kopijnik2 Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 ot takie dwa dziwolągi...centralnie ormalna"lewa strona wklęsłe napisy"prawa strona ok 2 04" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Lewa raczej wytarta, a prawa zapchany stempel :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 pokemonpatrz uważniej...wypukłości są ardziej wycieralne" czyli jaśniejsze.po to dałem 3 aby porównać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 kopijnik to daj fotkę samej monety z wklęsłymi napisami, bo jedynym wytłumaczalnym powodem wybicia takiej monety mogłoby być założenie dwóch blaszek na siebie, ale wtedy orzeł powinien mieć głowę w drugą stronę. Nie zakładam aby był to fals z wklęsłymi napisami, bo musiałby ktoś być bardzo głupi żeby fałszował 2 grosze i jeszcze w tak prostacki sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 już ci nic nie powiem - patrz na foto i czytaj co piszę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 No coś ty? Daj fotkę, bo jeśli jest tak jak mówisz to posiadasz niezwykły rzadki egzemplarz. To w jaki sposób mógł powstać, to osobna sprawa :-)Trafiają się wklęsłe boratynki, ale tam jest efekt założenia blaszki na już wybitą monetę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
getton Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 No kopijnik nie daj sie prosic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 coś o czym pisałem 03-07... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 to coś...http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=488476&id_forum=7#ost Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 zdjęcia z wakacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Ci co patrzą na monety czasami potrafią coś wypatrzeć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Ja znalazłem tylko dwa falsy i to tej samej monetki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 Znowu fals tego talarka:(Chyba jakieś zagłębie oszustów u nas było;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 Bydlaki:)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 Karpik, czy 24 einen thaler nie powinno byc ze srebra? ja wykopałem miedzianą, czy to oznacza że wykopałem falsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 Jak wykopałeś miedzianą to właśnie fals:)Widać te monetki często fałszowano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 Ja tam różnicy nie widzę, tylko materiał nie ten:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Fals? Hmmmmmm...Te monety miały zdaje się 30% zawartości srebra, więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darmatt Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 no mi tez te monetki nie wyglądają na falsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1976 Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Karpik, może to nie miedź, a brudne liche sreberko. Jakby na trochę wrzucić do cytrynki (chyba, że jesteś na 100% pewien, że to miedziany fals).Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Na 101% są CAŁE z miedzi. Sreberko wyczyścić umiem, dałem przecież zdjęcia(dwa ostatnie) jak wygląda oryginał" po czyszczeniu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 A teraz coś do pośmiania.http://e-numizmatyka.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=5565 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.