Skocz do zawartości

Piechota LWP do 1946roku.

Łukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! A ten samolot to chyba nie LWP; hehe! Chciałbym zapytać o pasy. Na fotce u Bolasa jest pas parciano-skórzany, a na zdjęciach i w opracowaniach żołnierze LWP mają pasy skórzane (klamra taka jak u Bolka). Więc jak to było? Pozdrawiam, Łukasz
  • Odpowiedzi 264
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Intersuje mnie jeszcze kwestia hełmów rosyjskich - czy ktos ma dobre zdjęcia wspolczesne tego hełmu w oryginalnej farbie z oryginalnie namalowanym orzełkiem i z oryginalnym wyposazneiem wewnetrznym ? Jaki kolor ? Standardowy ruski czy jakis inny odcień ?
Napisano
Witam! Dziś wieczorem wrzucę fotki guzików wz.43, które dostałem od jednego z poszukiwaczy z sąsiedniego" forum poszukiwaczy. Tylko pan listonosz musi je odnieść na pocztę, bo jak byłem to jeszcze się z nimi nosił ;). Pozdrawiam, Łukasz
Napisano

A oto mniejszy guzik. Wybaczcie, że nie podaję średnic, ale zostawiłem suwmiarkę w piwnicy (podrzucę je później). Ten natomiast w całości wykonano ze stali. Awers...

Napisano
Witam! Posłusznie melduję, że te wykonane w całości ze stali miały awers pokryty zieloną farbą. Wszytskie guziki, zarówno miedziane jak i stalowe rewers miały czarny. Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Witam! Sympatyczny żołnierzyk, troszkę ten RG42 psuje wygląd, ale ogólnie fajny. :) Z mojej strony mogę na razie jedynie pozazdrościć. Pozdrawiam, Łukasz P.s. Do Bolasa- DIRT RULES. :-D
Napisano
Witam! Zgadzam się, wspaniały płaszcz, elegacko widoczny. Jako dopełnienie przydałaby się tu rogatywka z orłem wz. 43 , kuricą. Moim zdaniem, wtedy wszystko nabierze kształtu i barwy". Oczywiście nie mam zastrzeżeń do czapki ze zdjęć. Ciekawe czy orzeł jest przy niej od wojny? Bolas, zrób wywiad :) ! Pozdrawiam, Łukasz
Napisano

Witam! A oto mój ostatni nabytek z okresu wczesnego LWP, Virtutti Militari Zasłużonym na Polu Chwały 1944 w brązie. Odzaczenie odkupiłem od człowieka, który wykopał je w przydomowym ogródku w okolicach Gorzowa Wlk. Awers:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie