słomek von hammerstein Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 a o tym konkretnym modelu marynarki wojennej ZSRR możecie coś powiedzieć? bo jedyne jakie widziałem to kotwice miały ramiona ,,kanciate,,
Bocian Napisano 19 Listopad 2004 Napisano 19 Listopad 2004 Panowie sugeruję przenieść prywatną dyskusję i pogaduchy na priv.Działu identyfikacja nie stworzono w tym celu.
muslim Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 A to jest ten znaczek Zwiazku Atletycznego. Czy wie może ktoś gdzie on był noszony?
Gość Napisano 6 Wrzesień 2004 Napisano 6 Wrzesień 2004 Postaram się wstawić foto ale moze to potrwać.
kuligow Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 witaj brivibai !!muszę się nie zgodzić niestety iż 37 pod trójkątem - to 57,jest to 37 - data produkcji 1937 rok..ten producent miał sygnature RZM M4/57 ( o czym też pisałem wcześniej) - ale to nie dotyczy klamer dla wojska - tylko dla tych co wymagały licencji RZMpozdrawiam !!
muslim Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 A to moja najciekawsza klamra, wykonana z alpaki. Głowa skierowana w przeciwnym kierunku. Spotkałem się z opinią, że to jest jakaś pomyłka wytwórni. Czy to prawda? CZy takie klamry są popularne czy raczej rzadkie?
OnyX Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 a Kriegsmarine pudełkową ktos ma do pokazania ??:)
kuligow Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 A tak powinna wyglądać klamra oficerska SA - kolor klamry jest złoty.. - wg regulaminu mogła być noszona tylko do pasa wyjściowego.. istniał jeszcze jeden typ tej klamry - ale bardzo rzadki - jak ktoś chce moge też zamieścić zdjęciepozdrawiam !!
Boruta Napisano 15 Listopad 2004 Napisano 15 Listopad 2004 To może być jakaś landowa klamerka.pozdrawiam
Frozzer Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 fajniutka, u nas wyszla reichswera, jakas cywilna posrebzana i 2 piechotne
Mr Piter Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 witam jeszcze raz!!to ta klamra na twojej stronie o ekwipunku FRoz jest w rzeczywistosci własnoscia greku " !to dla tego nie chcesz sie wymienic :)heeheepozdrpiotrapropo trawnikow !!! samo podlewanie nie pomoze :)
kuligow Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 taka klamra ?!?!!? - jest ok..co do front heil - skanik tyłu jakiś ???
Łukan Napisano 12 Grudzień 2004 Napisano 12 Grudzień 2004 Do Tasiek ta pierwsza z przedstawionych klamer to klamra Hesji. Natomiast zaczepy na klamrze telegrafistów pruskich służyły do mocowania zaczepów bębna z kablemPozdrawiam Łukan
Pytanie
Gość
451 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.