Skocz do zawartości

czeczenscy bandyci

Gość mirko2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
oswiadczam ze od dzisiaj pozbylem sie szacunku dla CZECZENSKICH BANDYTOW I TERRORYSTÓW za ich NIECHONOROWA walke pozbawiona ELEMENTARNYCH PRAW RYCERSKICH CZY WOJENNYCH .swoim czynem stracili bardzo duzo , wczesniej podziwialem ich walke i dazenia niepodleglosciowe
  • Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Rozumiem, że pijesz do sytuacji w szkole w Biesłanie. Jak na razie kompletny rozgardiasz. Bater z TVN jest ranny. Bałagan,panika i straty wśród gapiów. PODOBNO zdobyty budynek szkoły. Strzelanina z obu stron do wszystkiego co się rusza.
Ironrat
Napisano
czy ja napisalem ze podziwiam ruskich ? niepodziwiam bo dusza naród czeczeński ale metody walki bandziorów jasno potwierdziły ze niema juz mowy o bohaterskich bojownikach spod znaku wilka . i mit przynajmniej u mnie prysł
Napisano
Nie możemy uogólniać, tak jak świat arabski nie składa się tylko z fanatyków, nie wszyscy niemcy byli faszystami i nie wszyscy czeczeńcy są mordercami i terorystami. Są różne grupy ojowników" czeczeńskich złożone z różnych ludzi, którzy podłączają się do nurtów politycznych i niepodległościowych aby załatwić swoje sprawy lub wybić się na arenie głośnych wydarzeń. Wczoraj w relacjach telewizyjnych podawano, że wśród terorystów są rosjanie, co potwierdza niekoniecznie niepodległościowe motywy działań bandytów, którzy zajęli szkołę. Sama idea walki Czeczenów jest jak najbardziej słuszna, ale metody godzące w cele niewojskowe na pewno godne potępienia. Poza tym z zasady nie wierzę w informację podawane przez Rosję i w historii jej sił specjalnych i wywiadu wiele było przykładów różnych adużyć" łącznie z mordowaniem własnego narodu aby skierować podejrzenia na kogo innego i mieć usprawiedliwienie dla dalszej realizacji zwykle zaborczej polityki.
Napisano
Gość zarzynający dziennikarzy, porywający samoloty czy używający dzieci czy kogokolwiek jako zakładników nie jest żadnym bojownikiem czy żołnierzem. To zwykły bandyta niezależnie od motywów i ideologii jakie nim kierują. To zwykły tchórz który boi się stanąć twarzą w twarz z uzbrojonym wrogiem.
Napisano
Jak wspomniałem nie każdy Czeczen jest bojownikiem i nie każdy mordercą wielu jest bandytów, którzy tylko działają pod płaszczykiem ideologii, a wielu też ludzi, którzy po prostu chcą uwolnić się od ruskiego jarzma. Trzeba zachować dystans i nie sufladkować całego narodu bo nic na Świecie nie jest czarno-białe. Pamiętajmy co ruscy robili i robią w Czeczenii z cywilami.
Napisano
O i tu mamy przykład bezdennej głupoty.To jest tak gdy można się wypowiadać bez zalogowania .Jak będzie tak dalej to niedługo Odkrywca będzie ostro" upolityczniony.
Pozdrawiam
Napisano
Sława specnazom, smiert terroristom". To przywitanie ludzi z rosyjskich sił specjalnych doskonale oddaje moje odczucia jako żołnierza. NIC nie usprawiedliwia mordowania dzieci, tym bardziej, że w imię tzw. Wolności dla Czeczeni, ci bandyci spod znaku fundamentalizmu islamskiego niedługo będą atakować żłobki i kliniki położnicze. Uważam, że zamachy na instytucje wojskowe to jedno a mordowanie dzieci to niewybaczalne i niewytłumaczalne okrucieństwo. Mam nadzieję, że zemsta Rosjan dosięgnie winnych. I tych bezpośrednich i tych pośrednich. Niech Bóg ma w Swej opiece tych, których pomordowali w Osetii ci czeczeńscy (choć nie tylko) bandyci.
Napisano
I gdzie jest teraz piewca czeczeńskiego bohaterstwa, p.Mirosław Kuleba ps.Wilk",Borz"? Niech opisze wstrząsającą historię jak dzielni ojownicy" czeczeńscy wykonali wyrok na kilkuset iewiernych" dzieciach!!! Panie Kuleba, pana książkami o Czeczenii teraz nawet, za przeproszeniem, dupy sobie nie wytrę!!!
Napisano
Mikro a co ty do tej pory myslałes ? Że wojna w czeczeni to podhody harcerskie ? Tam jest wojna na smierc i zycie . Żadne konwencje nie obowiazują, nie ma jenców. To jest wojna totalna !

Pzdr AK77
Napisano
Ta wojna jest dość skomplikowana,ale ruscy nie mieli jakoś oporów aby mordowac dzieci i starców w Groznym.
Po za tym nie mają oporów by torturowac więźniów i traktowac w nieludzki sposób. Nie napisze zwięrzęcy, bo nawet zwierzęta tak sie nie zachowują jak wojska omonu.
Nie bronię Czeczenów, bo to co stało sie dzisiaj wykracza już poza wszelkie granice. Ale żeby ich zrozumieć trzeba poznac kulturę islamu.I nalezy pamiętać,że ciągle są jak Polska kiedyś pod zaborem.
Napisano
Szacunku dla Rusków nigdy wielkiego nie miałem ale teraz mam nadzieję że Putin wyśle tam z milion żołnierzy i każdego dorosłego islamistę z bronią w ręku pośle do ich pierdolonego Allacha.
Zdaje się już Nostradamus przewidywał że to właśnie ruskie uspokoją" tę religię.
Napisano
wiciu_r to o czym piszesz, ruscy juz próbowali zrobic w XIXw. i kilka lat temu i w 60% im się udało, dlatego Czeczeni teraz się mszczą.
Jakie jest wojsko rosyjskie każdy wie.To już nie wojna a ludobójstwo.
A ta wojna sięga już XIX wieku:
1837-1867 r. Wojna rosyjsko-kaukaska. W czasie pierwszej wojny narodowowyzwoleńczej górale północnego Kaukazu z carską Rosją, ludność Czeczenii zmalała z 1,5 miliona do 116 tysięcy. I nikt chyba nie powie,że zabito wtedy tylko żołnierzy.
Napisano
Aktualna sytuacja w Czeczeni jest zupełnie inna niż w okresie wybuchu pierszych walk, teraz dominuje tam fundamentalizm islamski. Jednak winę za to ponosi tylko i wyłącznie świat zachodni. Wszyscy woleli milczeć jak mordowano całe wsie, w końcu to tylko wenętrzny problem Rosji". Jedynymi którzy pomogli Czeczenom byli muzułmanie, więc przejęli oni automatycznie kontrolę nad Czeczenią.
USA stworzyło mudżachedinów w Afganistanie, łącznie z Osamą. Zaś bierna postwa zachodu wciągnęła Kaukaz w orbitę readykalnego islamu. Z resztą łatwo było wykazać dwulicowość postępowania - w Iraku walka w imię demokracji, w Czeczenii- można wymordować naród i nikt nic nie powie.
Brania zakładników w postaci dzieci nie popieram, ale i tak Czeczeni są już skazani na zagładę więc jest im wszystko jedno.
Napisano
wiciu_r - a dlaczego chcesz zabijać tylko dorosłych? Dzieci urosną i będą się mścić za rodziców, kobiety będą rodziż żołnierzy, może lepiej zabić wszystkich, jak sądzisz?
Napisano
Oj ludzie ludzie jak sie was poslucha to ze wstydu mozna sie schowac pod luzko. Czeczency ODCIELI sie od tego ataku. Cala sprawa mocno smierdzi. Czemu tak blisko szkoly stali gapie? Moze poto zeby scena odbicia byla bardziej dramatyczna? Zeby opinia publiczna tak jak niektorzy z was krzyczeli zabic czeczenow tych ydlakow". Jeszcze niech ktos mi powie ze na zachodzie rozlicza moralnie ruskich z tej akcji. Nic takiego sie niestanie bo to jest wlasnie wielka polityka" gdzie ludzie sie nielicza. Ruskich stac" na to (co nieraz udowodnili) aby poswiecic swoich obywateli w imie wlasnych interesow.
Dokonca nigdy niedowiemy sie prawdy. Czy byli to najemnicy rosyjscy? Czy jezeli byli oplaceni przez samych Rosjan to wiedzieli komu tak naprawde sluza? Nietrudno zorganizowac komurke wywiadu udajaca organizacie terorystyczna ktora do swoich celow bedzie zatrudniac" fanatykow.
Jeszcze jedno dzis polska telewizja TVN24 podala ze dwoie dzienikarzy probowalo dostac sie na miejsce i wykonac nizalerzny reportaz. Niewiem czy niebyli to akorat polacy bo mieli polskie nazwiska. Niestety kobieta zostala otruta w ruskim samolocie i teraz walczy o zycie w szpitalu a jej kolego sprowokowany zaczepka milicji siedzi w areszcie za chuliganskie wybryki"
Napisano
Mam podobne obawy i domysły jak michalczewski". Posłużę sie cytatem Lermontowa, ruskiego pisarza który przytoczył mi niedawno w rozmowie poznany przypadkowo uczeń Moskiewskiej Szkoły Kadetów - Rosji umysłem nie zrozumiesz".
Napisano
Kolego Michalczewski, troche to zalatuje Archiwum X". Zalecałbym mniej TV. Nawet Rosjanie nie odważyliby się na tak okrutna zbrodnię. Ps. Zmuszony jestem zgodzic sie z wiciem_r. Sława Specnazom, smiert terroristom!"
Napisano
Michalczewski masz 100% racji. To prawdopodobne,ale prawdy i tak sie nie dowiemy.
Druga sprawa to to,że media też pokazują to co będzie bardziej oglądalne,a rzadko sie zdarza,żeby było to obiektywne.Długo o Czeczeni nie będa teraz mówić bo podobno jest to temat mało juz medialny.
Podobnie jak Arabia Saudyjska,która jest chyba najbardziej nietolerancyjnym krajem na świecie,w którym na autostradzie są znaki: Tylko dla wyznawców Allaha",a obok zwykła droga nienajlepszej jakości dla innych.Cisza panuje w takich sprawach,czy to Czeczenia czy inny kraj bo odpowiednie państwa łożą pieniądze na to aby o tym nie mówić.
Jednym słowem polityka i poświęcanie życia innych w swoich celach.Można jeszcze dużo wymieniac ale to inna historia.
A Rosji ta sytuacja była potrzebna,żeby zyskać poparcie świata.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie