mek100 Napisano 10 Listopad 2004 Autor Napisano 10 Listopad 2004 Proszę o radę, wasze zdanie.Znam dokładnie miejsce gdzie po zakończeniu wojny, jeszcze w roku 1945 został zasypany lej po wybuchu bomby. Mam także wiarygodne informacje, że ludzie wrzucili tam wcześniej wiele broni, ale także wiele granatów ręcznych i moździerzowych i to wszystko zakopali. Tak naprawdę jest tego tam podobno sporo.Problem w tym, że chętnie bym tam kopał ale obawiam się z powodu tych granatów. Co zrobilibyście w tym przypadku?Kopać czy zostawić to i nie narażać zdrowia i życia?Proszę o radę doświadczonych poszukiwaczy.
julianni Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 wybierz sie z doswiadczona ekipa ale zainteresuj tym kogos moze Ci pomoze (mowie o profesjonalistach) a Ty sie kulturalnie podzielisz hehe
GIWEROLOG_16 Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 WitamJa chętnie mógł bym ci w tym pomóc już od lat szukam i mam doświadczenie w takich sprawach... Napisz skąd jesteś i przybliż troszkę sprawę tzn. jak głęboko jaki teren i jak to wyglda z zewnątrz i czy sprawdzałes terehn piszczałką... Ja jestem z GłogowaPozdrawiam Patryk
wiciu_r Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 Hmm, po bitwie o jeden z poznańskich fortów do rowu przeciwczołgowego wrzucono kilkaset sztuk uszkodzonej i zbędnej broni i zasypano, tak jakby wiadomo gdzie tylko ni ma czasu żeby tam pogrzebać, jak głęboko też nie wiadomo. Jak ten twój lej jest po tonówce to weź kubełek z lodem do chłodzenia saperki :-).Pozdrawiam
stedke Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 hehe u mnie w zielonej gorze w srodku betonowej dzungli jest zrzut broni.napewt jest odpis w archiwum..ale jak sie tam dobrac...nie ma szans ile razy przechodze przez to boisko to az mnie ciarki przechodza jak pomysle jak by tam sie dobrac hehe.
jacenty2004 Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 Jak forum Odkrywcy to trzeba odkrywać. Wykopuj chłopie co się da jak jest tam broń to sprzedasz ją na Allegro niewypały rozbierzesz spokojnie przy pomocy kolegów z naszego forum .Jeszcze wczoraj radziłbym lekką wstrzemięźliwość w podobnym bombowym temacie ,ale okazało się, że pisanie o tym ,że nie powinno się zostawiać niezakopanych dołów w lasach i dotykać niewypałów nie jest zgodne z koncepcją tego forum :)
YoWheris Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 Wiele jest takich miejsc gdzie celowo zostala zakopana broń. Sam taki namiar mam. Ale chyba koparki wpierw trzeba by bylo użyć a potem sapeką. To ok. 3-4 m glębokości. Jeśli ktoś ma chęć wspólpracy, proszę na maila.
drag47 Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 A w jakim to rejonie Polski ?Jeśli to niewielka odległośc odemnie to sie na to pisze.
YARD Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 Cześć.. w info. od YO Wheris chodzi o ok. Kośćiana . tylko mnie kolego YO nie wykoleguj z tego kopanka , a byłeś się pytać czy można kopnąć u gosp.? yard
YoWheris Napisano 15 Listopad 2004 Napisano 15 Listopad 2004 YARD pamiętam o tobie, pamiętam. I także o Kocurze.Przecież to namiar nas trzech. Nie denerwuj sięnie zapomnę o kumplach.
GIWEROLOG_16 Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 Witam ponownieSam już w tamtym roku wyciagałem zrzutowisko, zajęło mi to 3 dni ale było warto :) Jeśli ktoś chce to jestem chętny do współpracy posiadam wszystko oprócz koparki, a przedewszystkim zapał do kopania :)Mogę pomócPozdrawiam
pol Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 Hej chłopaki, a ja was tylko proszę dajcie chociąż jak beda jakiekolwiek zdjecia oki pozdro pol
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.