Skocz do zawartości
  • 0

co to za klamra?

Gość greku67

Pytanie

Napisano
może ktoś będzie wiedział, co to za klamra?
  • Odpowiedzi 451
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hehehe,no problem!Przynajmniej bedzie co robić przez te 13 lat!!!!!!!!:)
Napisano
żyje.. :D

spoko chłopaki :D Greku - o czym tam chciałeś wiedzieć ?? o chaczykach ??

ten kaczyk co skan wżuciłeś to było bodajże olc w rombie.... - Offerhof & Cie - robili też klamry i od groma innych dupereli - kaczyków.. D-rongów... guzików.. co tycko chcesz :D

ja czekam na mój nowy pas HJ..
kupiłem go z allegro - wszyscy mlaskali że kopia.. siedziałem cicho - bo pas był papierowy - i udało mi sie gowyrqać za 280 zł - pas i klamra w stanie mint !! :) - jak przyjdzie podżuce fotki :D
Napisano
going.. going... gone !! to Frozzer :)

mam nadzieje że będzie się podobać :)

właśnie jestem po 0.7 luxusowej (jedyna polska wóda w okolicy oprócz chopina - drogi..) tak więc zdrówko :D

Napisano
wracajac do klamer.. tak przeczytałem cały temat.. i mam dwie uwagi.. (jesli można :)
- SA Wehrmannschaft (czyli coś jak obrona cyvilna SA.. lub straż wewnętrzna SA.. ) - powstało w 39 roku... ale te klamry wprowadzono dopiero w 42 roku.. produkowała je tylko jedna firma - Theodor Dicke - wyprodukowano około 30.000 sztuk - czyli bardzo rzadka klamra - wszystkie były z alu...
- - klamra oficerska SA istniała - była okragła.. wprowadzono je w 1937 i było ich ciut więcej niż dwie chyba ??
Napisano
Greku, ty już wszystko wydobyłeś na tej naszej północy więc jak tu wklepywać nowinki ;)
Te sygnatury pierwszowojenne zdarzają się na skórach z II-giej. Tak jest dość często także na paskach tornistrów. Bicia z 1915, oznaczenia regimentów i bicia z lat 30-tych obok siebie.Odzysk.
Napisano
Do Taśka
Twoja klamra heska jest z 1895 r nosiła ją między innymi
gwardia przyboczna wielkiego hercoga /księcia/Hesji.
Wcześniejsze klamry tego landu miały większą długość
Podaj mi dokładne wymiary a powiem jaki typ masz.pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie