Frozzer Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2004 tak zainspirowal mnie post bjara odnosnie szukania w starych chalupach, ze zapomnailem zupelnie o innym rodzaju szukania, a mianowicie o regularnym odwiedzaniu punktor skupu zlomu i metali kolorowych :)))podzielcie sie swoimi znaleziskami ze zlomow, moje jak narazie to:- ok 8 helmow niemieckich, w tym jeden ze sladem kalki SS !!! lecz z dziura srednicy 15-20cm :)))- 5 puszek od gasmasek, praktycznie kazda w towocie i po czyszczeniu 90% farby- 2 stg44 stany zetakpowiem nienajlepsze :)))- 6 mauserow tzw wegorze, lufa+komora, nawet nie ma co ich brac, ciagle leza- 1 carcano dlugi, tez nie bylo poco brac- 3 bagnety do mosina i 2 czeskie- lusek 75, 45, 12,7 i 14,5 nie licze nawet- kolega wyciagnal jeszcze pochwe do palasza pruskiego w stanie IDEALNYM z klinga wewnatrz, normalnie o malo nie plakali jeszcze cos, co mnie zainspirowalo do napsiania tego postu, to znalezisko ze wczoraj, takie oto dwa cuda jeszcze w blocie lezaly sobie pomiedzy sterta aluminiowych puszek gotowych do sprasowania!!!!ja dochodzilem do siebie polowe wieczoru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2004 i zblizenie, niestety ostrzejsze nie bedzie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 kilka manierek, menażka wrześniowa, 3 puszki po gasmaskach ( wszystkie z tym samym producentem i z farbę 90% , 7 kanistrów WH , skrzyna na ammo CCCP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2004 o wlasniezapomnaielm napisac o 2 karnistrach, kilku skrzynkach do mg, oraz lufie do flaka 20mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2004 i jednej beczce 200 litrow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Ja narazie ze złomów - 2 koła do Sd.Kfz.250 ,kilka bagnetów (przeważnie S 84/98) ,ze 2 hełmy M-42 ,jakieś kb i kbk Mauser ,ale nie brałem. Pozatym właściciele skupów złomu sami odkładają dla siebie militaria i ciężko coś fajnego wyrwać. Aha jeszcze ze 2 czy 3 kanistry WH.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 No to się dołączę:hełm radziecki, rozbrojony pocisk szrapnela(bomba?)- nie brałem, współczesne militaria,puszki do masek,pochłaniacze,lufa do czegoś dużego i niezidentyfikowanego-ktoś mi sprzątnął sprzed nosa yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wartownik Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 ostatnio puszke na gaz maske niemieckom, idealna jakiś gościu w niej smar trzymał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wartownik Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 aha jeszcze kanister niemiecki 5 litrówke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2004 ja na jednym moim ulubionym zlomie mam juz postawionych swoich ludzi, wola oni odkladac dopiero co przyniesione fanty dla mnie, niz dla szefa, ktory tez zbiera.cenia mozliwosc zarobienia dodatkowego grosza, ponad usmiech kierownika :), nawet ten, odcisniety w betonie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Mi sprzed nosa sprzątnieto ogniwa gąsienic...Poszły na przetop :,-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sniper 1939 Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 Witam!Ja ostatnio ze skupu złomu wytargałem polski bagnet Radom .Ostrze w dość dobrym stanie dlatego że był w pochwie. Pochwa niestety stan 2 :/Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 Ja z bagnetów na złomie ostatnio S 84/98/34 ,ale stan słaby kopalny - w sumie okładki tylko o.k.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 Witam! Pucha od niemieckiej maski p.gaz. - towot w środku, zero farby (ale za 1zł opłacało się zabrać ;P ). Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Hełm m35 z resztkami kalkomani SS, nawet w farbie ale z 5 centymetrową dziurą, kilka kanistrów WH, sa dość popularne, chyba zacznę brać lepsze stany ;)), beczki WH 200 litrów, ale nie brałem, wodnik do mg z odbiorami reichswehry w kamuflażu, puchy po niemieckich gazmaskach (zawsze w smarze)i jedna krótka RSC, tez w smarze, skrzynka na magazynku do flaka 20 mm, długa pucha na jakieś ammo artyleryjskie, łuska stalowa od KwK40 w niezłym stanie, dziwna skrzynka z numerem lub datą 1938 i przylutowaną na wierzchu łódką od manlichera no i różne cywilne rzeczy np. maszyny do szycia, stare wagi o fikuśnych nóżkach, podkowy, sierpy, lampy naftowe itp.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-forester- Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 kilkadziesiąt guzików z polskch mundurów i kilkanascie orłów z polskich czapek. Produkcja z 1935. kilka hełmów strażackich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 Najlepsze co ja wyciągnąłem ze złomu to koło nośne do 7tp w dobrym stanie (z gumą)!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Sierpień 2004 Share Napisano 28 Sierpień 2004 Ja wczoraj na złomie - aluminiowa skrzynka na taśmę do MG z 30% farby. Pozatym czeka na mnie rommel" od MG w farbie :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 Jeszcze cieplutkie - prosto ze złomu! : dwa koła od Pz.Kpfw.I - po 24 zł za sztukę kupiłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 No i rommel" od MG ,dałem jedyne 10 zł. Miał być w farbie ,no ale cóż... dobry i taki - zero dziur i zdrowy metal ,resztki farby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 I rommel" otworzony :)Prawda ,że dobre zakupy? :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 Oj Bjar ekstra zakupy. Szkoda tylko że dostawy są nieregularne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 Tak, zwłaszcza ten trommel.Ciekawe, czy jak u siebie spytam na złomie o trommel, to będą wiedzieli o co mi chodzi?;-))Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2004 koleczka eleganckie, podobaja mi sieno a trommel marzenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 I to za 10 zł :) A kółeczka mam do wymienienia się za sprzęt kuchenny ---> manierki ,menażki mogą być :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.