Guest Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 Niestety znalazł sie kolejny fachman, który podaje sie za wybitnego znace fortyfikacji. Zamiast ptzywracac do stanu pierwodtego, tylko dewastuje. Przemówice temu człowiekowi do rozumu.Zdjęcia z wyczynami:http://mesiu19.republika.pl/mru/wyprawa.htm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stedke Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 co za kurwa debil...co za malowanie czym on to malowal farba w spray-u??jestem ciekawy czy to przypadkiem nie czlowiek od bigosa....ale watpie...pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 To nie człowiek od Bigosa, tam nikt by sobie na takie cos nie pozwolił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stedke Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 tak myslalem...ale w zielonogorskim TPF juz sie rozni zdarzali...pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 heh to ten gostek malował co na tych zdjeciach jest i prowadzi tą stronke z tymi zdjecia, tylko sie przechwala jaki znawca a tu taka plama.Szkoda gadać, poprostu serce sie kraja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stedke Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 mozesz dac linka do jego glownej strony?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 http://mesiu19.republika.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 Obiekt został oczyszczony i pomalowany, a nie zniszczony...Samo malowanie ściany tylnej faktycznie jest koszmarne: pozbawione podstaw historycznych, sugeruje brak wiedzy Autora o tym co robi i wskazuje na kompletnie niedojrzałe podejście do sprawy (można zauważyć fascynację kamuflażami armii USA).Jednak ów brak wiedzy jest jedynie pozorny!!!!!Autor na swojej stronie zamieszcza fragmenty książki Wał Pomorski (Miniewicz, Perzyk), wobec czego zna zamieszczone tam informacje o farbomaskowaniu schronów fortyfikacji niemieckiej i jego zasadach (z pewnością zna też z autopsji zachowane malowanie innych niemieckich schronów). Ponieważ jednak postąpił tak jak widać, można jedynie wyrazić żal, że tak aktywny i pracowity człowiek nawet nie spróbował zbliżyć się do prawdy historycznej.Sama zaś argumentacja, iż Autor „pracuje dla samej idei” i że „nie zależy mu na biernym odtwarzaniu maskowania” jest infantylna.To tak jakby rekonstruując piramidę, „dla idei i „biernie” odtworzyć sześcian... Ponieważ każdemu zdarza się błądzić, może z czasem przemaluje ten schron jak trzeba?Nic nie trwa wiecznie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stedke Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 panowie wlasnie wrocilem z tego obiektu...szkoda ze cyfrowka mi padla tz baterie...to wyglada jeszcze gorzej jak na fotkach:((wstyd...ale obiekt odkopany bardzo ladnie.ale ta farba...ja pierdole;(((((( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bocian Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 stedke plizz.. mniej soczystego miesa w opisach.. jak to bedzie wszystko wygladalo wykropkowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 malowanie faktycznie kaszaniarskie. ale zdjęcia ma doskonałe.pozdrawiam wszystkich Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUBERTUS 1656 Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 Odkopywanie schronów to fajna zabawa,wiem to z autopsji ale co mu do łba strzeliło żeby pomalować schron.Ciekaw jestem czy następne obiekty będą w różowe moro?Najlepiej o intencjach autora świadczy wypowiedź iż prace będą trwały bez względu na opinie,tzn że trzeba będzie odstrzelić malarzy aby przestali wzorki rysować?Pamiętacie kto sławny zaczynał jako malarz i co z tego wyszło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stedke Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 HUBERTUS NAPISAL..Pamiętacie kto sławny zaczynał jako malarz i co z tego wyszło?" HIHIHIH;)dobre;)ale ten koles chyba nie ma takich zapedow na dyktatora;)no chyba ze jest z rodziny A.Leppera Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 he, he. Wygląda jakby namalował ścianę razwem z siatką maskującą. Tylko że w trochę w ostrzejszych kolorach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 Ale ten Robert M. to coś ma nie tak z garem. Jak mozna tak pomalować obiekt, dosłownie - szkoda ze nie pomalował go na różowo". Nikt by sie nie czepiał :)Ale takie maskowanie???