Skocz do zawartości
  • 0

co to za tabliczka?

walther

Pytanie

Napisano

Witam!znalazłem taka oto tabliczke,co to za jedna?gdzie mogła sie znajdować?jej wymiary to 11cm X 8cm!Pozdrawiam i czekam na Wasze odpowiedzi!

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Oczywiście tabliczke mógłbym wymienić(poprostu takich fantów nie zbieram),ale narazie niestety niewiem co to,i ile jest warta?więc jezeli ktoś wie co to za tabliczka to prosze napisać!z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi!Pozdr.
Napisano
Witam!czy naprawde nikt niewie co to za tabliczka i gdzie mogła być mocowana?
Napisano
A mi wydaje się że to jednak nie z furmanki.
Brak adresu i nazwiska właściciela. Na tych, które ja trafiłem lub widziałem u innych, te elementy zawsze występowały.
Napisano
To najprawdopodobniej jest z furmanki,gdyż widzialem taką podobną tabliczkę na zdjęciu,gdzie była przymocowana przy furmance. Pozdr.
Napisano
Pytanie gdzie znaleziona? Na drodze czy w ruinach.
Kreis Tomaschow Gemeinde Klwow - może oznakowanie domu we wsi (nr inwentarzowy) Niemcy lubili mieć porządek. Swoją drogą tabliczka wygląda na odlew.
pzdr woyta
Napisano
I tu jest ciekawa sprawa,bo tabliczka została znaleziona niedaleko miasta Gorzowa Wlkp,gdzie musiała trafić wraz z Ruskimi.Znalazłem ja na miejscówce postoju właśnie wojsk rosyjskich,w szczerym lesie!
Napisano
Ja też jestem za opcją tabliczki od furmanki sam też znalazłem w moich okolicach podobną tylko z nazwiskiem właściciela urmanki. Pozdr.
Napisano
Jest tłoczona ,nie malowana. Przeważnie robiono to po to ,by w razie pożaru i spłonięcia czegoś do czego była ona przymocowana można było to coś zidentyfikować... Ja stawiam na tabliczkę mocowaną przy furmance.

pzdr

bjar_1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie