Skocz do zawartości

Okolice Konina, Koła, Kłodawy - czy coś tam w ziemi zalega.

Rekomendowane odpowiedzi

Okey. Może przewrażliwiony już jestem... :]
Dam znać kiedy wydobycie!
Mój Boże pół Polski się zjedzie!!! :)
Trza będzie co najmniej z dywizję wyprowadzić w pole dla zabezpiecznia miejsca akcji. ;)
Naprzód poszukiwania, teraz wydobycie, a renowacja to jeszcze inna para kaloszy...
Pozdrawiam
wars98

• Odpowiedzi 416
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Tak yoony, wars był pierwszym, który podjął temat. Zdecydowana większość woli porozmawiać, ponaśmiewać się z kogoś, oczernić, ewentualnie porobić sobie fotki. Natomiast gdy trzeba działać tzn. zorganizować poważną ekipę, sprzęt do poszukiwań,pisać pisma do urzędów to nagle okazuje się, że zostałeś sam.
Taka to już nasza polska tradycja, że 99% z nas charakteryzuje się słomianym zapałem. Ale dobrze, że pozostaje ten 1% na który zawsze można liczyć.

już lepiej poczekać na tego stuga ...jak zobaczyć podrabianą II ;]
Bez urazy , ale nie krytykujmy Panów którzy się tym zajęli , bo i za co ?? za szczere chęci ?? ;/ głupota ...
Oby takich ludzi było jak najwięcej ...
Panowie życzę udanej akcji ...orza jeszcze wielu wielu innych takich fantów" ;]
Pzdr.

Pracujemy nad tym, aby obok relacji (migawek) w TV i innych mediach, zrobić z tej i innych akcji poszukiwawczych i wydobywczych ciekawy materiał. Co z tego wyjdzie to się jeszcze obaczy, ale szanse są. Staramy się. Za wszelkie dobre słowa dziękujemy. Jak pisałem już nie jest to proste, ale postaramy się zwięczyć dzieło sukcesem, a tym samym nie zawieść pokładanych w nas nadziei.
Pozdrawiam
wars98

Warsiu nie wiem czy zauwazyłeś ale ten watek coraz bardziej przypomina (przynajmniej mi) temat z wydobyciem Forda z Wisły.Tylko ze teraz Ty jesteś tym złym.Może to i dobrze?Ale daj Ci Boze jak najlepiej Wywlecz faszystowskiego złoma w pełni legalnie moze to przetrze szlaki dla innych którzy zdecydują się pójśc w Twoje ślady?
Pozdrawiam

Jacek1991, zdjęcia istnieją ale tak jak napisał wars na razie są przeznaczone tylko dla wąskiego grona osób zaangażowanych w tą sprawę. Istnieje też materiał filmowy z wizji lokalnej i namierzania pojazdu. Jeżeli dojdzie do wydobycia wszystko zostanie sfilmowane, zmontowane i możesz spać spokojnie. Płyta jest twoja. A o wydobyciu damy znać, więc jeśli chcesz być gdzieś w pobliżu to poprostu śledż ten wątek.
Pozdrawiam.

jakie goraco
jaki szeryf
wy naprawde czytac nie umiecie i pamiec słaba macie
Grubas pitoli jak niezdrowy zamiast strone do gory przewinac
i przestancie sie tak slinic bo juz jeden jest w skazrzysku wiec sensacji nie bedzie
a wszyscy z branzy i tak wiedza gdzie i co jest natomiast czekaja na dzialania bo gadac to kazdy moze i potrafi

a wogle to ktos widzial na oczy pana Warsa ?

Widze, że tu niektórym troche w głowach się poprzewracało. Panowie ..... (nie bede wymianiał z nicku) widze że troche wam do poziomu kultulranego (mojego napewno) oraz grubasa" bo znam go osobiście i warsa" brakuje. Moi drodzy nie zniżajcie się do ich poziomu, bo szkoda czasu i nerwów.

Zwykle polemizuje z panem mial, a teraz się muszę zgodzić. I nie o poziom tu idzie, a faktyczne umiejętności.
Ciekawym także, jesli owe znalezisko ma wyjechać" to leży jakies 60 lat w błocie,
a poza tym czy znajdzie sie odważny, który pozwoli na naruszenie obszaru nasypu kolejowego.
Chyba że mówimy o innym Stugu.

pozdrawiam

Witam!
Pragnę oświadczyć, że jak na razie wszystko idzie z planem.
Przyjmuję do wiadomości, że nie którzy nie wierzą w legalne wydobycie wraku, tak jak nie wierzyli wcześniej w możliwość zorganizowania legalnych poszukiwań.
W polemikę na tak żenującym poziomie nie zmierzam się wdawać.
O terminie wydobycia poinformujemy w stosownym czasie.
Koniec.
Pozdrawiam
wars98

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie