Skocz do zawartości

Okolice Konina, Koła, Kłodawy - czy coś tam w ziemi zalega.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 416
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Rastgold. Ty twierdzisz, że most jest przeszkodą, a ja że nie jest. Wyciągniemy wrak to uwierzysz? Mam taką cichą nadzieję.
Co do wyciągania to wiesz czym będziemy wyciągać? Nie, to może nie będziesz zabierał w tej kwestii głosu. Jeśli słowa jednego zo organizatorów tego przedsięwzięcia uważasz za głupstwa to przykro mi. Zwyczajnie nie wiesz chyba co piszesz. Ale cóż trudno, bywa.
Pozdr. wars98
Napisano
wars98 niech Tobie będzie Zycze CI sukcesu ale z tego co się orientuje a raczej orientowałem z 8 lat temu to sprawa jest trudna i tu wyjaśniam dlaczego konstrukcja mostu oparta jest częściowo na pojezdzie ,co prawda były koncepcje podniesienia mostu lub podtrzymania go dzwigiem kolejowym ,ale nikt nie idzie na to żeby wstrzymać ruch kolejowy na tej waznej trasie a tymbardziej placić za wyłączenie z ruchu pociągów na tym odcinku.Sumując koszta kosmiczne i technicznie bardzo ryzykowne przedsięwziencie,CHYBA ZE MÓWIMY o innym pojeżdzie RAST
Napisano
Rast. Bajki opowiadzasz tyle Ci powiem. StuG leży wolny i swobodny! Nikt nie będzie zatrzymywał pociągów. Masz złe informacje. Na przyszłość więc wstrzymaj się z podobnymi komentarzami.
Napisano
31 grudnia bieżącego roku podsumujemy dokonania tej jakże burzliwej historii Stuga. Jak mawiają nasi sąsiedzi
pożywiom, uwidim". Na razie cała ekipa jest mocna w słowach, zobaczymy ich czyny.
Napisano
rast mowicie o roznych pojazdach
bo wszem wiadomo ze sa 2
wars dlatego ze sam w ten sposób nakterecasz te spirale
co do mostu zobaczymy
czyli twierdzisz ze jak rozlozysz papier na nie nosnym gruncie to dasz rade wyciagnac
dobra daje spokój

rastgold szkoda ze niedałes maila do siebie pogadalibysmy powaznie
Napisano
Yoony. Oczym Ty mówisz? Wszem wiadomo, że są 2? Tam jest jeden. Może gdzieś dalej masz jeszcze jednego, ale nie tu. Most. Dajcie sobie spokój z tym mostem. Uczepiliście się go jak pijany płota. Most i most... O jeden most za daleko. :)
(...) jak rozłożysz papier na nie nośnym gruncie to dasz rade wyciągnąć". Nie zrozumieliśmy się chyba. Ja mówiłem o pozwoleniu na wydobycie, a ty o nośności gruntu. Jeśli o to chodzi to mamy pomysł jak sobie z tym poradzić. Zobaczysz.
Napisano
Witajcie .
Na spokojnie .
Kolej nie widzi problemu bo pojazd leży w osi rzeki nie bezpośrednio pod mostem.
Zapewniono odpowiedni sprzęt(WZT3)i ekipę z długoletnim doświadczeniem.
Zostały tylko do wykonania konsultacje terenowe. Poszczególne zgody zostały wydane.
Pozdrawiam .
Oksio
Ps. Odpowiem na maile jak by były jakieś pytania.
Jeśli macie coś w okolicy do sprawdzenia to się polecam.
Z zaznaczeniem że wykonam to pod okiem inspektora z WKZ-u.
Napisano
Dobra, Dobra. Jeśli coś pisze to nie jako znawca, bo jeszcze żadnego pojazdu rękoma nie wyrwałem z błota. Poprostu szum i podniecenie a potem jak zwykle efektów mało i o to chodzi. Ale trzymam kciuki, za powodzenie akcji. Jeśli bądzie znany konkretny termin to dzień wcześniej dajcie znać, inni też chcą zobaczyć,fotkę machnąć. Na pilickich bywałem chętnie bym zobaczył, bo niedaleko. Ps. A jaki był finał Rusocina ktoś wie? Jednak fałszywy alarm?
Napisano
jak dzieci ......
po prostu kraina Panów Samochodzików, wyspy skarbów, złych niemców, dobrych polaków, bojowników o praworządność, strażników skarbów a i tak wszystkie papiery można sobie w dupsko wsadzić jak nie zna się przysłowia :

KTO NIE MA MIEDZI NIECH NA DUPIE SIEDZI"

aaaaaaa...... i jeszcze jedno:

tak patrzę na ilości postów i sobie myślę że :

prawwnik który ma strasznie dużo wolnego czasu na klepanie postów non stop na wszystkich forach jakie tylko są to musi być taki prawnik któremu albo się bardzo powiodło w życiu i teraz już może mieć baaaardzo dużo wolnego czasu, albo jest bardzo kiepściutki i z braku laku zajął się kitem. nie wiem, nie znam, więc nie podejmuję się wybierać która opcja jest słuszna .

Powodzenia Tiaret
Napisano
Tiaret. Ciekaw jestem, i to bardzo, czy po akcji, Ty i Tobie podobni będziecie mieli odwagę cywilną mnie przeprosić?
Napisano
rastgold - ja już postów warsa po prostu nie czytam, bo to się mija z celem. Nawet rozrywka z tego żadna.

Panowie gadacie o dwóch różnych pojazdach w tym samy rejonie.
A teraz najlepsze - majowy rekonesans pozwolil nam stwierdzić, że w tej samej okolicy leży sobie ... trzeci kociak. I tyle o tym na razie. Ja wyjedzie z dołka, to sie powie, nie wcześniej.
Napisano
Akagi. Wiemy już, że rozmawiamy o dwóch różnych wrakach. Wiemy też, że jesteś całkowicie niewiarygodny (vide: informowanie, że rzekomo mamy wydobywać wrak na początku maja).
A tak na marginesie to pamiętaj, że na poszukiwania i wydobycie potrzeba zgody konserwatora, no i trzeba mieć muzeum. :]
Tak więc, jeśli kociak będzie, to będzie o nim wiadomo. :]]
No chyba, że to inny kociak" ;)
Napisano
Warsiu na kiedy planujecie targanie złoma?Podaj przypuszczalny termin.A co do niedowiarków to zamiast pluc jadem już teraz może by tak poczeka az Wars i Sp-ka (a moze und Soon)podłaczą liny i szarpną i dopiero wtedy w razie niepowodzenia (czego osobiście nie zycze)napisac : A nie mówiłem?"
Pozdrawiam
Napisano
Akagi twój brak rzetelności( w tej konkretnej sprawie) jest porażający jak będziesz miał coś do powiedzenia i będzie to informacja Prawdziwa.
To chęcią ją przeczytam . Wojskowi też się ubawili jak czytali twoja wiadomość o akcji.
Pozdrawiam i to serdecznie .
Oksio
ps. jak wyjedzie z dołka to się powie" (Stany czy Niemcy ) :-)
To oczywiście żart :-)
  • 1 month later...
Napisano
Przykro mi Yoony, ale nie będzie żadnego przekładania. Terminy wyznaczone przez konserwatora zabytków, PKP i inne podmioty są takie a nie inne. Poza tym inne zabytkowe obiekty czekają na wydobycie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie