Skocz do zawartości

de Dion Bouton

JoncaA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1.Zamiatarka - ja bym obstawial Saurera. Jest jakies podobienstwo do Saurerow strazy pozarnej (szczegolnie ten wygiety zderzak, ktory w sam. gasniczych obejmowal pompe), ale bylby to Saurer ze zmianami w zawieszeniu - rama uniesiona wyzej, dzieki czemu miesci sie pod samochodem szczotka. Ale czort wie..
2. Zdjecia samochodow pyszne. Czy masz je coe" w lepszej rozdzielczosci? Gdyby tak, to bardzo bym je chcial od ciebie wyludzic! Liczac od gory - pożądam Packardow 2,4,5 i 6. Co jest na 7 nie mam pewnosci. To moze byc ktorys z samochodow niemieckich, moze Benz-Marienfelde, ale glowy bym nie dal. Orly i szachownice chetnie malowano w eskadrach poznanskich - to by byla kolejna przeslanka za iemieckoscia " samochodu...Ale coby to nie bylo - tez bym chcial miec.Nie mam oczywiscie nic przeciwko podrzuceniu ci tego, co ciebie interesuje.
  • Odpowiedzi 247
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

No tos mnie, coe, zmartwil. Podrzucam nastepne urodziwe auto. To Dodge Touring - a w WP bylo ich kolo 150 szt., czyli calkiem sporo.

Napisano

Cóż, przykro mi ale... temamt jest trochę na peryferiach moich zainteresowań, więc tylko tak od przypadku do przypadku, jak co się trafi... bez specjalnej dbałości o jakość.

Znalazłem jescze takie coś - to chyba Fiat

Napisano

Znalazłem takie zdjęcie na ebayu w albumie ze zdjęciami z Francji:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=6135887703&indexURL=1&photoDisplayType=2#ebayphotohosting
Pzdr
Bodziu

Napisano

Przyszlo wlasnie od Roberta Toegela z Austrii male conieco, wic spiesze sie pochwalic ciagnikiem M17. W takie ciagniki wyposazony byl 1PAN organizowany w Warszawie w 1920 roku.

Napisano

to francuski Renault EG, szkoda, bo ladna fotka - ale w Polsce ich nie bylo. Z armia blekitna przyjechaly ludzaco podobne Latil TAR - na skanie obok.

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie