bocian Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Znaczy wisze?Chwilowo lewitujesz między jasną a ciemną stroną mocy.Reszta zależy od Ciebie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.