duszan Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2004 WitamOto najświeższe informacjeMogę już teraz napisać, że nocleg w 100% reneactorzy będą mieli za darmo w przyzwoitych warunkach wprawdzie nie w hotelu, ale gminne domy kultury także mają swój urok ;-).Do 10 stycznia powinien zostać opracowany wstępny plan scenariusz bitwy, ponieważ jest on nam potrzebny na spotkanie z przedstawicielami Wojska Polskiego, których chcielbyśmy prosić o pomoc w organizacji imprezy.Z poważaniemPiotr „Duszan” Adamczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 Proponuje zdobywać schron jak Finowie w filmie Wojna zimowa" - potrzebni statyści do odegrania wgnieconych w błoto. Ale będzie rzeź...GDK to jest to :) Opiemy moje 18-te urodziny! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anaba Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 Talvisota"? Film W-Y-M-I-A-T-A!Świetnie nakręcony :) A co do GDK to możemy i moje 17! ( Oficjalnie zostanę włączony" w szeregi LW ;0) PzdrAnaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puzon76 Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Panowie zdecydowanie zaniżacie poziom wieku :). BEZ URAZYPrzy aszym" schronie jestem najstarszy.Informacja dla dziewczyn przed 30!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anaba Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Ja się tam moim wiekiem nie przejmuje!A Ty pilnuj pleców bo Cię Monika pogoni :> ;)Pzdr Anaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszan Napisano 16 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2005 WitamPozwolę sobie przedstawić zdjęcia terenu, na którym 14 maja 2005 roku odbędzie się inscenizacja.Z poważaniemPiotr AdamczykStowarzyszenie Na Rzecz Zabytków Fortyfikacji „Pro Fortalicium”FOT.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszan Napisano 16 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2005 FOT.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszan Napisano 16 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2005 FOT. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 Panowie sojusznicy przypatrzcie się gdzie bedziecie mieli bieg maratoński :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 Wjechali na wyniosłość drogi" i oczom ich ukazała się płaszczyzna!Na całym Górnym Śląsku nie ma chyba bardziej płaskiego terenu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecenas Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 Jest jeszcze Rynek w Bytomiu zwany potocznie Placem Czerwonym od czasu jego przebudowy" 4 lata temu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anaba Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 Wcale tak płasko nie jest... I wcale to nie jest taki długi odcinek. Zresztą prawdopodobnie nam się trafi jakiś Sdkfz więc nie będzie tak ciężko... :] (Znowu refleksje z filmu Wojna Zimowa" :DDD)PzdrAnaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puzon76 Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 Panzer nie martw się pomyśleliśmy i o tobie jak przyjedziesz dostaniesz rower.pzdr puzon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 Eeee nie przyjadę... nie moj okres historyczny... Pozatym jak wam będę co rok psuł te kolorowe bunkierki to za pare lat nie będziecie mieli się gdzie bawić :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puzon76 Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Witam. Muśle że o tej imprezce nie zapomnieliście. A tak na boku szukam 2 łużek koszarowych na potrzeby inscenizacji:) , a najlepiej na stałe. Zapraszamy serdecznie 14 maj: to co garstka moze zrobic nie mając czasu. BĘDZIE SUPER!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszan Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 WitamJako że 14 maja 2005 roku zbliża się wielkimi krokami poniżej załączam harmonogram całej imprezy. 10.30 Pełna gotowość przybywają zaproszeni goście i dziennikarze.12.00 Początek imprezy statyczna prezentacja w obozach przybyłych Grup Rekonstrukcji Historycznej.13.30 Początek inscenizacji.15.00 Koniec inscenizacji.15.00 Otwarcie dla publiczności polskiego schronu bojowego „Sowiniec”. Dalszy ciąg statycznej prezentacji GRH. 16.00 Prelekcja na temat Bitwy Wyrskiej.16.30 Uroczyste złożenie przez członków GRH, zaproszonych gości i władze Gminy Wyry wieńca pod pomnikiem upamiętniającym Bitwę Wyrską.Ok. 19.00 Koniec imprezyOk. 19-20 Zaczynamy część nieoficjalną czyli integracyjną m.in. ognisko, kiełbaski i coś jeszcze ;-).Oczywiście harmonogram może ulec zmianie, ale będziemy się starali żeby przedstawiona tutaj wersja była wersją ostateczną.Przypomnę że organizatorem inscenizacji jest Stowarzyszenie Na Rzecz Zabytków Fortyfikacji Pro Fortalicium i Gmina Wyry (powiat mikołowski woj. ślaskie)Z poważaniemPiotr AdamczykPro FortaliciumZapraszamy na naszą stronę internetową [usunięto link]Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 20:32 27-04-2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecenas Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 Polsmol, nie przesadzaj z tym wycinaniem linków... to w końcu niekomercyjna organizacja oraz impreza a reklama imprezy w Odkrywcy i tak była. Adres do strony wygląda tak: jego opis słowny to: najpierw \\www\\" potem po kropce skrót od nazwy z domeną \\org\\" a do tego oznaczenie kraju czyli \\pl\\"Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 17:21 28-04-2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 http://www.poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=153tu jest link do opisu imprezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 MecenasPrzykro mi ale takie sa zasady a komercyjność nie ma tu nic do rzeczy. Nie ja pisałem regulamin więc nie odpowiadam za jego treść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Oj Polsmol - chyba chcesz sprzątać przed rekonstrukcją umocnienia szczoteczką do zębów ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 witam chciałbym takze wziasc udział w rekonstrukcji bitwy posadam swoj sprzet :D !!!!!!! do kogo mam sie zglosic ??? jakby co to prosze o wiecej wskazowek na meila september39@vp.plpzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 sory ze tak wyskoczylem ale nie chcialo mi sie czytac tak obszernego tekstu ..........:Dpzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Chyba rzczywiście mi się oberwie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecenas Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Nic się nie bój Polsmol, solidnie zaostrzyłem bagnet i saperkę, nawet nie poczujesz...Najlepiej jak chętni do inscenizacji zgłoszą się bezpośrednio do mnie na e-mail msid2@poczta.wp.pl lub na GG 4830476. Będziemy gadać wtedy o szczegółach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecenas Napisano 3 Maj 2005 Share Napisano 3 Maj 2005 Pod podanym niżej adresem wrzuciłem opis dojazdu do Wyr i Gostyni na inscenizację. Na razie jest tylko wersja od Warszawy czyli z popularnej Gierkówki". Wariant od Krakowa i Wrocławia będzie w najbliższym czasie. W razie wątpliwości proszę pytać.http://www.profort.digi.pl/dojazd/dojazd.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.