Gość Napisano 17 Wrzesień 2002 Share Napisano 17 Wrzesień 2002 Więc rozpocznę:Dominik z Polic.witam witam witam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 17 Wrzesień 2002 Share Napisano 17 Wrzesień 2002 Gambit. Szczecin - Prawobrzeże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Wrzesień 2002 Share Napisano 17 Wrzesień 2002 Bartek vel. Barthezz Szczecin lewobrzeże a konkret niebuszewo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konger Napisano 17 Wrzesień 2002 Share Napisano 17 Wrzesień 2002 Witam.Szczecin PrawobrzeżeOgólnie pojęta eksploracja, fortyfikacje i czasami coś ze sportów ekstremalnych...PozdrawiamKonger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 17 Wrzesień 2002 Share Napisano 17 Wrzesień 2002 :) Panowie powoli, już kończę dział kontakty. Będzie się tam można swobodnie wpisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Wrzesień 2002 Share Napisano 18 Wrzesień 2002 Cześć. Gumieńce. Chodze po Wale Pomorskim. Zbieram w lesie wszystko co żelazne. Niewypałów nie ruszam. Zimą raczej czytam. Czekam na wiosnę - to raj, zero komarów, liści i traw. Jesienią też można troche polazić. Myślę o Dąbiu - ponoć nieźle się tam Niemcy bronili. So ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konger Napisano 19 Wrzesień 2002 Share Napisano 19 Wrzesień 2002 I to nieźle. Mam kolegę, który zna weterana, który zaraz przed wkroczeniem Rosjan widział jak kilkanaście niemieckich ciężarówek pojechało gdzieś do centrum Dąbia i nigdy stamtąd nie wyjechało, nikt ich później nie widział... Jak kolega wróci z wojaży to zapewne udamy się do tego gościa...A kto wie, w którym dokładnie miejscu rozbił się jakiś samolot pasażerski w Puszczy Bukowej? Ponoć na obecnym Bukowcu, chociaż mam jeszcze inne namiary...pozdroKonger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Wrzesień 2002 Share Napisano 20 Wrzesień 2002 Szczecin-lewobrzeże. Co do samolotu i Puszczy Bukowej:http://www.spectrum.com.pl/puszcza_bukowa/Bardzo ciekawa stronka.W ciężarówki w Dąbiu nie wierzę. Ponieważ: Jeżeli ten weteran jest prawdziwy, to musiałby być Niemcem. Posiadam bardzo dużo literatury na temat walk o Szczecin (większość niedostępnej w Polsce-niemieckiej, duńskiej i holenderskiej). Opisano tam dokładnie walki w Dąbiu. Walki uliczne były o wiele cięższe niż te , które można było zobaczyć w Szeregowcu.." Spielberga-ludzie nie myśleli o ukrywaniu czegokolwiek, tylko o wyniesieniu głowy stamtąd. Co zresztą potwierdzają weterani z 9 Dywizji Spadochronowej, której oddziały tam walczyły i z którymi miałem przyjemność rozmawiać. Oho, widzę, że wyszedł mi bardzo pouczający ton - mea culpa - ale chodzi mi o to, żebyście niektóre informacje traktowali bardziej krytycznie. Zainteresowanych poradami odsyłam na mojego mail'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vincent Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Witam i pozdrawiam rówież ze Szczecina a konkretnie Pomorzany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Wiitam:]Dominik z Polic. PzdrPs: ten policzanin to nie ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 www.pomorze.zp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DETER Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Pomorzany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Szczecin- gdzieś tak będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Piotrek - DĄBIECiekaw jestem tych szczegółw na temat walk o Dąbie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Gryfino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sl15 Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Szczecin - lewobrzeże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr22 Napisano 28 Kwiecień 2004 Share Napisano 28 Kwiecień 2004 Witam obszar poszukiwan Szczecin Prawobrzeże. Obecnie Dąbie (czemu ja nigdy nie moge spotkac zadnego poszukiwacza w lesie , a jestem czesto )Chetnie wybiore sie w teren z kims kto nie zbiera rozrywek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vincent Napisano 29 Kwiecień 2004 Share Napisano 29 Kwiecień 2004 WitamPiotr22 chętnie udam się na jakąś wspólną wyprawę w okolice Szczecina...zawsze to raźniej i bezpieczniej...Mam też pytanie do kolegi który podał link na Stowarzyszenie Pomorze, chętnie wziąłbym udział w jakimś spotkaniu jeśli takowe mają miejsce w najbliższym czasie...a czy Zachodniopomorskie Towarzystwo Poszukiwania Zabytków i Militariów ma jakąś stronkę www, szukałem ale googl nic na ich temat nie znalazło..Na jakiej zasadzie funkcjonujecie, jak władze odnoszą się do poszukiwań w Waszym wydaniu"?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAZXXL Napisano 29 Kwiecień 2004 Share Napisano 29 Kwiecień 2004 Ook my ze slonka troche latamy po lesie takie tam a Z.T.P.Z.i M.nie ma swojej strony na razie a kopiemy wszedzie i nie ukrywamy sie staramy robic to wmiare legalnie ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 29 Kwiecień 2004 Share Napisano 29 Kwiecień 2004 ponadto Taziu i tak nikt cie nie zauważy ;-))). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 witam witam piotrek,paweł,krzysiek.zaczynamy ale się staramy.podziemia szczecina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
racek Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 Goleniów.Nie widziałem nikogo na forum więc chyba jestem jedyny z tej miejscowości. Mam wykrywacz, mam magnes, kilka fantów itd..aha ostatnio znalazłem butelkę poniemiecka z goleniowskiego browaru ale niestety pobita.. jeśli kogoś interesuje to mogę pokazać miejsce... są też butelki ze szczecina, nie znam się na tym ale napis stettin jest ;]jak coś to piszcie gg 1833920 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalski80 Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 Witam!Rafał z prawobrzeża dokładnie Kijewo.teren poszukiwań cała okolica.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesiu1963 Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Pozdrawiam poszukiwaczy ze szczecina i okolicJuż drugi sezon mój Withes rdzewieje-polecam się- jestem dyspozycyjny.Co do walk o Dąbie to w Szczecinie żyje weteran walk który w mając 18 lat w randze podporucznika ( Riazań) dowodził 4 działkami i sporo mi przekazał na temat walk w Dąbiu ( snajper ustrzelił mu tam amunicyjnego) i o tym jak współpracowali" z Rosjanami. Między innymi obalił mit, że w Dąbiu SS-mani nie poddawali się do niewoli - bo czegoś takiego sam był świadkiem itd.. Jestem do dyspozycji.Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 lesiu1963- chętnie skorzystałbym z zaproszenia na kopanko. Zapewniam prowiant:)) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.