YoWheris Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Napisano 25 Sierpień 2004 Piszcie o waszych znaleziskach wykopanych podczas tegoroczych wakacji. Piszczałki rozgrzane a wory pełne łupów? Co w tych worach?Pola, lasy, łąki, chaty, wszelkie znaleziska naszej braci. Pozdrowienia dla wszystkich poszukiwaczy skarbów.YoWheris
bjar_1 Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 Sporo tego było - prześledź dwa wątki o Ruskim Brodzie ,wątek Stare domy" i nasza stronkę a zobaczysz co wyszło :)
Piorek Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 Wakacje, a co to jest;) Sie ukopalo troche ale sezon tak naprawde sie zaczyna, koniec z komarami i upalem:)PozdrawiamPiorek
YoWheris Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Napisano 25 Sierpień 2004 Czytałem Bjar_1 czytałem, jestem na bieżąco, ale jak sam wiesz twój tytuł brzmi Ruski Bród ..." a tu mogą się wypowiedzieć wszyscy.Fanty miałeś naprawdę ekscytujące ale są jeszcze iine miejscówki. Czekamy więc na znaleziska z tych innych.
Gość Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 No cześć,uważam iz bedzie to niezły temacik,i na dobry początek,sam pochwale sie kilkoma znaleziskami-kilkadziesiąt monetek(różne),kilka odznaczeń,kilka klamerek,sporo łusek,3 bagneciki,sztylecik HJ(ale bardzo słaby!),ruski hałm,troszke cześci od kordzików i wiele,wiele innej drobnicy.Kopie na terenach zachodnich polski,niestety fotek Wam nie podeśle bo niemam aparatu ani skanera!Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do rozkrecenia tematu!w.
YoWheris Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Napisano 25 Sierpień 2004 Do w:Witam, pochodzę także z terenów zachodnich Polski dokładniej z wielkopolski. Napisz na maila. czekam.Pozdrowienia.
Gość Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 witam,podaj mi swojego meila to wieczorkiem napisze do Ciebie!
YoWheris Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Napisano 26 Sierpień 2004 POdaję: sylvek01@interia.pl wystarczy kliknąć na login: YoWheris.Czekam na odpowiedź.
YoWheris Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Napisano 26 Sierpień 2004 No, ludzie czyżbyście nie wykorzystali wolnego czasu podczas wakacji? Piszcie.
Gość Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Trochę saperek (nawet zachowały się sygnatury), bączek Austria z czapki, łuski, tzw. latarnię", jakaś niezidentyfikowaną bliżej iglicę, kawałek lufy (15 cm) z celownikiem, guziki niemieckie różne, węgierskie, nieśmiertelniki w różnych stanach, czyste, trochę narzędzi, plomby z puszek amun, jakiś ścisk mosiężny. I to chyba wszystkie lepsze fanty.Pozdrawiam
U96 Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Spoooro porcelany, butelek, miedzioryt,monety,bagnety(98/5,84/98x2,Mosin91/30,Carcano1891Carbine),helmy M35,M40manierki,menachy,puchy z maskami, niezbedniki,wszelkiej masci magazynki i tasmy, luchy, czesci do pojazdow itp.Skromnie ale to dopiero 1/2 sezonu.Powodzenia :-}z szacunkiem vonjeroth.
Jadzia Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Witam,polski guzik wz 19, plomba z puszki po amo, pół polskiego orzełka, troche kul muszkietowych, mnóstwo łusek mosin, trochę łusek manlicher i mauser oraz łusek PTRD, jakies drobiazgi, cybowy guzik od bielizny, jak cos jeszcze sobie przypomne to napisze. Poza tym wakacje to jeszcze prawie miesiąc mam:)pzdrJadzia
(ORMO) Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Witam, też z Wielkopolski ziemie u nas co raz to uboższe, ale idzie coś jeszcze wyrwać. Moje wakacyjne znaleziska to klamra DRK i jedna LW pozatym 6 wronek LW w tym dużo potopionych i wieńće podobmie lecz najciekawsza jest odznaka flak.. ta z orłem LW mośondz wszystko z baraków LW 30 km od Poznańa, poza tyn mnustwo drobnicy guziki mewki troche monet.Pzdr
general1006 Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 witam gapa NSDAP,bączek NSDAP,odznaka DRK,sygnet Totenkopf, łuski od mausera,3łódki od mausera,zapalnik od 88-ki,kilka monetek.Jak narazie to tylko to ale sezon jeszcze się nie skończył.Więc szukajmy dalej.pozdr
general1006 Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 czemu nie ale i tak wiekszość pewnie jest na forum identyfikacja.
Sniper 1939 Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Carski Mosin, Bagnety-Radom, Liść, Mosin IWŚ, puszki na maski, manierki, części do MG42, podkowy :), łuski, guziki- polskie, wh, pruskie, magazynki-rkm browning, Wolter, i takie tam...
YoWheris Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Napisano 26 Sierpień 2004 proponuję podawać jeszcze województwa w których znaleziono poszczególne przedmioty.Będziemy wiedzieli które z województw jest najbogatsze w skarby przeszłości".
pni Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Woj. Mazowieckie. Znalazłem 5 blaszek carskich 6 wstęg za zasługi w tym 3 małle 15 guzików carskie pruskie itp, 2 krzyżyki, luski 2 bączki w tym 1 oficerski (carskie), XIX pieczęć carską, manierke niemiecką i coś tam jeszcze ale już nie pamiętam.
MieszkoT Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Kości ludzkie znalazłem, pierwszy raz, dziwne uczucie takie jakieś zmieszanie, nie polecam
Gość Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Ostatnie wakacje to ja mialem cwierc wieku temu. Niestety. Pochwale sie jednak:pikelbauba pruska sztuk dwie, na szczescie bez wlascicieli.szabla pruska w calkiem niezlym staniecos co kiedys bylo naganem chybakrzyz zelazny sztuk pareplus kupa drobiazgowPierwszy raz kopie na stanowiskach z I wojny swiatowej.Powodzenia.Moskwa
1AIR1 Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 WitamZdjęcie może jest nie tyle wakacyjne co urlopowe.Wróciłem z wakacji ale jestem jeszcze na urlopie.Z dzisiejszego dnia.....okolice Słupna pod Warszawą.Pzdr.
1AIR1 Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Wiem że to nie post o konserwacji ale korzystam z okazji iproszę fachowców o ewentualną radę...podajcie sposób jak ten EK uratować..Pozdrawiam
Maciej G Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 Cześć! Trafiłem również parę takich i jeden I klasy. Zobacz mój post w dziale konserwacja - EK I do konserwacji" ...czy jakos tak . Jeden z moich wyglądał na poczatku tak ...
Maciej G Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 Ten Twój wygląda nawet na lepszy stan , ale na uratowanie środka to bym nie liczył . Swoja drogą jak byś cos wiedział o środkach" do kupienia to daj mi cynk .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.