cieciwa Napisano 8 Listopad 2004 Autor Napisano 8 Listopad 2004 Czy ja dobrze widze, ze na tym zdjeciu [prezentowanym na tym forum] ten C7P na zainstalowany plug saperski?Jesli nie, to prosze o wyjasnienie co to takiego ...
bodziu000000 Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Tutaj jest drugie zdjęcie tego ciągnika,i ja nie widzę aby miał on coś zainstalowane.PzdrBodziu
cieciwa Napisano 8 Listopad 2004 Autor Napisano 8 Listopad 2004 Szkoda ....Juz wszystko wiem, to co uznalem za plug saperski w istocie jest zniszczona lufa jakiegos dziala stojacego przed ciagnikiem.Na drugim zdjeciu widac to wyraznie.A czy istnieje jakiekolwiek zdjecie, lub inny namacalny dowod, ze cos takiego jak plug saperski do C7P/7TP bylo stosowane powszechnie ?
bodziu000000 Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Powiem szczerze, że nie spotkałem się z żadnym zdjęciem, widziłem tylko rysunek 7TP z pługiem, który był zamieszczony w specjalnym numerze Militariów, poświęconym właśnie 7TP. Swoją drogą, te zdjęcia są ciekawe z innego powodu, gdyż widać lufy dwóch dział, zniszczone w identyczny sposób. Może w ten sposób chciano zniszczyć działa, aby wróg nie mógł ich użyć?PzdrBodziu
coe Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Powszechnie na pewno nie, jeżeli nawet był...C7P był przede wszystkim ciągnikiem zbudowanym na potrzeby artylerii. Największą ich liczbę /ponad 100/ otrzymała właśnie artyleria, zaledwie kilkanaście trafiło do wojsk pancernych w roli ciągnika ewakuacyjnego /choć nie do takich celów go projektowano/, a tylko 2 dostali saperzy.
jotes Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Chyba specjalnie się nie pomylę, jeśli zaryzykuję stwierdzenie, że to są rozsadzone celowo lufy dwóch moździerzy 220mm.Pzdr,jotes
Grendel Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Nie pomylisz sie.Juz to kiedys dyskutowalismy na tym forum - pamietasz?PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Nie moge w tej chwili znalezc watku...I nie mam czasu szukac.Ktos wymyslal niestworzone rzeczy co zacz stoi przed tym C7P.PozdrowieniaGrendel
coe Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Moim zdaniem to nie jest moździeż 220mm.Przyjżyjcie się uważnie temu zdjęciu - to ta sama lufa!Poza tym grubość płaszcz lufy moździeża 200mm był znacznie większa, niż grubość płaszcz tej rozerwanej lufy, którą widać na zdjęciu z C7P.
Grendel Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Coe,Moze i lufa a sama"...Tyle, ze kaliber nie ten;o)Hieh...Na Twoim zdjeciu jest 15cm sFH 18.PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Coe,Chyle czola!I gratuluje spostrzegawczosci:)Posypuje glowe popiolem...PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Polsmol, Byl jakis podpis po drugiej stronie tego zdjecia?PozdrowieniaGrendel
jotes Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 To została mi na osłodę jeszcze ta druga, w tle... Ciekawe co znowu wymyślicie ;)Pzdr,jotes
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.