Szefo Napisano 7 Wrzesień 2004 Autor Napisano 7 Wrzesień 2004 jak w temacie, zatrzymała policja mezczyzne 40 lat, w domu miał 2 pociski moździeżowe z 2 wojny, tyle zdarzyłem usłyszeć w radio, a ,i przesłuchaja go jak wytrzeźwieje:)tylko pogratulować inteligencjipozdr
simon07 Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Patrz inne posty o idiotach.......... Ludzie to mają w glowach..........Kolejni "poszukiwacze czyli zła sława cd."Pozdro simon
beaviso Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 A ci się sami zatrzymali:http://info.onet.pl/976323,11,item.html
bjar_1 Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Jeszcze trochę i nie będzie im podobnych. Ale to chyba nawet lepiej...
bjar_1 Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 http://ww2.tvp.pl/tvppl/View?Cat=645&id=53495 - sprzed tygodnia.bjar_1
Gość Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Najlepszy jest film pod artykułem. W gazecie piszą co innego , spikierka mówi o znalezionych pociskach moździerzowych a na filmowym materiale widzimy pordzewiałe lufy od mauzerów robiące za pociski moździerzowe.TELEWIZJA JAK ZWYKLE WYOLBRZYMIA ROBIĄC SMRÓD KOŁO POSZUKIWACZY.
bjar_1 Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Mężczyźni pozyskiwali amunicję z pocisków moździerzowych" :)
ms Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 krecic te spirale strachu i zagrozenia wyzierajacego z kazdego zakatka naszej codziennosci:-)a groznych milosnikow przygnilych skarob ziemi wieszac na drzewach. Przydroznych, zeby daleko nie biegac.
kloki Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 No widzę, że się na forum dzisiaj trochę tych złych wiadomości posypało... :/ Współczuć, a zarazem gratulować głupoty..
proscan Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Obejrzałm ten film.O amunicji z pocisków" już nie będę pisał. :)))Tekst był chyba wersją dla niewidzących. Była to jawna kpina z telewidza o IQ > 50.Pomyślcie, że ci sami dziennikarze relacjonują inne wydarzenia. Jak sądzicie, robią to lepiej w przypadku np. wiadomosci gospodarczych, politycznych itp. ? To zwykłe ZERA.Nie chce obrażać wszystkich dzinnikarzy - ale takiego g... to chyba nawet w Rosji nie ma.proscan
bjar_1 Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Kto jeszcze tego filmu nie oglądał ,to POLECAM! :D
Romel79 Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 buuuuhahahahahaaaaa.....no ja nie mogę , dawno mnie nic tak nie rozbawiło, trzeba być kompletnym idiotą aby pomylić karabin i lufy z pociskami moździeżowymi, żeczywiście groziło im niebezpieczeństwo, przecież taka lufa mogła np. spaść z np. szafy któremuś na głowe i zrobić krzywde :))))
Romel79 Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Ja już od dawna nie wieże telewizji, a dokładnie od czasu kiedy widziałem jak kręcili reportarz o pewnym chłopaku, gościu dostał przygotowany tekst od nich i miał mówić to co było na kartce hehehe...
kloki Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Hahahahaha... No nie moge. No to ładnego fuksa policja miala, ze im to w lapach nie wypuchlo. A swoja droga, to ciekawe czemu tego na poligon od razu nie wywiezli. Moze w szeregach MO jest jakis inspektor-militarysta? :>
1AIR1 Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Ja nie wiem z czego się śmiejecie....W tym kraju nie ma normalnego prawa... nawet prasowego.Gdyby taki materiał trafił do cywilizowanego kraju prawdopodobnie ten który to nakręcił nie pracowałby już dzisiaj.To wygląda tak jakby mężczyzna opowiadał na temat szydełkowania.Niestety każdy dziennikarz ma płacone za sensację!Też chce mieć parę groszy.I to nie ważne czyim kosztem.Jak wyrzucą na bruk paru robotników to też będzie zadowolony....ma kasę za artykuł.My na lotnisku mamy z tymi Paniami i Panami doczynienia na co dzień.Zero wiedzy na temat bezpieczeństwa, typów samolotów ,pracy w różnych sektorach,a także kto i za co odpowiada.....przykład-policjant miał odpowiadać za to że nie pozwolili wziąć na pokład samolotu Panią która miała nożyczyki ....za to odpowiada Służba Graniczna, ale mądrale pierwszej klasy i niestety.. zadufanie w sobie i wiedza na każdy temat...a praktycznie to tylko wiedza na temat pisania i nic więcej..I nie ważne jest w dzisiejszych czasach czy ona jest prawdziwa czy nie! Zawsze Redaktor Naczelny na odprawie powie.....Najwyżej damy jakieś tam sprostowanie i przeprosiny w jakimś dolnym rogu gazety...