Żygać sie chce na sam widok, to musi być przemalowane.Chyba pojade to zobaczyć, az tak strasznie daleko nie mam.Oj głowa mnie juz boli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gambit Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 To przemalujcie tak jak powinno być w rzeczywistości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monti Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 Co do malowania,to mogło by byc inne.Ale fakt jest faktem,że wziął sie za to i nie będzie niszczało :)pozdrMonti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 No no to jest masakra, jak by sie za to nie brał to i tak by nie niszczało, wiem że tam powstaje jakiś skansen więc to z czym sie wcioł R.M. to tylko narobił syfu zieloogorskiej grupie TPF i dodatkowej roboty. Ciekawe co oni na to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stedke Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 zaraz wsiadam w samochod,naladowalem baterie do aparatu.i porobie fotki...zobaczycie jak pieknie" wyglada ten obiekt z bliska....pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 Nie przesadzajcie tak z tym że nie wiadomo jak go zniszył, bez przesady !!!!! elewacje można przemalowac na jednolity zielony i będzie dobrze. Fakt że troche lipnie to wygląda ale jak by nie patrzeć zrobił też inne sprawy dla tego obiektu. Wy widzicie tylko złe a nie widzicie tego co zrobił dobrze. Odkopał, oczyścił teren, w środku też zabiezpieczył i wszystko z własnej kieszeni !!!!! Mnie też jak wielu osobą nie podoba sie to maskowanie, poprostu wygląda smiesznie ale to jest rzecz którą da sie naprawić i będzie po krzyku. Nie ma co robić hałasu. A co sie tyczy TPFu to dlaczego narobił im roboty ??? A co to ich schrony ?? Niby mają pod opieką ??a gówno robią, skłądki idą na inne pierdoły a nie na to na co powinno iśc ( wiem od byłych członków ) zajeli sie jednym obiektem 708 i wielki krzyk, a te napisy co zrobili to faktycznie tez mogli sie lepiej postarać bo czcionka w porównaniu z oryginałem jest też inna i nikt krzyku nie robi ???? czemu ???. Pozdrawiam wszystkich bunkrowców jak i nie bunkrowców, forumowiczów i innych ludzi lubiących fortyfikacje i troszkę więcej wyrozumiałości :) BDB - Jaras_lodzps nie moglem sie zalogować bo zapomniałem hasła ale to pisałem ja :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stedke Posted July 24, 2004 Share Posted July 24, 2004 Jaras_lodz co do tych skladek calkowicie sie z toba zgadzam.sam bylem przez dluzszy czas w tpf zielona gora.nie chce tu nikogo krytykowac.ale co do malowania to bylem tam nawet wczoaj i to jest tragedia watpie aby dalo sie ta farbe tak latwo zakryc...szczerze mowiac TPF zielona gora to jedna wielka parodia.pozdrawiam oczywiscie jezeli kogos urazilem to przepraszam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 No i juz po ludku-sprejowcy, własnie dobrał mu sie do dupy konserwator zabytków./Niezły dym, a facet uznawał sie za wybitnego znwce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stedke Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 nalezalo mu sie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 A mozna poprosic szczególy tego dobrania sie do d....y przez konserwatora ???? dziwne ze za pomalowanie bunkra gosc ma sie z pyszna , a za ciecie rownie zabytkowej kopuły w biały dzien (vide Złomiarze na Suwalszczyznie) nic sie tnaceniu niedobrego nie dzieje .. czyzby w Suwalskiem instytucja konserwatora nie istniala ??????? Argo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 Ten obiekt miał wchodzić w skaład skanseny fortyfikacyjnego i miały się zacząć na min prace, jest to obiekt w którym znakomicie były zachowane unikalne napisy. A ten ludek chciał pokazać jaki jest mocny i pokazał. Zaczoł malować strop który jest skorodowany, pomalował po rdzy, także pomalował po rdzy gniazda w które monowane były rury od pieca.Na szczęscie nie ruszał strzelnic gdzie znakomicie zachowała się jeszcze farba.Rozbił scianke ceglaną w luku ewakuacujnym przez co teraz przy kazdym deszczu, napływa do wnętrza sporo błota.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.