Jump to content

Czas się pożegnać

Landminer

Recommended Posts

Drodzy czytelnicy, koleżanki, koledzy i przyjaciele.

Ponieważ nastały czasy gdy niestety z redakcją Odkrywcy nie można się już dogadać (część powodów można przeczytać w poście gazeta internetowa") zmuszony jestem pożegnać się ostatecznie z redakcją i pismem Odkrywca.
Chcę Wam podziękować serdecznie za znoszenie moich nudnych, technicznych artykułów przez tyle lat. Cieszę się jeśli te teksty i rysunki pozwoliły uniknąć zagrożenia czy też rozwiały wątpliwości które stwarza każdorazowe znalezienie granatu, miny, czy innej niebezpiecznej pozostałości wojennej. Oczywiście moje odejście z Odkrywcy nie oznacza, że zaprzestaję działalności. Myślę, że jeszcze nie raz spotkamy się na łamach nowych pism, czy w sieci internetu. Zawsze jestem dostępny dla wszystkich będących w potrzebie - jeśli macie jakieś pytania, wątpliwości, czy zwyczajnie chcecie podzielić się informacją o znalezisku albo umówić na soczek i pogadać - piszcie na maila.

Pozdrawiam wszystkich - Darz Dół!

Grzegorz Franczyk Landminer"

Jest to bardzo, bardzo przykre, ale nie raz o tym rozmawialiśmy. Szczególnie dobrze pamiętam nasze dysputy w Gierłoży. Rozumiem Cię, Grzesiu, trudno cie nie poprzeć, a Odkrywca" stracił kolejną osobą piszącą na temat i z sensem. Będzie tego brakować.

Pozdrawiam i pozostaję w kontakcie.

Jacek Haber vel akagi

Szanowny Bocianie - Wielki Inkwizytorze, dziękuje za wyrzucenie mojego postu, w którym śmiałem napisać gdzie ukaże się następny numer Grzesia. I tak wszyscy wiedzą gdzie, do tego stopnia, że jak potrzebny był materiał zdjęciowy do arykułu o Bzurze" w Odkrywcy" to redakcja bezbłędnie do mnie zadzwoniała z prośbą o bezpłatne prawo do ich wykorzystania. Co zresztą uczyniłem i teraz Bocianku weź flamasterek i zamaż we wszystkich numerach listopadowego Odkrywcy" adres mojej strony internetowej. Mój numer prześlę Ci za darmo. Ciekawy jestem co się stanie jak wszyscy od siebie zaczniemy żądać opłaty za akredytacje i reklamy. Żegnam chłodno. Jazłowiak

Hej - zwoccie Panowie uwage ze:
byla Asia naczelna - bylo kupe narzekan na gazete,
Asia odeszla i zrobil sie po miesiacu taki bur... ze szkoda slow. Powinno to dac kilku osobom do myslenia. Moze czas zaczac zmieniac nie tylko naczelnych ???

zrozpaczony kruku :)) (a pelen nadzieji zainwestowalem w nowe i kupilem ostatni numer - i znowu bledna inwestycja)

czesto zmiany obsady redakcji powodują trochę zamieszania - ja proponuje spokojnie poczekac na ustabilizowanie sie sytuacji.
a artykułów Landminera bedzie mi szkoda

Kaczka, indor czy inne skrzydła- Daj spokój, przynajmniej trwa jakaś dyskucja" i jest z czego się pośmiać. Znam wiele miesiaczników,tygodników itd. które nie płacą terminowo lub wcale- takie czasy, ale AUTORZY nie powinni tego typu problemów upubliczniać" ( i to na forum internetowym tej gazety) i robic wiele szuru buru bo ktos komus nie zapłacił np. 50 zł. Nie wiem, ale jest to chyba troszke - hmm- nie lojalne? Nie wiem czy to dobre określenie.

Po co ? W jakim celu? Ktoś jest zaintersowany, aby gazetka przestała się sprzedawać i padła? Aby sie dowartościować? Rejtan... jak dla mnie Odkrywca to bajkopisarstwo, które mimo wszystko - - tak jak wiele innych zdurnych " publikacji kupuję. I chcę kupować. Materiały w/w kolegi były ciekawe i szkoda. Trzeba będzie kupywac PRZEGLĄD KAWALERYJSKI i tyle. Ale Panowie powinni sobie odpuści i nie potrzebnie po raz kolejny bić piane.
Pozdrawiam

Ja również odczuwam żal, tak jak moi przedmówcy. Jest mi przykro, że odchodzi Pan z redakcji. A muszę przyznać, że z ciekawością wertowałem strony Odkrywcy w poszukiwaniu pańskich artykułów.
Ale cieszy mnie to, że nie wyłącza się Pan z tej gry całkowicie.
Z wyrazami szacunku
RG42

Fatalnie się stało. Z zainteresowaniem czytałem twoje teksty. Wiele się z nich dowiedziałem, szczególnie że dla mnie książki, materiały na ten temat są praktycznie niedostępne. Twoje teksty zaklejały czarną dziurę mojej wiedzy wojennej.
Życzę powodzenia i realizacji nowych planów życiowych. Darz dół!

NaRESZCIE KTOŚ PORUSZYŁ BARDZO WAŻNY TEMAT. pO CO WYCIAGAĆ SP;RAWY REDAKCYJNE NA FORUM? kOGO TO NAPRAWDE OBCHODZI? tO CO ROBI LANDMINER JEST PO PROSTU MAŁO ELEGANCKIE. TROCHĘ KLASY PANOWIE.

Kaczuszka - jeśli cokolwiek zarzucasz mi i chcesz o tym podyskutować to przede wszytkim się podpisz. Bo mam dziwne wrażenie, że weszłaś na forum ni z gruszki ni z pietruszki. To co piszesz świadczy tylko o kompletnym braku tematu i zwyczajnym nie rozumieniu co napisałem. Pożegnałem się ze wszystkimi oficjalnie bo tego wymaga kultura i jestem to winny wszystkim czytelnikom którzy czytali moje artykuły. A że napisałem jaka jest część powodów dla których rozstałem się z redakcją to zrobiłem to tylko dlatego by ktoś inny nie dał się wpuścić w maliny.
Jeśli upublicznienie tematu spowoduje jakąkolwiek reakcję i poprawę stanu faktycznego to należy się tylko cieszyć.
Poza tym nie gorączkuj się ten post za chwilę pójdzie w zapomnienie. I wyłącz caps-locka jak piszesz.

Nie pozdrawiam bo nie wiem kim jesteś.
Grzegorz Franczyk Landminer"

Landminer- Mam nadzieję że jak zaczepi się Pan w jakiejś gazecie poda Pan w której. Zacznę ją kupować- choćby to był Gosć Niedzielny. Kupowałem Odkrywcę tylko dla PAńskich technicznych artykułów.Pozdro.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information