(może w nekrologach)a najlepiej tam gdzie nikt nie czyta materiału.Obserwuję te poczynania dziennikarzy nawet na tak zwanych aszych" przypadkach.Ostatnio widziałem artykuł że ktoś z dziennikarzy wszedł na teren lotniska bo furtka była otwarta-bez kłódki.Wysmarował artykuł itd....śmiać się chce.Wlazł na śmietnik...otwarty w danej chwili dla wszystkich chętnych.Szkoda że nie zrobiliśmy zdjęć urkowców" - ale mieli frajdę.Myślę że powinniśmy zacząć bronić się SAMI!!!Proponuję utworzenie odzielnego działu piętnującego zachowanie wszelkich maści typków typu-pozostawienie niewypałów , śmietnik w lesie,nie zakopane doły i dołki.Wielu z Nas ma aparaty róbmy zdjęcia.Piętnujmy naganne zachowanie.Podajmy przykłady-konkretne... z miejscem.Nie mamy aparatu-napiszmy w tej miejscowości tu i tu leży takie coś.Byłem do tej pory orędownikiem logowania się.Może w tym-TYLKO dziale stwórzmy możliwość podawania informacji bez logowania.Po co to wszystko....to forum też odwiedzają różni przedstawiciele różnych władz...niech zobaczą zę MY jesteśmy przeciw takim praktykom...a nie ujawniamy się bo uchwalone prawo na to nie zezwala.To jest tylko moja propozycja ....nie musi być przez Was przyjęta.Temat do dyskusji.Pozdrawiam
darula Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Film jest super - chyba skierowany do działaczek koła gospodyń wiejskich. Ludzie - to wcale nie trzeba być fachowcem - wystarczy oglądnąć Czterech Pancernych, żeby rozpoznać pocisk moździerzowy. Ale wiedza dziennikarska jest wszędzie taka sama, piszą nie mając pojęcia o temacie. Ostatnio jeden z dziennikarzy w Krakowie wyburzył" fort, który ma się do dnia dzisiejszego bardzo dobrze. A wystarczy sprawdzić co się pisze i uniknąć ośmieszenia.... Ale co tam, kasa za materiał już w kieszeni, a ludzie to głupki na poziomie telenoweli - byle sensacja goniła sensacje...
IRONRAT Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Przyszedł dzień, w którym Dziennik Telewizyjny stał się Wiadomościami. Było pięknie, uroczyście, koniec cenzury, fachowość. Aż pewnego razu Teleekspres puścił wywiad z wysokim, amerykańskim urzędnikeim. W tle było słychać oryginalną wypowiedź w języku angielskim. To samo nagranie nadano w Wiadomościach, już bez tła, jedynie po polsku. Przedstawiona treść wypowiedzi podana przez W. miała się nijak do zawartości owego ła", a wręcz stała w sprzeczności z nim. Rzecz dotyczyła szans przyjęcia Polski do NATO. Czar prysł. Przecież to były WIADOMOŚCI, a nie nędzny brukowiec. Pozostała rzeczywistość. Taka jak dawniej.IronratPS. Kto czytał Latające tygrysy Urbanowicza, to pod koniec książki autor wyraża swój ogólny pogłąd na temat prasy. Polecam.
Chemik Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 obejrzalem ten film z tv i jest bomba a pani widziali my czarownice, latala nad MRU"niedlugo zaczna sie polowania na poszukiwaczyzastanawiam sie czy swiat sie nie cofa w kierunku sredniowiecza, paszporty bierzcie na MRU, ta, niektorzy od malpy roznia sie tylko wygladem
Gość Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 Może by Odkrywca" popolemizował z pismakami. W końcu to nasze pismo. Mógłby otworzyć dział typu Humor prasowy", czy też Czarny Humor" i tam wyśmiewać wszelkich oszołomów prasowych. U nas niestety rządzą oszołomi.Pozdrawiam
majros Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 W Odkrywcy takie sprostowanie sprawy raczej nie przejdzie ,nie staną po stronie ludzi złapanych w takich okolicznościach.Myśle że są gazetą dla siebie samej nie martwią się o czytelników".Chciałbym sie mylic.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.