Wczoraj wykopałem, taka oto nieprzyjemną rozrywkę (oczywiście zeraz ostrożnie powędrowała z powrotem do matki ziemi). Pierwszy raz wygrzebałem granat tego typu (położony na standardowej saperce WP), i nie wiem z czego był wystrzeliwany. Kilkadziesięt metrów dalej były pozycje polskie, więc może coś z września?, ale niestety cofało się tędy ss i gonili ruscy, więc mam problem. Może którys z kolegów orientuje sie co to za typ i z jakiego granatnika był wystrzeliwany. Darz dół Grzech
Pytanie
majstergrzech
Wczoraj wykopałem, taka oto nieprzyjemną rozrywkę (oczywiście zeraz ostrożnie powędrowała z powrotem do matki ziemi). Pierwszy raz wygrzebałem granat tego typu (położony na standardowej saperce WP), i nie wiem z czego był wystrzeliwany. Kilkadziesięt metrów dalej były pozycje polskie, więc może coś z września?, ale niestety cofało się tędy ss i gonili ruscy, więc mam problem. Może którys z kolegów orientuje sie co to za typ i z jakiego granatnika był wystrzeliwany.
Darz dół
Grzech
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.