bodziu000000 Napisano 28 Październik 2004 Autor Napisano 28 Październik 2004 Co w Iraku można znaleźć, i wywieźć:http://www.rfforces.com/viewtopic.php?t=606PzdrBodziu
hakas Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 He He niezłe szroty po odrobinie tuningu zrobiły by furorę w Darłowie:-{)
morena Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 Niestety naszych przed wylotem trzepie dokładnie MP.
Wolfgang Kurz Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 ale jakie stany tego sprzętu, u nas to by raz, dwa zardzewiało
polsmol Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 To pewnie ta szkoła Pancerna w połowie drogi do Kirkuku. Kiedy dotarli tam dziennikarze większość tego sprzetu stała pod dachem. Teraz z hal zostało tylko trochę złomu.
panzerhrabia Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 witampozwole sobie wspomnieć o jednym z naszych rusznikarzy który wysłał do swojego domu małą:) paczke zawierająca 35 pistoletów począwszy od przedwojennych lebeli a kończąc na Glockach z roku 2002:)) ale rendgeny na granicy okazały sie niezawodne:))
IRONRAT Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Amerykanie wysyłają z Iraku i Afganistanu do domu wszystko co się rusza ze sprzętem pancernym włącznie i nie mają z tym najmniejszych problemów.Ironrat
Grendel Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Ironrat,Nie wiem skad masz te informacje, ale to co piszesz nie jest prawda.PozdrawiamGrendel
panzerhrabia Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 czy To nie karabin BOYS ?pozdr
panzerhrabia Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 sorry mam problemy z załadowniem reszty fotek:((
IRONRAT Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Grendel,po prostu wiem o czym piszę. Troszeczkę sprzętu pancernego wyjechało tak z Iraku jak i Afganistanu.Ironrat
IRONRAT Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Tak a propos Afganistanu. Skąd mogły się tam znaleźć elementy umundurowania i oporządzenia Afrika Korps?Ironrat
IRONRAT Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Grendel, proponuję zobaczyć tutaj. Było tego więcej.http://www.hood.army.mil/4id/Iraqi/news_content/sherman.aspIronrat
feeder Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 a co się stało z tymi (bodajże) FT-17 znalezionymi na złomowisku pod Kabulem?
Grendel Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Ironrat,Czy piszesz o wywozeniu pamiatek" przez szeregowych zolnierzy (bo o tym , jak mi sie wydaje byla wczesniej mowa), czy o wywozeniu zdobyczy" przez armie?Bo to dwie rozne sprawy.Tak sie sklada, ze w tej chwili w Iraku (po raz drugi zreszta) jest moja znajoma (Polka z urodzenia)- pani kapitan w Gwardii Narodowej Stanu Illinois.Nie ma mowy o ZADNYCH pamiatkach - czy mi wierzysz, czy nie.Tyle, ze ja wiem co pisze.PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Elementy wyposazenia Afrika Korps?Jakie np.?A jesli naprawde, to najprawdopodobniej znalazly sie tam z Syrii.PozdrowieniaGrendel
IRONRAT Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Czy piszesz o wywozeniu "pamiątek przez szeregowych zolnierzy (bo o tym , jak mi sie wydaje byla wczesniej mowa), czy o wywozeniu "zdobyczy przez armie"Pytanie retoryczne. Zwykły szeregowy miałby chyba kłopoty ze zorganizowaniem transportu dla czołgu. Nie ma mowy o ZADNYCH pamiatkach - czy mi wierzysz, czy nie."No tak, byle szeregowy czołgu nie zapakuje do bagażu podręcznego. Idąc twoim tokiem rozumowania i definicją pamiątki (czyli zdobycz pojedyńczego żołnierza) rzeczywiście nie ma mowy o żadnych pamiątkach. Kiedy wywożą coś generałowie to już nie jest pamiątka, tylko, hm, dar wdzięcznego narodu, albo jak to określiłeś zdobycz wojenna. Ja to nazywam po imieniu - kradzież.Tyle, ze ja wiem co pisze"Dobrze niech ci będzie, nie ma ŻADNYCH pamiątek. Trafia się tylko zdobycz wojenna. Feeder:Co do FT-17 ... jak to określił przedmówca - zdobycz wojenna.Ironrat
fido Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Panwie są rzeczy o którym filozofą się nie śniło.Sa derektywy dla opini publicznej i te tajne.A tak obok tematuto dlaczego USA niepodpisało zakazu handlu przedmiotamistarozytnymi (był program chyba na discovery na temat zabezpieczenia muzeum w Bagdadzie).Muzeum tez potrzebuje do zbiorów czołgow z kim dzielni chłopcy amerykańscy walczyli.Takie są realia tego świata .Zawsze tak było i będzie.pozdrówka
IRONRAT Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Afganistan pozyskał w 1928 4 takie maszyny i wykorzystywał je do lat 40-tych. Ten FT-17 miał jechać do Fort Knox. Grendel powinien wiedzieć, czy tam dotarł.Ironrat
mietek Napisano 31 Październik 2004 Napisano 31 Październik 2004 Z broni ręcznej z okresu ww2 mam na fotkach zgromadzonych z różnych stron o Iraku:MP44mauzery różnych typówPPSzbagnet od mauzeraDSzK 12,7Sten
IRONRAT Napisano 31 Październik 2004 Napisano 31 Październik 2004 Naszym sojusznikom zabrakło sprzętu?Ironrat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.