bjar_1 Posted July 19, 2004 Author Share Posted July 19, 2004 Panowie ,co z wami jest? Dlaczego to Forum robi się coraz bardziej nudne i zamulające? Od kilku tygodni ,a może miesięcy (?) obserwuję jak gdyby niechęć do pisania. Stara gwardia" ,która kiedyś poruszała ciekawe tematy i żywo dyskutowała teraz albo nic nie pisze ,albo wdaje się w chore dyskusje z podpuszczaczami"... nowi natomiast coraz częściej rzucają ozrywkowe" tematy...Mało jest wątków ciekawych i takich z których można się dowiedziec czegoś nowego - kiedyś było ich co nie miara.Czy ktoś oprócz mnie ma podobne wrażenie ,czy tylko ja marudzę i oczekuje nie wiadomo czego? Proszę o odpowiedź!pozdrawiam wszystkich!P.S. I nie mówcie ,że sa wakacje i wszyscy siedzą w terenie" i nie mają czasu na pisanie! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel79 Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 Masz biar racje, ja też to zaobserwowałem.pozdrRomel Link to comment Share on other sites More sharing options...
rorvik Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 FaktWczoraj po prawie 3 tygodniowej przerwie nadrabiałem zaległości przez ok 1,5h. Dawniej tyle przyswajałem dwudniowe posty:(. Coraz więcej kłótni o bliżej nieokreślone ideały a merytorycznie coraz cieniej.rorvik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gambit Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 Z życiem na forum pewnie jak z pożyciem seksualnym - czasem kwitnie, czasem jest kryzys... Wakacje poza tym są, ludzie powyjeżdżali, więcej czasu w terenie przebywają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jadzia Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 To fakt:( coś się niedobrego dzieje. Rozrywkowych tematów coraz więcej, konkretów mało, ludzie sie troche chyba powypalali...moze jednak cos sie jeszcze ruszy - oby...pozdrawiam wszystkich forumowiczowjadzia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 a nie sadzicie, ze powodem moze byc sezon urlopowy?Wiekszosc zyje wykopkami (...dla mnie jeszcze tydzien i urlop z piszczala :)))Zima inna sprawa czlowiek bardziej teoretyzuje ze wzgledowczysto techniczno-klimatycznych ->cos dla duchaTeraz cialo i kopanie :)...a ja wlasnie wczoraj kupilem sobie sluchawki pod piszczalke i nie wiem czy dobre: 20 omow, 40mWpozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted July 19, 2004 Author Share Posted July 19, 2004 Czyli co? Jest dobrze? To wszystko z powodu wakacji? :)Dobra ,miejmy nadzieję że wszystko wróci do normy i będzie tak jak dawniej. Ale z tego co widzę ,to nie jestem odosobniony w moich rozważaniach na temat obecnego poziomu Forum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
muslim Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 Bjar miejmy nadzije że będzie lepiej, ale to się zaczeło przed wakacjami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadee Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 A jakby tak wykasować wszystkie posty na forum i zacząć od początku ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiler Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Zgadzam sie z Toba bjar. Ten trend zaczal sie juz grubo przed wakacjami. Rzeczywiscie jakosc i ciekawosc tematow znacznie sie obnizyla. Widze duzo gownarzerii, ktora tworzy tematy dla podpuchy. Wtedy wystarczy, ze jeden odpowie i wszystko toczy sie lawinowo, bo wiekszosc wchodzi i popiera przedmowce. Bez sensu. Poza tym jest sporo bicia piany, bez dowodow czy konkretnego uzasadnienia. Wczesniej bylo sporo pieknych tematow np. Bronmy polskiego wrzesnia. Uwazam, ze jeden z lepszych na forum. Kolejna rzecz strasznie denrwujaca, to zmiana tematu w okreslonym poscie lub robienie jaj z kogos kto zada konkretne pytanie i oczekuje odpowiedzi np. post o wronie". Konczac prosze, zakladajcie ciekawe posty i KONKRETNIE na nie odpowiadajcie. Pozdrawiam!PS. Dobrze bjar, ze poruszyles te kwestie, bo sam juz to mialem robic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted July 20, 2004 Author Share Posted July 20, 2004 Tak więc miejmy nadzieję ,że to się skończy i Forum będzie kipało od ciekawych tematów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.Abt. Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Do mnie pijesz z tą wroną, Kiler? Może czas sięgnąć po jakieś ziółka skoro tak cię wszystko denerwuje. Wydaje mi się, że są jednak granice oczywistych pytań, a to było na szczycie listy. Niedługo to dziecko - poszukiwacz wron będzie pytał o datę wybuchu 2. wojny lub żeby mu dostarczyć obrazki niemieckich hełmów - bo nie wie jak wyglądały. Będziesz miał okazję się wykazać, Kiler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monsun Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Witam,Bjar_1 cieszę się, że poruszyłeś ten wątek. Ostatnio również zastanawiałem się, co też takiego dzieje się ze starymi" bywalcami forum, którzy jeszcze 1 1/2 roku temu aktywnie uczestniczyli w dyskusjach (były to dyskusje na poziomie). Pamiętacie takich bywalców forum jak: Akagi" albo Hartmann" zwany także Hartem". Mieli w planie zrobić replikę TKS'a, planowali wziąć się także za 7 TP. Wie ktoś z Was może co się u nich dzieje? Jak daleko posunęli się ze swymi projektami? Na koniec jeszcze taka skromna prośba: przywróćmy temu forum pewien poziom dyskusji. Drodzy administratorzy wprowdźcie w końcu obowiązkowe logowanie. A za przewinienia karajcie rocznym przyblokowaniem. Amen.Pozdrawiam Starych Wyżeraczy"Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piorek Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Jak widac kazdy watek obowiazkowo musi zawierac jakas klotnie i szukanie dziury w calym, to smutne jest...Piorek Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted July 20, 2004 Author Share Posted July 20, 2004 Tak ,dokładnie Monsun - Stara Gwardia" się wykruszyła ,a nowi to coraz częściej o jakieś rozrywki pytają... Ale mam nadzieję ,że tak jak to niektórzy sugerują : To wszystko przez wakacje". Sam nie jestem - kilku kolegów z Forum na GG powiedziało mi dokładnie to samo - bryndza ,bryndza ,lipa itp. :) Co trzeba robić żeby było lepiej? :/bjar_1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gambit Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Wybaczcie moje ciut odmienne zdanie ale zamiast narzekać na brak ciekawych tematów moglibyście je zapoczątkować, bo ten wątek nie jest niczym innym jak to, na co narzekacie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted July 20, 2004 Author Share Posted July 20, 2004 Ano narzekamy ,narzekamy... dobra ja już nic nie mówię... mam nadzieję ,że będzie lepiej.pzdrbjar_1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonadamski Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Witam!!!Starej, starej gwardii to juz od dawna tu nie ma lub bardzo zadko sie odzywają. Na takim forum dużo można stracić a zazwyczaj mało się zyska. (Bocian nie zabijaj !!! )Pierwszym który zauważył zmiany i to opisał był Jasiek.Niestety taka jest kolei rzeczy.Z powazaniem vonadamski Link to comment Share on other sites More sharing options...
muslim Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Skoro tylu węszy po kontach to nie ma się co dziwić .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted July 20, 2004 Author Share Posted July 20, 2004 Vonadamski - też należysz do Starej Gwardii"! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonadamski Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Witam!!!Bjar - Sądzę że mogę odpowiedzieć TAK :)Z powazaniem vonadamski Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted July 20, 2004 Author Share Posted July 20, 2004 No czyli proszę pana szanownego o więcej postów ;-) rozkręcić trzeba to Forum!pozdrawiam!bjar_1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gandalf de Grey Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Salve,Byc moze stara gwardia wie juz tyle, ze rzadko kiedy rzuci sie na nowy temat.... Jest troche pasjonatow, ktorych tylko i wylacznie interesuja jakies tak waskie tematy, iz na tym forum nie ma z kim pogadac o fachowych kwestiach... (np moje carskie klamry z dzialu identyfikacji - sam malo wiem i ciagle sie pytam ale wszyscy sie juz wygadali) no ale jeszcze tak zle nie jest skoro co niektore posty ogladane sa nawet po kilkaset razy nawet jesli nikt nie odezwie sie...Wiec nozy do gory...i mozna tez czasami popatrzec na inne forum, gdzie wlasnie jakas ciekawa dyskusja wrze....wlasnie moze ktos sie pokusi i poda inne ciekawe forum?PozdrawiamGandalf de Grey Link to comment Share on other sites More sharing options...
RG42 Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Kolega VonAdamski to jeden z pierwszych userów tego forum, ja, w zasadzie, też :P ( kolego VonAdamski, potwierdzicie, rzecz jasna? :D ).Pozdrawiam Kolegów Po Fachu,RG42 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonadamski Posted July 21, 2004 Share Posted July 21, 2004 Witam!!!Jasne towarzyszu granat :)Z powazaniem vonAdamski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.