Gambit Napisano 23 Wrzesień 2002 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2002 Mam pytanie: czy ktoś się już tym zajmował w jakiejkolwiek formie? Tzn.: wyschnięte i zasypane, wyschnięte niezasypane, ich lokalizacja gdy zasypane, potrzebny sprzęt itp., itd. Proszę o porady nawet gdyby się nieznacznie z tym tematem wiązały... Dzięki i pozdrawiam.G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Wrzesień 2002 Share Napisano 24 Wrzesień 2002 Może na tym forum zabrzmi to dziwnie ale spróbuj do poszukiwania zasypanych studni użyć radiestety. Jak znasz mniej więcej miejsce w którym powinna być studnia to radiesteta namierzy ciek wodny na którym powinna się znajdować. Sposób prosty, tani i skuteczny (70%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Wrzesień 2002 Share Napisano 24 Wrzesień 2002 Do P.T. J23,Uzywanie rozdzkarza wcale nie brzmi dziwnie. Usilowalem naklonic wieksza rzesze uczestnikow forum na ewentualne pochwalenie sie uzywaniem psychotroniki - patrz temat Poszukiwanie zaginionej arki".Podzielam wiec Twoje zdanie, ze uzycie takiej osoby pomoze w lokazlizacji studni ... i nietylko.PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Wrzesień 2002 Share Napisano 24 Wrzesień 2002 Miło słyszeć takie słowa. Mamy duże doświadczenie w używaniu jako czynnik" wspomagający radiestetów i nie tylko. Szczególnie przydatni są do namierzania studni, piwnic i murów pod ziemią, na metale jednak bym nieliczył ... chociaż.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Wrzesień 2002 Share Napisano 24 Wrzesień 2002 Do P.T. J23,Dziekuje za odpowiedz. Czy moglbym prosic o podanie jakichs konkretnych przykladow oraz metod? Jesli mozna, prosze odpowiedziec na Forum w temacie Poszukiwanie zaginionej Arki. W przeciwnym wypadku - zmienimy temat w pytaniu o eksploracje studni na psychotronika i eksploracja (czy archeologia jak kto woli).PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 24 Wrzesień 2002 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2002 A gdy się nie ma dostępu do różdżkarza? Georadar? Zmiany terenowe? Jak rozpoznać to miejsce...G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Wrzesień 2002 Share Napisano 25 Wrzesień 2002 JUak wpadniesz, to się rozwieją wszelkie twoje stare wątpliwości, a przybędą nowe ;-)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Wrzesień 2002 Share Napisano 27 Wrzesień 2002 Oki. Mamy juz studnie i co teraz ??? jaki sprzet jest potrzebny.. co maożna tam znaleść opucz setek wiader... i jak to wyciągnąć ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 27 Wrzesień 2002 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2002 Właśnie o to chodzi, że mam przybliżoną lokalizację studni, i wiem jakie fanty w niej leżą tylko problem jest z jej dokładnym umiejscowieniem bo jest wyschnięta i zasypana w dodatku... Ludzie po wojnie dużo sprzętu wrzucali lub ukrywali w studniach. Jak wracali z frontu to sprzęt" tam wrzucali itp. W końcu jest otwór i nie trzeba było nowej dziury kopać :) żeby coś ukryć. W sumie to chyba najlepszy do lokalizacji byłby georadar ale jak się nie ma dostępu to jest muka. I ja właśnie taką mukę mam teraz.G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Gambit wybaczy ale wskrzesze tego dinozaura:)W moim wypadku studnia jest wyschnięta i nie zasypana...normalnie to bym się jakoś dostał do dna tylko moje wątpliwości budzi jej głębokość - bodajże 19 kręgów(ledwie dno widać)...Czy podczas dłuższego pobytu i większego wysiłku nie zabraknie mi aby tlenu?Jaka jest granica gwarantowanego dostępu powietrza? Mile widziane opisy podobnych akcji.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 15 metrow to bardzo gleboko do wlazenia - aparat powietrzny przydatna sprawaPost został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 22:38 20-03-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 i nie idź tam sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Spokojnie.Mam wyobraźnie i nie mam 15 lat by iść tam samotnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grz_w Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Stock84 to stanowczo za głęboko nawet no krótkie przebywanie. W tamtym chyba roku niedaleko mnie jeden taki czyścił studnię i to płytszą i zasłabł drugi po niego zjechał, ale już było za późno na pomoc, a był na górze czyli od razu niemalże chciał pomóc. Na dnie chyba ok 14% tlenu było jak zmierzyli a to za mało. To tak ku przestrodze. Z drugiej jednak strony kuzyn też kopie i czyści studnie i używa... - drugiej strony odkurzacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wit Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 do stock84 ja byłem w nieczynnej studni na głębokości 12-13 metrów oczywiście wcześniej osuszonej i wietrzonej wiadomo że trudniej się oddycha i jeszcze psyche musi wytrzymać ale jeśli chodzi o dostęp powietrza to 15 metrów bez problemów osiągniesz, ja dostałem się na dno za pomocą liny i przyżądów zjazdowych, a z powrotem podejście po lince też na takowych. jednak trzeba bezwzględnie mieć co najmniej dwóch pewnych ludzi na górze wrazie czego". a jeszcze jedno najlepiej powoli zbadać stan scian, kręgów czy jak to tam zwać, w razie jak by coś nie tak to nie ryzykuj, bo odkopać zasypanego delikwęta to nie taka łatwa sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Panowie naprawdę opłaca wam się tak ryzykować? Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę jak śmierdzi w takiej studni przy dnie. Czytałem kilka relacji z wypraw wgłąb studni na PS i mi się odechciało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wit Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 wiem, bo ja nie za skarbami tam byłem, ale w celu wybrania szlamu, resztek wiader i takiego tam syfu który tam przez lata powpadał, a studnia zwykła przydomowa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 No Risk No fun;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Ja Cie proszę, ja za żadnym Fun" nie pchałbym się do studni. Tak z ciekawości-masz sprzęt? Jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Swiety82 żartowałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Nie wiem czy żartujesz czy nie, są tutaj ludzie którzy się zapuszczają do głębokich, naprawdę głębokich studni, stąd pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wit Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 ja dysponuję sprzętem typowo alpinistycznym.do prac wysokościowych ale sprawdza się też pod ziemią, a i jeszcze 10 litrów oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 oleju... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Jeżeli już bym się zdecydował to mam dostęp do takiego sprzętu....hmm a olej do czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wit Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 do głowy tym co pojęcia nie mają a się porywają do exploracji p.p.z. (pod powierzchnią ziemi) i cokolwiek to znaczy studnia, jaskinia, piwnica, fortyfikacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.