Skocz do zawartości

BUNKRY, UMOCNIENIA na opolszczyżnie

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 237
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
bez obrazy ale żeby coś było wiarygodne musi mieć sens,jeżeli znajdziesz odpowiedź na to pytanie można szukać, zapytaj się tych co widzieli" gdzie do tego wchodzili niech ci pokażą jestem pewien że nic z tego
  • 1 month later...
Napisano
witam czy ktos moze wie czy w okolicy turawy i szumiradu oprocz wojska w lesie znajduja sie jakies umocnienia bunkry lub kohbunkry
  • 1 month later...
Napisano
Witam słyszałem od drwali w lesie ,że w okolicy wsi Turawa Marszałki jest kilka kohbunkrów i masa okopów.Ale niemoge powiedziec na ten temat nic więcej,gdyż niemiałem okazji sprawdzic tego terenu.
  • 5 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano
zna ktoś jakieś obiekty, fortyfikacje, ciekawie miejsca na terenie Opolszczyzny, szczególnie okolice Opola, Krapkowic, K-Koźla, proszę o szybką odpowiedź jeżeli ktoś coś wie, Pozdrawiam Odkrywców !!
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam.
Czy na wzmocnieniu na zachod od Schodni, Szczedrzyka i pustkowa znajduje sie jakis bunkier ew inny obiekt wart odwiedzenia?
Czy w lasach tych jest jeszcze duzo wybuchowych niespodzianek"? Chcialbym tam poszperac z wykrywaczem ale nie chcialbym sie natknac na nic co moze byc niebezpieczne.
Napisano
szakal88, gdzie znajduje sie obiekt o ktorym pisales 2009-03-06 11:20:18 ?
http://odkrywca.pl/imageresize.php?plik=forum_pics/picsforum23/p9030055.jpg&x=80

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie