kuligow Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 no ja jednak się poddaje :) próbowałem chociazby dopasowac GK&A do jakiegoś producenta.. ale ni cholery.. :(
Frozzer Napisano 11 Grudzień 2004 Napisano 11 Grudzień 2004 ja jestem za delikatna elektroliza, powinna lepiej wyjsc
Frozzer Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 jakby mial wrzucic wszystko to by do bozego narodzenia 2017 skanowal zdjecia :D
Gość Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 Hehehe,no problem!Przynajmniej bedzie co robić przez te 13 lat!!!!!!!!:)
kuligow Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 żyje.. :Dspoko chłopaki :D Greku - o czym tam chciałeś wiedzieć ?? o chaczykach ??ten kaczyk co skan wżuciłeś to było bodajże olc w rombie.... - Offerhof & Cie - robili też klamry i od groma innych dupereli - kaczyków.. D-rongów... guzików.. co tycko chcesz :Dja czekam na mój nowy pas HJ..kupiłem go z allegro - wszyscy mlaskali że kopia.. siedziałem cicho - bo pas był papierowy - i udało mi sie gowyrqać za 280 zł - pas i klamra w stanie mint !! :) - jak przyjdzie podżuce fotki :D
kuligow Napisano 19 Listopad 2004 Napisano 19 Listopad 2004 going.. going... gone !! to Frozzer :)mam nadzieje że będzie się podobać :)właśnie jestem po 0.7 luxusowej (jedyna polska wóda w okolicy oprócz chopina - drogi..) tak więc zdrówko :D
kuligow Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 PS to samo oLc jest na Twojej klamrze oficerskiej SS, Greku !!!!
kuligow Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 wracajac do klamer.. tak przeczytałem cały temat.. i mam dwie uwagi.. (jesli można :)- SA Wehrmannschaft (czyli coś jak obrona cyvilna SA.. lub straż wewnętrzna SA.. ) - powstało w 39 roku... ale te klamry wprowadzono dopiero w 42 roku.. produkowała je tylko jedna firma - Theodor Dicke - wyprodukowano około 30.000 sztuk - czyli bardzo rzadka klamra - wszystkie były z alu...- - klamra oficerska SA istniała - była okragła.. wprowadzono je w 1937 i było ich ciut więcej niż dwie chyba ??
2A Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 Greku, ty już wszystko wydobyłeś na tej naszej północy więc jak tu wklepywać nowinki ;)Te sygnatury pierwszowojenne zdarzają się na skórach z II-giej. Tak jest dość często także na paskach tornistrów. Bicia z 1915, oznaczenia regimentów i bicia z lat 30-tych obok siebie.Odzysk.
greku Napisano 20 Listopad 2004 Napisano 20 Listopad 2004 WITAM, BARDZO BARDZO PRZEPRASZAMY, zeczywiscie to bylo nie na miejscu :
Frozzer Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 to dawaj greku, skanuj klamry WH ze wzgledu na bicia producenta, zleci jakies 3 latka :>
greku Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 chyba znowu nie widac, bicia pod widelcem nie umiem zeskanowac, zaraz cos napisze:)
brivibai Napisano 13 Grudzień 2004 Napisano 13 Grudzień 2004 Do TaśkaTwoja klamra heska jest z 1895 r nosiła ją między innymigwardia przyboczna wielkiego hercoga /księcia/Hesji.Wcześniejsze klamry tego landu miały większą długośćPodaj mi dokładne wymiary a powiem jaki typ masz.pozdrawiam
kuligow Napisano 9 Grudzień 2004 Napisano 9 Grudzień 2004 tak jak obiecałem .. revers klamry - późny cynk.. ładna sygnaturka...
Boruta Napisano 25 Listopad 2004 Napisano 25 Listopad 2004 To ja wrzucę swoją, zakupiona niedawno, bez sygnatur.
Pytanie
Gość
451 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.