Chudy21 Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 na tvp 2 lecial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 Na pewno nie"Jesteś pewien ? skąd wiesz że że nie nakręcono żadnej sceny w Toruniu ? Bo góra ?A zawsze w tym filmie widać góry ?Tam przecież w przeważającej większości zdjęcia to plener miejski - równie dobrze w Toruniu albo innym mieście ze starówką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bathin Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Ktoś już wspomniał że niedawno w TV leciał ten film poprzedzony wspomnieniami twórców i aktorów. No i Holoubek, Gołas i Hofman oczywiście kłamali że był kręcony w Toruniu bo kolega Chudy21 twierdzi że a pewno nie"... good lord..PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 dajta chopy trochę czasu - obejrze filma i wam p[owiem Toruń to czy nie toruń. W toruniu wydaje mi sie to był tez kręcony Napoleon i Marysieńka (ta knajpa w podziemiach Z tyszkiewiczową) no o rejsie nie wspomnę a przed wojną to zapomniana melodia chyba i coś jeszcze o jakichś wioślarzach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudy21 Napisano 11 Marzec 2007 Share Napisano 11 Marzec 2007 K........jaka poczta w Chelmzy zescie na glowy upadli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudy21 Napisano 11 Marzec 2007 Share Napisano 11 Marzec 2007 co wiem z tego bylo to krecone w L.O w koronowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudy21 Napisano 11 Marzec 2007 Share Napisano 11 Marzec 2007 wczesniej byla tam poczta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudy21 Napisano 11 Marzec 2007 Share Napisano 11 Marzec 2007 to jest ten budynek co byl krecony fragment z Głównym bohaterem Andrzejwm Kenig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Australian Infantryman Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 No, widziałem wczoraj na TVP Kultura. Przypomniałem go sobie po latach. Dobry filmik. W Kulturze też często odgrzewają stare dobre tematy. Przynajmniej wiem za co płacę abonament. Klimat osadnictwa na Zachodzie jest mi także znany z opowiećci mojej śp babki. Stąd lubię filmy o tych czasach. Szeryf w mundurze khaki z opaską MO też ma swój osobliwy urok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Obejrzałem wczoraj film po latach i na 100% większa jego część została nakręcona w Toruniu - sceny uliczne - co do pejzaży to się nie wypowaiadam. Niesamowite jak można znane przecież miasto dla celów filmowych tak bardzo zmienić. Kino to potęga! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Luty 2014 Share Napisano 12 Luty 2014 Prawo i pięść" właśnie na TVP Kultura! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 Większość scen to Toruń- rynek nowomiejski, podziemia ruin Zamku Krzyżackiego, ulica Ciasna, piwnice pod ratuszem, mury miejskie od strony Wisły i inne.Nie wiem jak inni Toruniacy tego nie dostrzegają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 23 Luty 2014 Share Napisano 23 Luty 2014 Fakt, po 9 latach przyznaję się do błędu. :) Zresztą nawet na Nowym Rynku stoi teraz coś na kształt pomnika" upamiętniającego ten film (wózek ciągniony przez byłe więźniarki KL) i o jakichś tam godzinach puszczany jest fragment melodii z ballady filmowej. Poza Toruniem kręcone były tylko sceny z początku filmu (do momentu wjazdu do miasta) oraz scena końcowa. Wszystkie miejskie" sceny to Toruń, z tym że w takich ujęciach, w jakich niemożliwe jest naprawdę poruszanie się po Starówce (np. nie da się z Ciasnej wyjechać na Nowy Rynek, co bodajże w filmie było pokazane).Swoją drogą starego kotleta odgrzaliście. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.